Suriname met regio in zee tegen criminaliteit

10

PARAMARIBO/SAINT JOHN’S, 8 jul – Suriname heeft een stap verder gezet in het ondersteunen van de Caribische regio in de strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit. President Ronald Venetiaan heeft op Antigua & Barbuda het Caricom Arrestatievedrag getekend. Criminelen mogen vervolgd worden tot binnen de territoriale wateren van andere lidstaten.

Volgens Venetiaan komt het verdrag de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit ten goede. De justitiële autoriteiten krijgen op deze manier meer armslag. Achtervolging van met name drugs- en mensensmokkelaars is vaker belemmerd door de begrenzing van territoriale wateren. Tijdens de regionale top in Saint John’s zijn ook verdragen getekend over veiligheid op zee en in het luchtruim.

De leiders zijn bezorgd over het toenemende geweld vanuit criminele hoek. Gepleit is voor hardere acties door de justitie en nauwere samenwerking. Het aanhalen van de betrekkingen met Interpol wordt ook noodzakelijk geacht. Onder meer wordt gedacht aan een samenwerkingsovereenkomst. Om het reizen tussen lidlanden te vergemakkelijken voor Caricom-burgers en ingezetenen, is besloten een reispas in te voeren.


10 REACTIES

 1. Ze gaan denke dat ze met die interpol Bouta gaan paken
  Maar dat gaat niet gaan wand Bouta pak ze sekerwete
  Bouta gaat die lijder van die plan late paken
  Dan laat hij se opruime ergens in het bos
  Hij gaat geen spore meer agterlate voor geseur
  Bouta vor presedent
  NDP FOREVER


  Maak melding

 2. surinamers worden steeds de dupe van de vele zogenaamde buitenlandse justitieel overeenkomst
  zijn de surinamers zulke criminelen,dat de staat zijn toevlucht zoekt bij de verschillende internationale onderdrukkers.de tijd zal leren.

  wie een kuil voor een ander graaf valt er zelf in.


  Maak melding

 3. Laten wij eerlijk zijn als Surinamers. Wij kunnen in het verleden tegen elkaar in de burger oorlog bevechten. Maar als wij denken het tegen een vrreemde mogendheid te kunnen doen , dan vergissen wij het. Hoeveel heeft Suriname aan mankracht en vooral aan oorlogs materieel. Toendertijd, toen Suriname nog van Nederland was ,werden zij verjaagd door de Guyanezen van ford Tigri. Surinaamse leger kunnen de bosnegers van Ronny Brunswijk ook niet verslaan. Suriname is alleen Bigi mofo met zichzelf. Bla-bla. Als een brutale buitenlandse mogendheid echt één van onze mensen wilt hebben komen ze gewoon hem ophalen. Schijt met wereld afspraken. ( voorbeelden. Noryega , Grenada )Dus no Djaff


  Maak melding

 4. Asadeso, ik ben het helemaal met je eens. Let eens op de reactie van no. 1. Deze ongeletterde, imbeciele, van niets wetende, haatdragende, onbekwame, onbeschofte, idiote, eerste klas lagere scholier, gaat meepraten over dingen waarvan hij niks snapt. Iedere reactie, inclusief mijn reactie nr. 2, is er eigenlijk een te veel. Laat hij Bouta z’n mars kussen, daar is hij waarschijnlijk beter in dat zijn taalgebruik.


  Maak melding

 5. volgens mij gaat het artikel hierboven over strijd tegen grensoverschrijnende criminaliteit. dat is toch een goede zaak. alleen de overeenkomst met Guyana moet anders in elkaar gezet worden, daar beide landen buren van elkaar zijn en Guyana Surinaams gebied bezet houd. Als Bouta een crimineel is en hij is toevallig op zijn jacht even buiten Pomona dan kan hij gepakt worden. de een of andere Crimineel in Barbados idem dito. waarom denkt meneer `1 NDP forever dat ze voor Bouta komen. is Bouta een crimineel misschien?


  Maak melding

 6. Inderdaad, oom Mané, iedere keer als er een artikel verschijnt waarin criminaliteit of -bestrijding wordt behandeld, borrelt de naam van Bouterse weer naar boven. Hoe zou dat toch komen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.