vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurA Sa Go bijna voltallig op Surinaamse bodem

A Sa Go bijna voltallig op Surinaamse bodem

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jul – De in opspraak geraakte toneelgroep A Sa Go is bijna volledig terug thuis. Slechts het lid Johnny Sprokkelman zit nog in detentie in Nederland. Volgens de intussen vrijgelaten Humphrey van Hetten is te elfder ure besloten Sprokkelman langer vast te houden. De groep moet nog bekomen van alle commotie.

“Ik kom er nog steeds niet onderuit. Ik kan ’s avonds de slaap niet vatten. Het lijkt alsof ik alles weer voor me zie en ik lijd er nog steeds onder. Ik heb er een trauma aan overgehouden”, zegt voorzitter Jolanda Wassenaar. Dat ze al na enkele dagen werd vrijgelaten, maakt de last niet minder. De beroering, ontstaan na de aanhouding op de Nederlandse luchthaven Schiphol, is nog niet bedaard.

Volgens Wassenaar is de terugslag merkbaar in de eigen sociale omgeving en binnen zakenrelaties. Vrijwel gelijk na de aanhouding werden reclamespotjes waarin groepsleden te zien waren, niet meer vertoond. Het voorlichtingsprogramma Jeugdinfo zal voorlopig ook geen gebruik maken van hun diensten. De bedoeling is vooral jongeren een spiegel voor te houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. ENNNNNNNNNNN!!!!!!!! hebben jullie en wel gedaan of niet??????????? that”s the question.ik hoor het liever van de personen in kwestie alvoorns een commmentaar te geven.oen spitie!!!!!


  Maak melding
 2. 08-07-2008

  A Sa Go is bijna volledig terug thuis. Slechts
  De groep moet nog bekomen van alle commotie.
  Geachte Surinaamse diplomaten, Swami Girdhari, woordvoerder van de Surinaamse ambassade in Nederland & beste sranang brada nanga sisa in Suriname en Nederland!

  Suriname heeft op diplomatieke hoogniveau vaak genoeg formele verzoeken ingediend omtrent afschaffing van de vernederingen van Surinaamse passagiers op schiphol, allemaal door de Nederlandse politici afgewezen ofwel genegeerd.

  Op schiphol gaat het dagelijks over Surinaamse passagiers, slachtoffers van geestelijke en fysieke vernederingen, met alle trauma’s (van dien) die men oploopt.

  Op vakantie gaan betekent je accu opladen,ontspanning, voeding voor je gemoedstoestand c.q. geestesgesteldheid.

  Maar de belasting die men op schiphol ondergaat, ondervindt is een deuk op de geestesgesteldheid.

  De Surinaamse passagiers moeten met zoveel bijkomstigheden rekening houden o.a. vliegangst alsmede veilige opstijging c.q. een veilige landing,overvracht,vakantie budget, terrorisme, gecriminaliseerd worden c.q. mensonterende behandelingen op schiphol, eventuele openstaande boetes. Het kan vakantie, familie of een rouw bezoek zijn met heel veel verdriet en pijn, heimwee. En om niet te vergeten de (Post Traumatische Stress Syndroom) herinnering van de Surinamers (familie- leden)die levend verbrand zijn in gevangenschap op schiphol.

  De Surinaamse passagiers op schiphol, zijn vliegtuig slachtoffers. Stukje bij stukje sterft de Surinamer zowel fysiek als geestelijk uit (burnout).Aftakeling van de fysieke & psychische conditie. Ik kom er nog steeds niet onderuit. Ik kan ’s avonds de slaap niet vatten. Het lijkt alsof ik alles weer voor me zie en ik lijd er nog steeds onder. Ik heb er een trauma aan overgehouden”, zegt voorzitter Jolanda Wassenaar.

  Burnout is een stoornis die wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting van lichaam, geest en ziel. Hij ontstaat vaak in een periode van extreme stress, na zeer ingrijpende gebeurtenissen(life events) of gebeurtenissen die kort na elkaar plaats hebben gevonden zonder dat er een fase van herstel heeft kunnen optreden. Degenen die aan burnout gaan lijden, hebben vaak de neiging om in perioden van stress juist door te gaan en onvoldoende aandacht aan zichzelf te besteden.

  Hierbij is het vermogen om van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te herstellen sterk verminderd of verloren gegaan. Het helder en systematisch kunnen denken en het goed kunnen verwerken van emoties is in meer of mindere mate verzwakt. Men is “door de spreekwoordelijke bodem gegaan,de rek is uit het elastiek en is geknapt”. Meer abstract geformuleerd kan men zeggen dat er een ernstige verstoring is ontstaan in de balans tussen belasting en belastbaarheid op fysiek, mentaal en sociaal niveau. Het een en ander leidt tot de volgende:

  De omstreden 100% controle op schiphol,maar wel die alleen op de Surinaamse passagiers van kracht is vanaf het moment dat het vliegtuig op schiphol arriveert.

  De witte/blanke passagiers mogen op schiphol gewoon doorlopen vrij rond lopen bij aankomst. Bij de Surinaamse passagiers staat een politie lintje dat crime scene aan geeft.

  Zie de drie links hier onder , dat Du en consorten nog tijd over hebben om als maar over Bouterse te sarren. (er is werk aan de winkel dus alle hens aan dek)!

  http://www.suriplein.com/portal/nieuws_uit_suriname/suriname_moet_visitatie_verbeteren_op_zanderij.html

  http://www.suriplein.com/portal/nieuws_uit_suriname/sp_wil_direct_einde_aan_visitaties_op_schiphol.html

  http://www.suriname.nl/discus/messages/4967/6486.html

  Surinamers o.a. kinderen, vrouwen, zwangere vrouwen, bejaarden, invaliden etc. mogen na aankomst op schiphol zonder toestemming (onderbegeleiding) geen gebruik maken van de (wc)sanitaire faciliteiten.

  De Surinaamse president heeft zelfs zijn bezorgdheid geuit tegenover de Nederlandse minister president en het staatshoofd Hare Majesteit de Koningin over de mensonwaardige behandeling van Surinaamse reizigers met de Nederlandse nationaliteit c.q. Surinaamse ingezetenen.

  De Nederlandse overheid heeft niet eens gereageerd op de bezorgdheid van de Surinaamse autoriteiten met name president Ronald Venetiaan over de mensonwaardige behandelingen van Surinamers op Nederlands grondgebied.
  Geen vuiltje aan de lucht, Suriname gaat gewoon verder met Holland tot de orde van de dag.
  Het stikt o.a. van de witte Nederlandse stagiaires en Nederlandse militairen in Suriname,die met respect en fluwelen handschoenen worden behandeld,zonder belemmeringen in hun bewegingsvrijheid.

  Ps. Het betreft vooral de vragen die gesteld worden, zoals wie voor de reis heeft betaald,aldus de verontwaardiging en bezorgdheid van de Surinaamse Ambassade.
  Volgens mijns inziens is het de normaalste zaak als een potentieel passagier betrapt is op contrabande ofwel drugs smokkel, dan is het primaire dat de potentiële koerier tot het bot wordt ondervraagd met tot de tanden bewapende tools, verhoor technieken en justitiële skillls binnen de perken van de wet wat een goeie diensdoende politionele ambtenaar betaamd.
  Maar laat de onschuldige burgers met rust en behandel ze met respect, primaire in het bijzonder, bejaarden,invaliden, vrouwen, zwangere vrouwen, kinderen & baby’s.
  het gros van de Surinaamse passagier heeft nota bene een Nederlands paspoort, het hebben nogmaals nota bene de Nederlandse nationaliteit ook nog nota bene een Christelijke achtergrond met nota bene Christelijke normen en waarden.
  Voor de goede orde, wij Surinamers, met onze christelijke normen en waarden en de gematigde, humane Surinaamse moslims en hindoes zijn geen terroristen en wensen niet als zodanig behandelt te worden.

  Potentiële passagiers die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten,contrabande (op heterdaad betrapt) dan wel/in zo een geval kan je overgaan tot ondervragingen c.q. lijfelijke visitaties. Dan wel dient/ hoort het niet in het openbaar te geschieden, maar wel in de daar voor bestaande verhoor ruimtes/ kamer.
  Sranan sa wini. Neks no fout!!!!

  Patriot!!!


  Maak melding
 3. Zo nu kunnen zei beginnen met het schrijven van een nieuw toneelstukje 100% kont controle. Het zal een uitverkochte voorstelling worden, jammer dat niet aanwezig kan zijn om het te zien.


  Maak melding
 4. Dus wat is er nu aan de hand……Hallo als Holland niet met een behoorlijke verklaring kan komen.

  Trouwens verklaring maakt geen moer uit….ben je onterecht vast gezet….daarom juist….jij bent buitenlander…Holland moet betalen…en behoorlijk ook.
  Denk aan bedragen minimaal. in de 6 nullen…..De Leeuw moet weten aan welke boom hij zijn bil kan schoon schuren……Holland stel deze mensen eerbiedig schadeloos.


  Maak melding
 5. Geachte Patriot,

  Wat een oeverloos zwetsverhaal hang je op. Probeer eens met beide benen op de grond te staan en wat meer realiteitszin te ontplooien. Volgens mij ben je of heel erg gefrusteerd of besef je niet goed wat je allemaal schrijft. Ik heb sterk de indruk, dat je heel erg gewichtig wilt overkomen, maar dat lukt niet erg.
  Plaats voortaan de teksten die je van anderen gebruikt of uit waar dan ook vandaan haalt tussen aanhalingstekens, met name daar waar je probeert iets te verklaren of uit te leggen. Het is wel heel erg duidelijk welke tekst van jezelf is en wat je van een ander overneemt. Probeer gewoon jezelf te zijn.
  Neem een voorbeeld aan Du en consorten, waar je zo op afgeeft. Zij geven er namelijk wel blijk van goed na te denken over zaken en beargumenteren dat ook inhoudelijk en spelen niet op de persoon, zoals zovelen hier op het forum doen, als ze niets zinnigs te zeggen hebben.

  Trouwens ik heb ook iedere keer last van de 100% controle op Schiphol als ik terugkeer in Nederland. Op Zanderij weet men er ook raad mee, want daar wordt je ook van alle kanten besnuffelt door een hond en ondervraagd door de MP, dus waar hebben we het allemaal over. Alles met dank aan degenen, die het zo nodig vinden om drugs te willen smokkelen.

  De Witte Nederlander


  Maak melding
 6. Als wij geen last willen krijgen op schiphol moeten wij geen bolletjes slikken. Maar het is iedere keer weer raak. De goeie onder ons moeten ook eronder lijden. Slapen jullie nogsteeds. Dit blijft hebzuchtig,geld maakt blind.Die gasten moeten gewoon gaan werken. Van werken gaat niemand dood, je kan altijd met opgeheven hoofd lopen. Ding wani bigi moni fu miki bigi.


  Maak melding
 7. Weet je waar ik PTSS van krijg? Van dat oeverloze gezwam over die 100%-controle. Als je niets te verbergen hebt, hoef je achteraf ook geen slapeloze nachten te hebben. Je kunt wel iedereen de schuld geven, maar de enige echte schuldigen zitten op dit moment in detentie op Schiphol-Oost.


  Maak melding
 8. wat zielig voor mevrouw wassenaar en zij heeft een trauma aan overgehouden .hou op met die krokodillen tranen mevrouw leer de jeugd om naar school te gaan en voor hun centen te werken dat is een eerlijke manier om aan geld te komen ik kan niets bedenken om drugs smokkel goed te keuren want het lijkt nu een mode een trend in suriname bolletjes slikken ik denk dat het hebzucht is en zien doen laat doen voor mij mogen ze nog harder gestraft worden en over die spiegel die ze de jeugd willen voorhouden ik hoop dat het lukt. beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zou ik tegen deze mensen willen zeggen.


  Maak melding
 9. Volkomen met je eens blaka bakra.
  Ben drie achtereen volgende jaren met vakantie in Sur. ( mijn geboorte land ) geweest.
  Net een maand geleden terug . Ik heb nooit een vernederende onderzoek en – of betasting ondervonden. Kon altijd gewoon door lopen.
  Als je niets te verbergen heb hoef je ook nergens bang voor te zijn.Laten wij inderdaadbij ons zelf beginnen. Ik zat bij de vlucht van 7 juni jl. Zolang de vluchten niet vrij van bolletjesslikker zijn ,zal de 100 % controle gehandhaaft blijven. Vinden jullie dit vreemd ???? ikke niet ,


  Maak melding
 10. Volgens mij moeten ze er 200 % contole uitvoeren bij verdachte personen. Ben het met nr 10 helemaal eens “ALS JE NIETS TE VERBERGEN HEBT HOEFT JE NOOIT BANG TE ZIJN”.
  Eigenlijk moeten ze op ZANDERIJ “OOK” met 100 % controle beginnen, maarja op zanderij kun je er altijd tussendoor glippen via de “CORRUPTE / OMGEKOCHTE” contoleurs.


  Maak melding
 11. Volkomen met je eens blaka bakra.
  Ben drie achtereen volgende jaren met vakantie in Sur. ( mijn geboorte land ) geweest.
  Net een maand geleden terug . Ik heb nooit een vernederende onderzoek en – of betasting ondervonden. Kon altijd gewoon door lopen.
  Als je niets te verbergen heb hoef je ook nergens bang voor te zijn.Laten wij inderdaadbij ons zelf beginnen. Ik zat bij de vlucht van 7 juni jl. Zolang de vluchten niet vrij van bolletjesslikker zijn ,zal de 100 % controle gehandhaaft blijven. Vinden jullie dit vreemd ???? ikke niet ,

  noraden

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Ja ik weet veel mensen hebben geluk !!!! tot dat !!!! Hi hallo nooit mi nu du drugs…. boi you…. din man tik mi.. mi-boi… ik moest mijn bil pieren, echt pieren tot dat het bijna ging scheuren…..en nog erbij enkele gymnastische capriolen uithalen jongen het was geen grap……geen pretje… Daarom een verzoek… jouw niet overkomen ….. daarom tapu you SMOELWERK.
  LAAG MENS DAT JIJ BENT !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. @3: Je praat over een “potentiële koerier”. Als je het zwart-wit bekijkt, is ieder mens op de vlucht van Zanderij-Schiphol een “potentiële koerier”. Hoe doe je daarmee dan? En trouwens, zolang er niet grondig aan de persoon onderzocht wordt, gaat men nooit met zekerheid kunnen zeggen of die persoon een koerier is of niet. Bepaald intelligent ben je ook niet weer..


  Maak melding
 13. Last week is er een hoke dame/bigi aya door de mand gevallen met wel twee kilo’s tussen haar harrollers in de handbagage. Dat was me een schok. Ze komen zo zoetjes aan wel met billen bloot. Sjing tori!


  Maak melding
 14. Patriot wat een gigantisch zwamverhaal.
  Op het moment dat er geen drugs meer gevonden worden op passagiers uit SME zal de 100% controle afgeschaft worden.
  Jij draait de boel om en geeft de bakra de schuld van alles.
  Je moet de schuld zoeken bij die grote drugsbaronnen in SME waarvan algemeen bekend is dat ze hun kapitaal hebben opgebouwd uit drugshandel.
  Elke eerlijke en rechtschapen Surinamer zal de 100% controle vervelend vinden, maar weet dat het voor een goed doel is en daarom niet protesteren.
  Al degene die zo zwaar protesteren tegen de 100% controle hebben iets te verbergen of hebben zelf connectie met de drugshandel.
  Laten we al degene die tegen deze 100% controle ageren maar eens extra goed in de gaten houden, dan zullen we verbaasd staan wat er dan boven water komt.
  Het zijn onze medepassagiers uit SME die ons dit aandoen en niet de bakra’s op Schiphol.


  Maak melding
 15. Bijna voltallig is nog steeds NIET-VOLTALLIG.
  Ik was ooit een keer blijven zitten in de vierde klas van de lagere school. Toen ik thuiskwam vroeg zalig mijn vader of ik was overgegaan. Ik antwoordde “bijna”.
  Hoe mijn schoolvakantie verder is verlopen zal ik jullie maar onthouden. Ik had namelijk een heel strenge en authoritaire vader in de tijd dat in suriname een corrigerende tik onderdeel van de opvoeding was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES