dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandPvdA-deelraadsleden stappen naar de rechter

PvdA-deelraadsleden stappen naar de rechter

-

Does Travel - naar Suriname

Drie PvdA-deelraadsleden van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost gaan directeur Victor Eijff van de Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam voor de rechter slepen. André Bhola, Mala Eckhardt-Angna en Egbert Doest beginnen een civiele procedure omdat hij onder meer hun reputatie zou hebben geschaad.

Dat maakte voorzitter Nick Bolte van het lokale afdelingsbestuur van de PvdA donderdag bekend. De Rekenkamer stelde vorig jaar in een rapport dat de drie de afgelopen jaren als bestuurder of betaald vrijwilliger voor door het stadsdeel gesubsidieerde instellingen werkten. Tegelijkertijd beslisten ze mee over het geven van overheidsgeld aan hun eigen organisaties. Daar zouden de politici persoonlijk voordeel van hebben genoten.

Aanvankelijk zette de PvdA in Zuidoost de drie uit de fractie. Uit een nieuw onderzoek in opdracht van de partij bleek echter dat ze weliswaar steken hadden laten vallen, maar daar niet persoonlijk van hadden geprofiteerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Tuurlijk,

  De rekenkamer aanklagen voor de slechte reputatie.
  Kan ik ff de wijkagent aanklagen voor alle verkeersboetes ik heb er erg onder geleden 🙂

  Als corruptie tegenwoordig steken laten vallen heet dan heet te hard rijden toch gewoon even niet op de teller letten.


  Maak melding
 2. Moeten die stelletje “OPLICHTERS / PROFITEURS” nog naar de rechter???
  Ik vraag mij af “WAT ER MET DE SUBSIDIEGELDEN” voor de surinaamse samenleving wordt gedaan??
  Het zijn toch een “STELLETJE” vrienden en familie’s van de heer Bhola die via de stichting profiteert??… dat er bussen worden gehuurd en uitstapjes worden gamaakt in weekenden en wie zitten er allemaal in die bus ?????????
  ZIJN HET NIET EEN HANDJE VOL VRIENDEN EN FAMILIE’s ??????????????????????????.
  Ben ik goed geinformeerd dat stichting “VIKAASH” ca. Euro 10.000,– PER MAAND aan subsidie krijgt ?????


  Maak melding
 3. Al die subsidies en uitkeringen moeten gewoon afgeschaft worden, dan kunnen al die belastingen verlaagd worden. Laat iedereen maar werken voor z’n eigen geld. In Amerika moet iedereen ook zweten voor z’n eigen geld, ze worden daar niet verwend met uitkeringen en subsidies. Als het daar kan dan zou het ook moeten lukken in Holland.


  Maak melding
 4. Fam Bhola’s zijn oplichters,belangen verstrengeling ten top. voorzitter van Anand djoti tevens bewoner van het woon gemeenschap. typisch geval van nepotisme.


  Maak melding
 5. Ze bgrijpen de functie van de rekenkamer gewoon niet. Die moet o.a. controleren of de budgethouder die beslist over het uitgeven van het geld niet dezelfde is als degene die het geld ontvangt. Niet meer en niet minder. Zij constateert slechts dat dit het geval is. Het waarde oordeel of die wel of niet rechtvaardig of wenselijk is aan de politiek. De eigen PvdA en de Deelraad. Omdat het geld hier via een omweg ( eerst aan de stichting en dan weer terug aan de budgehouder) in hun zakken verdwijnt is de controle op de juistheid weg en dat is wat de rekenkamer constateert.
  Er had gewoon voor een transparante constructie gekozen moeten worden.


  Maak melding
 6. het is alleen maar eigen belang.zodra zulke mensen iets moeten organiseren zijn er altijd problemen.ze willen snel rijk worden en komen met alle soorten aanvragen ten koste van hun zelf.die surinamers worden er niet wijs van.het organiseren van deze activiteiten is om geld te verdienen hoe dan ook.ik vind ook niet dat het gaat om de sport in het algemeen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES