Niet elke investeerder even welkom in Suriname

24

PARAMARIBO, 8 jul – Niet alle investeerders zijn even welkom in Suriname. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Suriname mag dan een enorme behoefte hebben aan economische ontwikkeling, er wordt nog altijd vastgehouden aan zekere principes. Nogal wat investeerders staan te dringen.

“Investeerders staan in de rij. Ze zeggen miljoenen te willen investeren, maar dan vragen ze direct daarop om duizend hectare grond”, zegt Sardjoe. Dat gaat dus niet. De regering kan makkelijk het verwijt worden gemaakt dat ze het investeren ontmoedigt. Maar er is een grotere verantwoordelijkheid. Investeringen, hoe veelbelovend ook, worden afgerekend op onder andere hun herkomst.

Avonturiers zullen zoveel mogelijk buiten de deur gehouden worden. “Wat we willen voorkomen is dat er gemanipuleerd wordt. We willen geen witwasserij. We willen een business plan zien van investeerders die op een behoorlijke manier hun geld hebben verdiend”, aldus Sardjoe. “Wat we niet willen is dat gemanipuleerd wordt met onze grond en met geld.”


24 REACTIES

 1. Gisteren ging ik naar mijn grond wel wat denk je daar ik vond.

  Ik vond daar een stinkdier en dat noemen ze een DAS. En een dasjoe stinkt en loopt mooi
  zwart met wit rond.

  En hij vervuilt je omgeving en laat een stinkend milieu achter.


  Maak melding

 2. Niet elke investeerder even welkom in Suriname >>>>>>>>>

  Sarasara vertel je rotzooi maar…jij wil Usd (jankidala)…als jij dat krijg !!!! verkoop je !!!!.

  Geef hem….. laten hem eraan ruiken…dan is hij zijn smoelwerk direct vergeten.


  Maak melding

 3. Subjectief Sardjoe! Investeerders komen niet uit de lucht vallen. Als het gaat om ingezetene investeerders dan zijn jullie debet: Belastingdienst, Fraude inlichtingen en opsporingsdienst. Hoe zou men anders al de rijkdommen van de ministers en top politici verantwoorden. Weigeren betekent het opeisen van “tjoekoe”.


  Maak melding

 4. Sardjoe,

  OF ze hun geld met drugs verdient hebben of niet, MOney is money. SUriname staat niet in de positie om op te eisen en het verschil tussen witwas en brokobaka wroko duidelijk te maken.

  Waarom nemen jullie geld dan aan van AMerika en Nederland??? Hun hebben hun geld met de slavernij verdient?? onze voorouderlijke kracht.


  Maak melding

 5. Sardjoe moet zijn bek dicht hhouden vieze hypocriet dat ie is..zelf heeft ie veel geld wit gewassen .

  Er zijn genoeg ex drugsdealers die grote projecten in Suriname zijn begonnen van bungalow parken tot hele kerken in Wageningen.

  Echte investeerders zijn niet welkom maar ex boeven en bandieten met veel geld wel dus laat die Sardjoe zijn bek dichthouden en zijn neus in een berg coke zetten..Verdoemd zijn jullie klote regering in Suriname met jullie uitverkoop ..dat jullie mogen branden in hel !


  Maak melding

 6. Niet alle investeerders zijn even welkom in Suriname. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe

  ik snap dit wel.
  als het geld wel goed wordt geinvesteerd waar deze vuile aircoverkoper R Sardjoe met zijn vragende handjes niet bij kan is balen.

  hij kan jammer genoeg niet zijn bankrekening vullen.

  gr. maarten en satrdjoe ga eens ergens in een greppel liggen!


  Maak melding

 7. Daarom komt ons land niet vooruit! Waarom is Amerika vandaag de dag zo machtig? Dankzij het geld en de mankracht van buiten! Gaan jullie zo door, we zullen “een broko pernasie” blijven!!!!!


  Maak melding

 8. Mr. Sardjoe,
  hou op met mooi weer spelen.
  Zelfs de domste van de domsten heeft U door. En U nog.
  Sur is een en al witwasserij.
  Kijkt u om u heen in sur. grote paleisen, auto’s , de een een nog groter, duurder etc. dan de andere. Je vraagt je af, hoe komt een ambtenaar aan zoveel geld?
  Betaalt de ambtenarij in SME zoooooo goed of zit er toch een luchtje aan.
  Mr. Sardjoe u mag het zeggen.

  MvG


  Maak melding

 9. Niet alle investeerders zijn even welkom in Suriname. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Suriname mag dan een enorme behoefte hebben aan economische ontwikkeling, er wordt nog altijd vastgehouden aan zekere principes.
  EN het principe is dat er tjoekoes betaald moet worden. dat is mijn eigen ervaring


  Maak melding

 10. Ik ben ook van mening dat de heer S. hypocriet is maar waar ik benieuwd naar ben is dit.
  Stel dat Sardjoe van de NDP was en hetzelfde had geroepen, hadden deze personen hierboven dan hetzelfde geroepen?

  Met name Fraude Team die steeds weer buiten de deur wordt gehouden en daardoor gefrustreerd is.


  Maak melding

 11. Juist Ed,
  Ben je investeerder die bereid is onder de tafel zaken te doen met surinaamse parlementariers, dan ben je van harte welkom in suriname en wordt de rode loper voor je uitgerold.
  Laat sardjoe maar op zijn eigen muziek dansen hoor. Soso Kah komt uit de mond van dit lid van de bende van ali baba


  Maak melding

 12. Opa Ruro Vniemand zit tot boven zijn lippen in de stront met deze schurken als Ram…Sarasara…laat hij zijn mond open doen …dan krijgt hij alle stront naar binnen.

  Deze mensen zijn constant bezig Suri’s op het verkeerde been te zetten.
  Wat heeft Su. anno 2008 aan een NPS of VHP nog erger een PL.
  Gewoon een stel domme schurken die op Holland zitten te wachten als jaren ’70.

  Over 10/20/30…jaar bestaat het land waarschijnlijk alleen uit zwevers…..dat is beleid Front op dit moment.
  Alleen gebrul met een hoop bedrieg verder komen deze gasten echt niet.

  Gaan jullie maar Chinezen importeren zij willen jullie graag omkopen….stelletje BOEVEN.


  Maak melding

 13. Als er investeerders zijn die ten goede komt aan de economie d.w.z. wat de staatskas aantoonbaar veel inkomsten oplevert, waarom niet dan.

  Het huurgrond wat investeerders in bruikleen wil gebruiken, daar moet ook voor betaald worden. Ëigendom grond schenken is uit den boze.

  Is dit nou zo moeilijk.

  Natuurlijk moet er voorafgaand eerst goed onderzocht worden of de kandidaten wel genoeg potentie hebben om aanspraak te kunnen maken op een vergunning. Maar er moet wel afspraken gemaakt worden en controle gehouden worden dat de opbrengsten niet allemaal wegvloeien naar het buitenland. Dit is zeer belangrijk.


  Maak melding

 14. Investeerders zijn pas welkom als ze onder de tafel een deal sluiten met lieden, familieleden en relaties van het Nieuw Front.Je weet hoe dat gaat.Er moeten flinke bedragen betaald worden voor de vergunningen en afspraken moeten gemaakt worden over de opbrengsten die onder de tafel geschoven worden.Ik vertrouw deze politici voor geen cent.


  Maak melding

 15. america staat op alle fronten op 1 economische, militaire. ook al maakt de dombo Bush grote fouten door zonder reden Irak binnen te vallen maar ook heel geld te pompen in Militaire materieel in Irak, wat geleid heeft tot economische crisis in eigenland, het staat noch steeds op 1.
  Het land heeft een ongelovige systeem wat moeilijk kapot te krijgen is.
  Chinezen in Amerika hoeveel miljoenen???
  maar ook Joden zelfs tot in de politiek.
  Onderschat dus niet de kracht van migranten voor de economie.
  Omdat heel veel buitenlanders daar zitten.
  In Nederland hebben wij het over vergrijzing.
  En hebben op termijn ook een kort.
  De deur staat open voor goed opgeleide buitenlanders vooral ICT.
  Iederland is er gebaat bij wanneer buitenlanders in het land komen werken maar ook blijven en aan gezinvorming denken of zelfs mee beginnen.Ieder land heeft gunstige belasting voordelen alleen om Buitenlandse investeerders in het land te lokken.
  Als Suriname Internationaal mee wil doen moet de regering vooral de deur open houden maar ook wijdtttttttt openhouden.Maar ook weten wie men toelaat.
  Belasting technisch is het goed voor suriname.
  Want kan belasting op geind worden.
  Ik vind dat wij moet ophouden om in hokjes de denken maar breder trekken. Hoe meer mensen hoe beter voor de economie in het land.
  Alles wat wij hier halen uit de supermarkt wordt belasting op betaald met een inwoner aantal van 16miljoen, waarbij de allachtonen ook richting 2 miljoen gaan. Daar proviteerd nederland van.Elk land proviteerd van belasting opbrengst door ingezetenen.
  aub denk breder mensen anders ga toch lezen


  Maak melding

 16. euh toff heb je wel ooit belastig betaald.

  ik raak verdomme mij hele salaris hier onderhand kwijt met die wouterbos praktijken en kornuiten.

  maar ik moet wel zeggen in sranang kun je meer genieten van het leven.
  in holland leef je om te werken!!!!!!

  gr. maarten

  mensen in sranang sterkte. ga weer effe wat geld overmaken aan Sardjoe want hij heeft het erg slecht.


  Maak melding

 17. Elk land heeft zijn schoonheden,zijn potenties,Suriname is een gezegend land,het punt is dat indien de wijsheid onbreekt,zal de geestelijke waardigheid afnemen en het ego zal de boventoon voeren en bouwd een fort omzich heen dat elke potentiele inbreng van buitnaf zal weren,om dit te doorbreken zal een bundeling moeten onstaan van positieve krachten binnen en buiten,kunnen wij dat in het leven roepen ? Ik denk van wel.Laten wij niet praten maar doen om een
  buffer te vormen,wij kunnen het.


  Maak melding

 18. Flauwekul van Sardjoe

  Tuurlijk is het van belang om de strafrechtelijke status van de potentiele investeerder na te gaan, maar dan geldt dat ook voor China, Turkije en Brazilie. Als het bedrijfsplan levensvatbaar is dan bepaalt de overheid hoeveel grond ter beschikking wordt gesteld en waar. Vervolgens kun je als overheid voorwaarde verbinden aan de vergunning zoals mulieu, werkgelegenheid voor Surinamers, fiscaliteit en transparantie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.