Guyana navelstreng van drugsaanvoer Suriname

14

PARAMARIBO, 7 jul – Guyana neemt een prominente plaats in als toeleveringsbron van drugs in Suriname. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Door de grondige aanpak van directe leveranties uit Colombia zijn de bakens verzet. Het westelijke buurland wordt zelfs als strategisch gezien.

“Er is nog steeds aanvoer. Vliegtuigen landen aan Guyanese zijde en we zien samenwerking tussen Guyanese en Surinaamse criminelen”, zegt Santokhi. De lijn tussen Suriname en Nederland moet immers door gevoed worden. Door de rake klappen vanwege justitie de afgelopen jaren, zijn meer traditionele lijnen doorgeknipt. De activiteiten in Guyana zijn als het ware een reactie.

Ook zijn er leveranties over zee. “Niet zo lang geleden zag je plotseling een heleboel zeilboten hier. Dat is intussen aangepakt in samenwerking met onze internationale partners”, aldus Santokhi. De samenwerking met de Guyanese politie maakt langzaamaan vorderingen. Onlangs nog was de Guyanese minister van Binnenlandse Zaken, Clement Rohee, op bezoek voor het bespreken van nauwere samenwerking in het grensgebied.


14 REACTIES

 1. Niet serieus nemen van deze informatie zou zijn als t paard achter de wagen spannen. De lui die aan de touwtjes trekken in de drugswereld zitten echt niet stil, dat wordt nu bewezen, door hun werkterrein te verplaatsen. Ze voelen zich als een luis op een zeer hoofd, daar in t westen van Su, hebben alle ruimte via omwegen te opereren. Drugsbaronnen zorgen ervoor dat ze een stap voor zijn op ontwikkelingen van drugsbestrijders. De belangen zijn groot, heeeel groot , en te groot om alles aan omstandigheden over te laten.Ze creeren ideale situaties om zo hun handel/belang veilig te stellen. Niet voor niemendal was khan een paar jaar terug afgeserveerd richting Amerika.t Is te hopen dat er nu eindelijk , een gericht beleid wordt ontwikkeld ,door te gaan denken als drugsleveranciers , om zo in t spelen dit probleem.


  Maak melding

 2. jullie kan gewoon niet aanzien hoe de inflatie van Guyana aan de betere kant liggen dankzij ’the lion’s share’ en met een van de grootste olie voorraad in de regio.


  Maak melding

 3. De Surinaamse regering mag in de leer gaan bij hun Marokkaanse collega’s.In Marokko kreeg men het voor elkaar dat de EU aan Marokko een aantal splintenieuwe fregatten van meer dan 500 miljoen euro’s heeft geschonken om Afrikaanse vluchtelingen op zee tegen te houden.Van Nederland en de Eu moer Suriname eisen:high sea patrouille boten,verkenningsvliegtuigen om de kust en de landsgrenzen te bewaken en radarapparatuur om het luchtruim in en rond Suriname te monitoren.

  http://www.afrosurinamers.com


  Maak melding

 4. Dear sayowani, please note drug trafficking should never be driving your economy. It will increase illegal activities at one hand and descourage legal activities in the other. Suriname been there man…
  Wake up before it’s too late.


  Maak melding

 5. zolang de inwoners van suriname het bewijs hebben dat ze het economisch beter kunnen krijgen door zich bezig te houden met drugs gerelateerde zaken zal de navelstreng instand worden gehouden


  Maak melding

 6. Meneer Rob: MOET eisen? Waarom niet bij de VS, of Rusland? En wat is er te EISEN? Bij de drugsbazen is het allang bekend dat Suriname niet in staat is zijn landsgrenzen adquaat te verdedigen, en dat er ondanks de beperkte middelen waarover ons land beschikt er toch ook goede resultaten zijn geboekt. Maar EISEN? Dat gaat me te ver. Dit is ook een Surinaams probleem. Want straks gaat er weer iemand roepen dat het buitenland zich niet moet inlaten met Surinaamse binnenlandse problemen.


  Maak melding

 7. Rob………..nr.5. daar zijn ze in Par’bo te dom voor, vaker erop gewezen maar die domkoppen ….die domkoppen……het is echt om te huilen.
  Maar elke dag komt Opa Ruro (Vniemand incl. die Tjander Tak-Taki) schreeuwen wij zijn update…maar kaka din no sabie…zeer achterlijktuig daar die FRONT.

  Als zij een burgemeester zien beginnen zij als kleuters te springen…domkoppen achterlijk dat ze zijn.


  Maak melding

 8. Sandopie,

  Je denkt dat drugs het enige probleem is. Ben je soms lomp in je hoofd ofzo???
  Kan je niet doordenken en je tijd investeren in andere belangrijke zaken dan drugs:

  Je maakt alle belastingcenten van Surinamers zo op om Nederland alleen schoon te houden. Wat krijg je ervoor terug??
  ** een Lintje? blijf dromen misschien een kauw tee fu hanga yu srefie!


  Maak melding

 9. De surinaamse politie is zelf niet te vertrouwen, zij doen zelf aan drugshandel en zijn “CORRUPT ALS DE PEST” dus Sandoppie kan zeggen wat hij wil maar de ” UITVOERING VAN DE CONTROLE”, dat is het probleem.


  Maak melding

 10. Blaka B., onze Corantijnrivier heeft nogal wat ondiepe plekken. Wat ga je met die snelle vaartuigen kunnen uitrichten? Desnoods met langzaam varende bootjes, maar dan dag en nacht aanwezig zijn.

  Die gasten verkopen alle hout en goud op ons grondgebied aan derden and nothing happens.

  Als ze nog een keer over die Apoera-post vliegen zullen ze het wel merken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.