woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSeedorf schenkt Surinaams ziekenhuis apparatuur

Seedorf schenkt Surinaams ziekenhuis apparatuur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jul – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, heeft apparatuur gekregen van voetballer Clarence Seedorf. Het betreft beademingsapparatuur voor pasgeborenen. De schenking van Seedorf’s Champions for Children Foundation is een samenwerkingsproject.

De foundation schenkt de apparatuur en het AZP komt in met de fysieke ruimte en het onderhoud. “Zo willen we met Suriname samenwerken, ik wil nog zoveel meer doen”, zei Seedorf bij de overhandiging. Jaarlijks komen honderden aanvragen binnen voor hulp bij projecten. Het probleem is vaak dat de uitvoering niet gegarandeerd kan worden. Dat lijkt anders te zijn bij het AZP.

De weg ligt nu open voor verdere samenwerking. Onder meer zal het personeel dat voor de bediening moet zorgen, worden opgeleid. Volgens AZP-directeur Eddy Joemmankhan zit de waarde van de hulp vooral in de extra aandacht die vrijkomt voor baby’s met ademhalingsproblemen. Die werden voorheen behandeld op de afdeling voor volwassenen. De apparatuur komt te staan op de afdeling Neonatologie, die nu vernoemd is naar Frederik Seedorf, de grootvader van Clarence.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. wat ik jammer vind van dit soort schenking is dat niet ten goede komt aan de mensen die het brood nodig hebben en dat er mensen zijn in suriname die geld over de ruggen van de mensen het al minder hebben deze mensen verdiennen de hoogste straf.


  Maak melding
 2. Een groot geest. Gelukkig apparatuur. Dekens, kussens, lakens, toiletartikelen, potten, pannen, bestek, glasmateriaal… raad eens!


  Maak melding
 3. Clarence,
  je wordt heel hartelijk bedankt.na pe yu kumbatitei beri na drape yu yeye de
  de jeugd en volwassenen in suriname jullie ook gefeliciteerd.

  waar er een wil is is altijd een weg.
  zonder wijlen opa seedorf was onze grote zoon clarence nooit zover geklommen in de sport wereld.

  sranan sa wini


  Maak melding
 4. Kondremans, ’t wordt tijd dat we ons
  positiever gaan opstellen tegenover elkaar
  en dat we ermee ophouden steeds met modder
  te gooien!
  Die constante negativiteit brengt ons geen
  stap vooruit, integendeel!
  Kijk naar jezelf, voordat je over je naaste
  oordeelt! Un tapu ! We zijn een te mooie
  natie!


  Maak melding
 5. sranang mang oeng no kosi kon wroke nanga makandra ding sma die e taki tangro sani fo oeng kondre mang teki voorbeeld foe clerens de sma die e taki takroe sani fo negre pe ding de, mi no e jere ding no


  Maak melding
 6. Naandi en Sardjoe bedank voor jullie positieve reactie ik weet dat er toch nog positieve Surinamers onder ons te vinden zijn dit soort negatieve reacties kan je alleen maar onder de aanhangers van het MAMOETBLOK vinden ze zijn alleen maar negatief bezig laat mij duidelijk zijn ik ben niet politiek gelinieerd maar als ik bepaalde reacties leest is het mij heel duidelijk vandaar mijn reactie,maar Clarence nogmaals bedank je bent een GROOT MENS MET EEN GRTOOT HART


  Maak melding
 7. Bre jo poring,ben je zeker wat je neer getypt hebt,jij bent negatief bezig,je bent wel ergens gelinieerd anders had je dit gelul niet neer getypt nps donder


  Maak melding
 8. Naandi en Sardjoe heel hartelijk bedankt voor jullie positieve reactie m.b.t. de schenking van Clarence.

  Wij mogen trots en dankbaar zijn voor het goede gebaar van hem.

  Wat men niet weet dat vele Surinamers hele goede doelen steunen in Su, maar ze blijven heel bescheiden op de achtergrond.

  God Zegene jullie allen.

  Sandra D


  Maak melding
 9. Du e.a.
  Waar heb jij het over. Het gaat om apparatuur. Hoe kan het niet ten goede komen van de mensen die het nodig hebben. Waarom moeten bepaalde surinamers altijd zo negatief doen. Altijd negatief reageren, waarvoor is dat nodig. Ik heb het gevoel, dat sommige surinamers reageren zonder te snappen waar het precies om gaat. Vinden jullie het vreemd, dat de surinamers in Sur. ons liever zien gaan dan komen?
  Clarence, het is geweldig wat je weer voor suriname hebt gedaan. Je laat weer eens zien, dat je het met je moederland meent en ook het beste voor hebt met de bevolking.
  Al die negatievelingen; beginnen jullie met een actie om dit soort projecten te ondersteunen i.p.v. vuil te spuien. Ik zal als het zover is, zeker ook mijn bijdrage leveren.


  Maak melding
 10. Chapeau…Clarence…BEDANKT…and God Bless You ! De Ned. Surinamer of Surinaamse NED…(Ned. paspoort) denkt tenminste nog aan “zijn roots”. Ik ben TROTS op jou ! Ga door mi Boi…het volk van Suriname zal jou -eens – dankbaar zijn. Joe sa wini !!


  Maak melding
 11. clarence heel hartrelijk dank voor je daad,hopelijk volgen er meer van de bekende sur/ned.
  sandra helemaal eens met jouw dat er ook een heleboel sur, schenkingen hebben gedaan maar op de achtergrond blijven.Schenkingen gedaan door surinamers aan surinamers,hetzij hindustanen,creolen of javanen ea maakt niets uit,wij zijn surinamers,wij hoeven toch niet in blokvorm te denken maar gewoon een natie en dat zijn wij SURINAMERS…

  para


  Maak melding
 12. weet wat mij soms kwaad maak aan sommige reaktie sommige surinamers de waarheid niet willen horen mevrouw anita het is toch bekend dat er mensen dood gaan omdat ze niet kunnen betalen voor de hulp dat ze moeten krijgen voorbeeld waargebeurd iemand valt uit een boom en klaag dat hij veel pijn heeft de dokteren helpen hem niet omdat hij niet kan betalen voor een rontgefoto die man komt te overlijden dat is wat ik bedoel dat het niet komt bij minst bedeelden lees mijn reaktie goed voordat jij kritiek hem op mij want met laaste gedeelte van jou posting ben ik volkomen met jou eens, wat ik hypocriet vind is dat sommige hier als eerste seedorf bedanken en bij een volgende bericht waar suriname hulp krijgt uit het buitenland van amerika of holland dan zijn bedelaars in suriname die alleen maar afgedankte spullen krijgen iedere hulp is er een en daar ben ik dankbaar voor en maakt niet uit van wiehet krijgt want de gene die daar tegen zijn doen zelf geen moer voor hun eigen land dan alleen maar klagen, lees a.u.b goed wat ik zeg die spullen worden gratis gegeven om mensen te helpen en niet om mee te verdienen ,


  Maak melding
 13. Du.
  Dat wat u hebt geschreven over geweigerde hulp tengevolge waarvan iemand is komen te overlijden is mij niet bekend en als het waar is vind ik het heel erg kwalijk.Mijn excuses dan maar. Maar denk niet dat het hier veel en veel beter is.Ik loop ook met schouderklachten maar i.p.v. een MRI-scan word je naar de fysiotherapeut gestuurd zonder dat bekend is wat er aan de hand is. Ik heb een uitgebreide verzekeringsdekking maar er wordt bezuinigd. Het gevolg daarvan is, dat ik in aug. op vakantie naar Sur. ga en daar die scan laat maken. Zal ik zelf moeten betalen en goedkoop is het ook niet heb ik begrepen. Wat ik duidelijk wil maken is, dat ook in de rijke landen geld een hele grote rolt speelt en de doktoren vaak niet uitgaan van de klachten/gevoelens van de patient, maar van vergelijkbare situaties.En dat zal kennelijk het geval zijn geweest van de man waarover u het heeft gehad. Om terug te komen op de gift van Seedorf. Het betreft zoals u weet de kinderafdeling en ik denk niet dat er een dokter in sur. zal zijn die een kind dat beademd zou moeten worden, dat zal weigeren.
  Ik snap ook dat u zich ergert aan de reacties van sommige sur.neds over hulp die suriname uit het buitenland ontvangt. Ik erger mij ook eraan. Maar ik zou het geen hypocrisie noemen maar valse schaamte. Hulp van onze held Seedorf wordt gezien als hulp van eigen volk. Maar dat is flauwekul natuurlijk. Het is geweldig wat Seedorf doet, duizend maal lof, maar ik zeg alle hulp is hulp en alle hulp is welkom.


  Maak melding
 14. Ik hoop niet dat de bevolking een hoop geld zal moeten betalen om hun pasgeborenen aan de beademing te krijgen. Kijk maar naar de scan. Daar moet de bevolking US voor dokken, anders kunnen ze de scan niet maken. Jaoemankhan, let daar op, het is een schenking, de uitgave is niet dppr het AZP gedaan.

  Maria


  Maak melding
 15. Ook namens mij hartelijke bedank.ik hoop dat jij als voorbeeld mag dienen voor die corupte regeerders van suri.moge de allemachtige God jouw met het tienvoudige zegenen.
  GOD bless you Seedorf.


  Maak melding
 16. @anita zie je zou kan het ook een misverstand en gewoon een meningvershil kan geburen het gaat jou goed anita. wat wij niet moeten doen is nederland en suri vergelijken want dat gaat niet hier is een dokter verplicht om bij een levensbedreigen geval de patient hulp te bieden .maar anita over jou schouderklacht ik zal jou uitleggen hoe het bij mijn huisdokter gaat als ik met en klacht naar hem toegaat ik geef aan hoe erg het is en samen beslissen wij wat er gaat geburen en als hij zeg kan je nog week kijken hoe het gaat en ik vind van niet word ik verwezen naar specialist geen probleem maar jij moet ook de ernst van jou klacht goed overbrengen aan jou huisarts hij loopt niet met de pijn maar jij dus mijn advies is beter opkomen voor jou recht anita ik wens jou beterschap en een fijne vakantie .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES