zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname’s grootste golftalent geslachtofferd

Suriname’s grootste golftalent geslachtofferd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 jul – Suriname’s grootste golftalent, Marlon Abena, wordt geweerd door de enige golfclub die het land rijk is. De vermoedelijke reden is discriminatie. Abena kan te oordelen naar zijn sociale komaf niet gerekend worden tot wat in Suriname algemeen gerekend wordt tot de ‘golfgemeenschap’. Minister Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling wil bemiddelen.

Een groep bezorgde personen ziet een interne oplossing niet meer zitten. “Ik ben geïnformeerd over de ontwikkelingen van de afgelopen twee tot drie jaar binnen de club”, zegt Wolf tegenover de Ware Tijd. De uitsluiting zou niet bevorderend zijn voor de sport. Marlon Abena begon als caddie bij Golfclub Paramaribo. Hij wist zich op te werken tot speler en later kampioen van Suriname.

Ook in het buitenland heeft hij menige prijs in de wacht gesleept. De omslag kwam toen enkele leden Abena beschuldigden van diefstal. Zijn schuld is nooit bewezen, ook niet na inschakeling van de politie. Hij werd desondanks geroyeerd, wat voor een splitsing leidde binnen de club. Parlementariër Jiwan Sital vindt het ongehoord dat in het Suriname van vandaag nog zulke vormen van discriminatie voorkomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Sommige (sport) organisaties vertoeven nog in de koloniale tijdperk, waarbij het mogelijk was om anders getinten te onderdrukken. Omdat dit talent niet op hen lijkt moet hij hangen.

  Belachlijker anno 2008 is nauwelijks denkbaar.

  Over de golfclub gesproken.


  Maak melding
 2. Bravo Sital,

  het grootste racistische probleem in Suriname is niet tussen de creool en de hindustaan maar tussen de lichtgekleurde oude elite en het volk.


  Maak melding
 3. Is dit nog steeds zo? Anno 2008? In Su zijn je politieke kleur en/of je economische status heel belangrijk. Typische kenmerken van een land dat is blijven hangen in de geschiedenis.Het lijkt wel Zuid-Afrika.Kijk maar naar de div part. verenigingen in Paramaribo.Daar wordt je als “arme volksjongen” niet zo snel lid van.Omdat je(ouders) niet die dure contributie voor je kunnen betalen… en de vereniging bestemd is voor een select gezelschap, de zgnde ” elite”.En die willen hun status zo houden.


  Maak melding
 4. Is dit nieuws voor u. De so called “elite groep “” zijn een stelletje imbecielen , sociaal arme egoisten , die zich hog verheven voelen boven anderen. Ik heb nieuws voor ze , kanker kent geen kleur ,rang of stand ,zo ook de dood niet. And what about hell . Er moet een frisse geestelike wind waaien over Sur. en al deze oer oude waanzin vervagen .Deze mensen reizen naar Amerika en andere rijke landen , maar alles waar ze oog voor hebben zijn de vergankelijke luxe. En dat noemt zich Surinamer .Hij was goed om als caddie dienst te doen , maar nu overtreft hij zijn meester en isopeens een boef .Achterlijke zooi .


  Maak melding
 5. Ik denk dat het geval deze talentvolle Abena puur op vermeende superioteitsgevoelens is gebasseerd.Niet alleen in Suriname, maar ook in Nederland krioelt het van deze Surinamers die denken dat ze hoger geboren zijn dan andere landgenoten.Ik hoor Hindoestanen praten over lage plantage koelies, en stadscriolen hoor ik praten over domme djoekas als ze het hebben over mensen die met hun van mening verschillen.


  Maak melding
 6. Ey Prik, je prikt me boi!

  Is wel waar, daar niet van. Dat kleur ding zit heel diep in met name oude kolonie’s, waar de negerslaven geleerd werd zichzelf te verachten omdat ze niet blank waren. Gevolg: iedereen wil liever (zoveel mogelijk) blank zijn. De arme negers moeten hun lot maar dragen en zichzelf blijven minachten… Zelfs binnen inter raciale familie’s wordt onderscheid gemaakt!

  Met black awareness, black power en andere inhaalrace acties is het zwarte ras zich aan het herontdekken geslagen. Ik vrees dat er generaties nodig zijn om recht te trekken wat nu nog dagelijkse praktijk is, ook in Su!


  Maak melding
 7. Elite :

  Voor 1975 en 1980 waren de blanken het probleem . !!! Oase – Dolfijn – Witte Lotus
  De sporten zoals Tennis etc .

  Nu Anno 2008 , het zijn de licht gekleurde Surinamers die discrimineren in Suriname .
  De zwarte Suries , zie je niet bij b.v Oase Dolfijn , en ook niet in het tennis gebeuren
  om aan te geven .

  Nee , er is nog steeds discriminatie !!
  Surinamers onder elkaar !!!

  De Golfclub , barbaarse elite ellende van Su
  die nog steeds denken , licht gekleurd , dus wij staan boven de zwarten .
  Note *
  Thuis geen Negerengels praten !!!

  Zo lang er discriminatie is , zal het onrustig zijn .

  Daarom
  De NDP !!! { zonder D.D.B }
  zou een heel goed alternatief zijn om deze discriminatie uit te bannen .

  100 % controle op Schiphol ;
  Ja discriminatie van de Nederlanders !!!!

  Dat kunnen wij allemaal wel roepen en schreeuwen en protesteren ,
  Maar
  Laten wij eerst iets doen aan de onderlinge
  discriminatie van Surinamers zelf !!
  Ook
  In Nederland , discrimineren Surinamers elkaar onderling .
  Zo wel de Hindostaanse tak richting de Creool
  en omgekeerd ,
  En de licht getinte tegen de donkere Surinamer .

  Is dit niet waar !!!
  Ik hoor iedereen al klagen !!

  Doe dan onderzoek !!!
  en u komt er zelf achter .

  Suriname
  Golfclub ,
  Een nest van discriminerende Surinaamse
  licht getinte idioten .
  Aanpakken die handel .

  Surinamers moeten leren , om
  een volk te zijn ;
  Nooit meer praten over afkomst !!!
  Iedereen die geboren is in Suriname
  is Surinamer ,
  En geen
  Creoolse Surinamer of Hindostaanse Surinamer
  of Javaanse Surinamer of whatever .

  Zo lang dat niet door gedrongen is in de hoofden van de Surinamers
  zal het altijd zo blijven .
  Discriminatie onderling .

  Ai baja , om doodziek van te worden .


  Maak melding
 8. triest in een land waar men pretendeert multicul te zijn zoals men het daar in ptata…. noemt…

  ALLES is voor n tyd…time will tell….


  Maak melding
 9. de elite voelen zich minderwaardig tegenover deze eenvoudige volksjonge
  en is de plicht van de regering om in te grijpen.en de bestuursleden te laten opsluiten wegens discriminatie.


  Maak melding
 10. krieng kleur sma in sranang zijn de grootste racisten. Noraden heeft het heel goed verwoord. Als deze lichtgekleurde of pieriesking surinamers tussen blanken zijn willen ze niet geassioceerd worden met zwarten. Dat was zo in de jaren 50, 60, 70 toen ik in suriname woonde en het is nog steeds zo.


  Maak melding
 11. Ja ik vind het verschrikkelijk om te horen dat zulke dingen in Suriname gebeuren; is die persoon een brother??. Als je nogsteed niet toegelaten word mag je van mij de boel in de fik (laten) steken. Finianciele middelen altijd beschikbaar voor zulke acties, onder een voorwaarde, ik ken je niet. Remember Stay Black. Groetjes van ReddFoxx and Crew


  Maak melding
 12. Think your living in heaven, but your living in hell.
  Time will tell……….!

  Noraden zegt het wat cru, maar het is de kei harde waarheid.


  Maak melding
 13. Men beweert dan wij in Su.een eenheid vormen, maar als je de realiteit goed bekijkt
  dan zie je dat er in Su.heel hard wordt gediscrimineerd.
  Kijk maar als je gaat solliciteren, wanneer je gaat voor een sollicitatie, en men ziet een zwarte,you can forget it…..

  Er was een dame die Souma heette(speek uit:Sowma):toen zij solliciteerde, duurde het niet eens 3 dagen toen men haar uitnodigde voor een gesprek. Maar op de dag waarop zij voor het geprek ging,schrok de baas, want hij had een lichtkleurige verwacht
  Wat bleek:die dame was gewoon een zwarte, met een naam die lijkt op de “echte” Sowma.

  Kijk maar op de scholen: “witte” groep en “zwarte groep”.


  Maak melding
 14. Wat discriminatie??? Neks no fout!! Brunswijk wil toch ook geen andere rassen in zijn ploeg Inter Moengotappoe???!!! Alleen maar djoekas mogen daar voetballen. Laat dit “golftalent” maar gaan voetballen…hahaha


  Maak melding
 15. De man heeft in de kleedkamer aan andermans spullen gezeten (lees; andermans spullen
  gestolen).

  Heeft niets maar dan ook niets met
  discriminatie van doen. DIEFSTAL!

  Verder heeft hij een strafblad.


  Maak melding
 16. Marlon Abena heeft geen strafblad
  en hij niets gestolen.Het gaat ook niet om diefstal.Het gaat om een vernieling van een klok in de kleedkamer van de club.Niemand heeft gezien wie de klok vernield heeft.


  Maak melding
 17. @kepie
  Hoe durf jij racisme goed te praten??

  Ik begrijp dat djoeka-fenomeen bij bepaalde mensen niet, vooral de stadscreolen.
  Wat zijn sommige negers toch laag.
  Alsof niet alle negers uit Afrika zijn gekomen? Daarom komen blaka-boeba’s niet voorruit.Dan klagen ze dat ze achtergesteld zijn t.o.v.andere bev.groepen.

  Blanken,javanen,chinezen,hindustanen dicrimineren elkaar toch niet, wel daarom gaan ze ook vooruit….


  Maak melding
 18. Jongens, dezelfde elite bepaald de politiek, economie, sociale stucturen, wetgevende macht, uitvoerende macht en het kapitaal! Dus een politieke omwenteling…REVOLUTIE zullen zij en hun handlangers altijd bestrijden koste wat het kost! Ook al moeten ze samenwerken met NL of USA om je veroordeeld te krijgen als zij maar achter de schermen aan de macht blijven. Willen jullie namen van de elite… check aandeelhouder/managers DSB, Assuria, Torarica,Kersten etc.


  Maak melding
 19. Je zus, wat moet ik hierop zeggen.

  Slechts dit:
  Net als in vele andere landen heeft ook Suriname voetballers, tennisers en golfers.
  Het moraal van dit verhaal; Hoe kleiner de bal hoe groter de zak.


  Maak melding
 20. Ik wordt vaak in Nederland geconfornteerd door Nederlanders met de vraag waarom het niet wil vlotten met de ontwikkeling van Suriname, terwijl het in principe een land moet zijn met een enorme potentie. Mijn steevast antwoord is:Suriname is een land met veel BEVOLKINGSGROEPEN maar geen VOLK!!!!
  Zo lang de etnische scheidslijnen blijven bestaan, is vooruitgang WISHFULL THINKING!!
  Think about that, my fellow Surinam Brada´s en Sisas!!God bless SURINAME!!


  Maak melding
 21. Dat de politie niets heeft kunnen vinden bewijst niet dat marlon abena onschuldig is. Voor hetzelfde geld hebben een paar van z’n vriendjes bij de politie hem gecovered.
  Tegnwoordig zijn er al een aantal marrons bij de politie en als Brunsje z’n zin krijgt worden het er meer in de toekomst.
  Abensa moet dus niet kankeren over racisme want het is z’n eigen schuld, hij wint een paar bekers dan begint hij gelijk verwaand te doen en zich als iemand te gedragen die met alles weg kan komen. Herrinneren jullie O.J. Simpson nog??? Wel dit lijkt mij zo’n geval te zijn.


  Maak melding
 22. Wel mensen eindelijk beginnen jullie te begrijpen wat het probleem van suriname is:namelijk,dat de blakaman altijd gezien werd en als een minderwaardig wezen.houdt toch op anno 2008 zijn er nog mensen die zand in de ogen van het surinaamse volk willen strooien en het is die zelfde groep mensen die bouterse toen wilde afzetten en nu willen veroordelen.Mensen let op uw zaak,want deng pir`pir wang hebbben niet het beste voor met jullie en dat land.ung luk`bung.


  Maak melding
 23. Men zit altijd te lellen over de ‘elite clubs’ van de lichtgekleurde creolen en boeroes. Wel ik ben 1 keer in OASE geweest, dat is zo’n vereniging waarvan iedereen vindt dat het voor de elite is en dat het voornamelijk bestemd is voor de lichtgekleurde creolen en boeroes. Oase(vond ik) was een paradijs, alles was netjes onderhouden, de tennisvelden en andere sportvelden waren goed onderhouden en verkeerden in een goede conditie en de badkamers en W.C’s waren heel schoon ze roken zelfs fris.
  Ik ben ook een paar keren naar Parima geweest. iedereen weet dat dat voor het gewone volk is, lees de donkerkleurige creolen en de djoeka’s. Wel ik kan gerust zeggen dat het daar een beestenbende was, mijn god wat waren die douches en W.C’s smerig zeg, een varken zou zelfs wegrennen voor die stank.

  Dus: kanker niet teveel op de boeroes want ze hebben veel gedaan in Suriname en ze weten hun verenigingen en organisaties op een veel betere manier te leiden dan de donkerkleurige creolen en djoeka’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES