vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBrandstofprijs tweesnijdend zwaard voor Suriname

Brandstofprijs tweesnijdend zwaard voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jul – De hoge prijs voor brandstof en energie levert Suriname zowel voor- als nadelen op. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Aan de ene kant wordt veel meer verdiend aan de export van de eigen stookolie. Maar de invoer van raffinageproducten voor transport en industrie kosten bakken vol met geld aan de andere kant.

Deze ontwikkeling legt een enorme druk op de dienstverlening vanuit de Overheid. Doordat vooral de meer kwetsbare groepen het kind van de rekening dreigen te worden, moet die dienstverlening worden uitgebreid. “De regering heeft een aantal besluiten genomen om de samenleving tegemoet te komen en die besluiten kosten geld”, zegt Rusland. Onder meer wordt het publiek transport gesubsidieerd.

Het geld zal voor een groot deel moeten komen uit de prijs voor de dure brandstof. “Bij Staatsolie ziet het er goed uit voor wat betreft de inkomsten voor de staat. Aan de andere kant zorgt de brandstofprijs voor de nodige problemen. Maar ik denk wel dat we er als samenleving uit kunnen komen”, aldus Rusland. Voor het boekjaar 2007 zal ruim tachtig miljoen dollar worden verdiend aan Staatsolie-dividend.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
  1. Ik zou zeggen: investeer eens in de toekomst (en niet in de eigen portemonnee) en zorg voor eigen raffinaderijen. Dan ben je van die importkosten af. Of zie ik het soms te simpel?


    Maak melding
  2. euh,

    staatolie de surinaamse trots?
    word tijd dat jullie een echte raffinaderij bouwen! en de kennis en specialisme hebben om dit tot eindproduct te kunnen aanbieden aan de rest van de wereled.
    met kerosine kom je niet ver: mijnheer die onder een paard hoort te hangen!ik bedoel minister Gregory Rusland. wat een eikel is die man. een student van een lagere onderwijs zegt meer zinnige dingen dan deze dure aircohandelaar. ik bedoel luchtverkoper.
    praatjes in de lucht.
    maar ja we zitten weer lekker passief achterover en ik word zelf rijk en help de land naar de kloet want over een paar jaar heb is mijn ene bankrekening in de bahamas weer vol dat ik een andere moet openen.

    mensen gooi deze vent nu eens op straat en ik snap toch steeds niet dat die jungle bewoner van een president er niks aan doet of zit ie naar de bananen te staren?

    gr. Maarten. \\\

    excuses als ik iemand beledigd heb maar ik ben wel aardig boos aan het worden op deze lakse regering


    Maak melding
  3. Eigen schuld dikke buld wordt altijd gezegd,maar wij suris zijn.blijven oer dom.

    We kunnen geweldige feesten organiseren jang dringie,presierie buitenvrouwen buitenmannen.
    Onna 2008 kunnen we nog steeds niks en dan ook niks exporteren niet eens een tande stoker wel volop coca drugs.

    Al 150 jaar bevrijdt van die keti en nog niks kunnen maken van het leven.

    Wat kunnen we zelf produceren niks.

    Suri volop zon geen enkele surinamer die denkt om zonne energie op te wekken.
    Laatstaan uit te vinden of gewoon de kennes te importeren ..
    We hebben zoveel geleerden in het parlement goed geschoold ontwikkeld.
    We reizen dagelijk heen en weer betaald of v.i.pers
    We doen dingen willens en wetens wetende dat die afgeschreven klm 747 waardeloos is en alleen maar geld kost en toch kopen wij het..

    Zo kan ik doorgaan,maar ja wie luistert naar wie..
    Laat ik aan mij zelf denken en goed zorgen voor mijn gezin..


    Maak melding
  4. Ik denk dat , als de min. het heeft over:…..

    “de kosten voor de invoer van raffinageproducten voor transport en industrie”…….

    ,hij het misschien heeft over de produkten die de overheid zelf gebruikt , omdat de burger over brandstof reeds een hoge accijnse(goverment-take) betaald ,en de prijs bij de pomp up-to-date word gehouden afgeleid van de wereldprijs, dus alleen maar netto winst voor de staatskast door accijnse op brandstof.

    Of was ,of is er altijd sprake geweest van “kruis-financiering” .


    Maak melding
  5. zon in overvloed maar heel duur in aanschaf. Na 25 jaren kan je het terug verdienen. Niet het zon is het probleem maar de kennis om de zonnepanelen te maken. en dat is erg duur.
    IBO


    Maak melding
  6. 😀 😀
    Enig idee wat een raffinaderijen kost? hoe lang het duurt om er één te bouwen? Welk personeel nodig is om het te bouwen en operationeel te houden? Bij welke hoeveelheden hij pas rendabel is? Of de SME olie wel geschikt is om de gewenste lokale producten te leveren in de juiste verhoudingen?

    Lijkt mij dat wee eerst maar eens op zoek moeten naar nog wat olie velden (met andere kwaliteiten olie) en in de tussen tijd vaart maken met het scholen van het benodigde personeel.
    Voor we net zulke onzin als een kerncentrale bouwen gaan uitkramen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES