maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd neemt deel aan Caricom-top

Surinaams staatshoofd neemt deel aan Caricom-top

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jul – President Ronald Venetiaan zal de negen en twintigste Caricom-top bijwonen op Antigua & Barbuda. De top wordt belangrijk geacht vanwege de verscheidene uitdagingen waar de regio voor staat. Onder meer komen aan de orde de stijgende kosten van levensonderhoud en van brandstof. Ook het vrije verkeer van personen, goederen en diensten komt aan de orde.

De top is cruciaal, omdat een gemeenschappelijke strategie wordt verwacht. Suriname ondersteunt het gezamenlijk optreden volledig. Voor de kleinschalige Caribische economieën is dit vrijwel de enige weg tot ontwikkeling. De Caricom heeft inmiddels een ontwikkelingsfonds geactiveerd van zestig miljoen dollar. Het fonds is bedoeld voor de zwakkere economieën, waar Suriname niet toe gerekend wordt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. tja, wat hebben de vorige reizen suriname opgeleverd. Dan bedoel ik aanpassing van en nieuw beleid! Ooit was Vene op bezoek in india. Toen hij terugkwam gaf hij een persconferen met de mededeling; “we hebben aldaar een fietsfabriek bezocht en het was best interessant”.


  Maak melding
 2. meneer Prik het gaat er niet om om direct met iets naar huis te komen,op dit moment gaat het helemaal niet zo goed met de wereld economie en als jij je als staat van alles gaat destancheren wat om je heen gebeurt omdat het niet zo goed gaat in je eigen land dan krijg je het nog moeilijker dus ik weet niet waar je heen wil met je opmerking,ik hoop ook des te meer je na de komende verkiezingen ook zo zal reageren wanneer er een nieuwe coalitie aan de macht zal komen want dat zal gebeuren.


  Maak melding
 3. dus met andere woorden gaat deze zestig miljoen sowieso naar haiti.

  het is mij gebleken dat suriname nooit of zelden in aanmerking komt voor bepaalde hulp diensten.behalve op militaire gebied.


  Maak melding
 4. Suriname kan een grote economie worden maar sommige kijken niet verder dan hun lip.

  Kijk bijv naar de tapir die heeft ook een lange lip en kijkt niet verder. Hij kent zijn omgeving en riviertjes poept en roert erin. Aan een beetje voedsel heeft hij genoeg. En zo zijn Surinaamse leiders. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!


  Maak melding
 5. Achhh die vene denkt bij zichzelf; zodra ndp aan de macht komt dan wordt toch al dat geld verbrast aan allerlei snoepreisjes (zie Bosje), laat mij dan ook maar lekker wat genieten en een paar snoepreisjes maken.


  Maak melding
 6. Beste weledelgeleerde heer Bre.
  Tuurlijk kom je na een bezoek aan het buitenland niet DIRECT met IETS naar huis. Tot zover wil ik met je meegaan. Maar je wilt toch niet beweren dat al die politici die de afgelopen 15 jaar naar conferenties in het buitenland zijn geweest iets terug hebben genomen? Ik hoop dat je nu snapt waar ik heen wil met mijn vorige opmerking. Maar voor de helderheid. Al die reisjes naar conferenties in het buitenland kosten de surinaamse staat veel geld en ze leveren niks op. En ik bedoel daarmee toepasbare kennis en kunde. Jij nu!


  Maak melding
 7. Hallo, meneer ro.avent. What about al die projecten die op dit moment in Su in de steigers staan en gefinancierd worden door de EU (of VS, of Nederland, of….). Kom op, 60 miljoen dollar, dat is zakgeld! Suriname leeft ALLEEN maar van hulpdiensten, wat is dit voor een reactie! En het feit dat Suriname niet gerekend wordt tot de hulpbehoevende landen zegt mij al genoeg.


  Maak melding
 8. Prik, ik kan helemaal met je meegaan. Alleen wil ik deze reis van Vene niet onder de noemer “snoepreisjes” scharen. Suriname is lid van Caricom, en zodoende geconfirmeerd aan deze organisatie. Snoepreisjes? Ja, Somo naar Bali – met waarschijnlijk weer een paar van die jonge meiden aan zijn zij – of welke politicus dan ook naar welk onbelangrijk Afrikaans baboen-land, voor niks! Dat noem ik snoepreisjes. Nogmaals, je hebt helemaal gelijk, hoor. En Antigua ligt hier om de hoek. Dus veel zal het niet kosten. Als de vlag de lading maar dekt.


  Maak melding
 9. blaka bakra,

  Surinaams staatshoofd neemt deel aan Caricom-top

  De Caricom heeft inmiddels een ontwikkelingsfonds geactiveerd van zestig miljoen dollar. Het fonds is bedoeld voor de zwakkere economieën, waar Suriname niet toe gerekend wordt.

  hierover praat ik en niet over de europese hulp enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES