maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKwakoe Events vecht gebruik naam 'Kwakoe' aan

Kwakoe Events vecht gebruik naam ‘Kwakoe’ aan

-

Does Travel - naar Suriname

De Stichting Kwakoe Events heeft vandaag via haar jurist de Stichting ZAZO aangesproken op het gebruik van de naam ‘Kwakoe Amsterdam‘. ZAZO is dit jaar de organisator van het in de volksmond bekende ‘Kwakoe festival‘. Maar volgens Kwakoe Events wordt door het gebruik van deze naam haar handelsnaamsrecht en het merkenrecht geschonden.

Door het festival Kwakoe Amsterdam te noemen, berokkent ZAZO schade aan de eigenaar Kwakoe Events en brengt het het publiek moedwillig in verwarring. Dat stelt de jurist in een schrijven aan ZAZO, waarin een ultimatum is gesteld om voor morgen 12.00 het gebruik van de naam Kwakoe Amsterdam te staken.

Volgens AT5 is ZAZO voorzitter Melvin Tjoe Ny niet van plan aan deze eis gehoor te geven en zal dus de naam Kwakoe Amsterdam blijven gebruiken. Volgens hem is de naam Kwakoe een publiekelijke naam. De juristen van het merkenbureau denken daar anders over en wachten een reactie op de deadline af.

Wordt er geen gehoor gegeven aan de eis, dan mag Kwakoe Events in een kortgeding de rechter vragen de naam alsnog 2 dagen voor het Kwakoe Amsterdam festival te verbieden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. wat zeuren ze toch nou! Laat het hele Kwakoe op houden te besaan.Heeft geen toegevoegde waarde. Stomme eettenten dat is alles..en meer niet.


  Maak melding
 2. soso sjeng. Ze hebben er daar in amsterdam z.o. een potje van gemaakt. De kwaliteit van het management is sedert de jaren 80 nooit meegegroeid met het alsmaar stijgend nivo van het festival. In zijn graf bedekt Kwakoe zijn gelaat met zijn handen zodat zijn tranen niet kunnen worden waargenomen door de goegemeente.
  Sjene man sjene.


  Maak melding
 3. Wat zijn wij toch verwoede vechters als het er om gaat elkaar uit te schakelen dan wel schaakmat te zetten.

  Dat is op z’n zachts verfoeilijk en schaamteloos.

  “IK WIL NIETS HOREN!”


  Maak melding
 4. als de rechter toegeeft aan de gril van de
  stichting kwakoe events de naam van
  kwakoe amsterdam niet te gebruiken.dan wordt dit opgehouden te bestaan.en dit is juist volgens mij het streven van deze mensen.

  dit is zo onverstandig dat je geen respect meer kunt opbrengen voor deze domme jaloerse mensen.

  ipv kwakoe amsterdam dan maar kwakoe holland.punt uit.dan zou in de toekomst kwakoe amsterdam onder toezich van kwakoe holland moeten vallen.ja toch


  Maak melding
 5. Kwakoe events ROTOP!

  jullie hebben jullie tijd gehad, het is jullie eigen schuld, geen belasting betalen, schande!donder op man, en geef anderen ook een kans.


  Maak melding
 6. Ik begin morgen met het verkopen van zuurwater in fles. Zoek daarvoor een goeie bekende naam waardoor ik niet hoef te investeren in mijn marketing. Gewoon lekker profiteren.

  Weet je wat, ik plak er gewoon een label van Coca Cola op. Ze kunnen me toch niks maken. Coca en Cola zijn toch gewoon publiekelijke namen.

  en ik weet zeker dat Coca Cola het niet erg vind. Zij zoeken wel een andere naam voor hun drankje.


  Maak melding
 7. Mismanagement of niet. De zaak is juridisch duidelijk. De Stichting Kwakoe Events is de eigenaar van het merk KWAKOE en kan tegen een ieder optreden die dit merkenrecht schendt. De mensen die hier zomaar boe en ba zitten te roepen zijn waarschijnlijk niet in staat dat te begrijpen.


  Maak melding
 8. Hebben ze wel gedacht aan de standhouders en de bezoekers???? Er zijn nu 2 kwakoe’s, 1 in amsterdam z.o. en 1 in almere. Maar als je een keuze moet maken, welke van die 2 moet je dan bezoeken???
  Wat gaat gebeuren is dat een deel naar eentje gaat en de rest naar de andere. Op die manier gaan zij beiden minder opbrengsten genereren.That’s bad for bisness
  Maar ach zaken doen en handel drijven is niet het sterkste punt van dat soort mensen (afro’s) die achter kwakoe staan. Zo jammer, als ze zo doorgaan dan gaan alle 2 failliet.


  Maak melding
 9. @ nr 6,
  Je hebt groot gelijk. Ze moesten maar hun belastingen betalen en zich aan de vergunning voorschriften houden net als alle anderen.
  Pasar Melan en Milan heffen beiden toegangsprijzen en beiden bestaan nog en draaien heel goed, alleen kwakoe wilde gratis spelen en kijk wat nu daarmee gebeurd is.


  Maak melding
 10. Als ik het goed begrijp zijn er niet twee Kwakoes, maar komt er geen Kwakoe.

  Net hoorde ik op het nieuws dat het Kwakoe Zomer Festival dit jaar helemaal niet doorgaat. Ook niet in Almere. In het Bijlmerpark Amsterdam Zuidoost organiseert een stichting ZAZO een festival in de zomer. Misschien is dat een goed alternatief.
  We zullen het zien.


  Maak melding
 11. Het toernooi ging van start als Kwakoe voetbaltoernooi. Kwakoe Event & W. Kout hebben de naam ook gepikt van Bakboord c.s.en doet nu alsof zij er als eerste mee zijn begonnen. Fout!


  Maak melding
 12. Men moet met de tijd meegaan anders ben je verloren. Jou administratie moet ook met de tijd mee. Pas op 2 suries vechten om een been de hollander gaat weg ermee.
  Per slot Kwakoe betekent geen vrijheid, maar het betekend woensdag en op woensdag is de slavernij afgeschaft.
  IBO


  Maak melding
 13. Persberichten zijn altijd lastig,om de ware kern uit te halen.

  Feit is dat als “Kwakoe” een algemene naam betrof er nooit handelsnaamsrecht en het merkenrecht op gevestigd kon worden.

  Gezien de twee partijen het niet eens zijn zal de rechter hierover moeten oordelen.

  De zin waar ik vraagtekens zet is

  “De juristen van het merkenbureau denken daar anders over en wachten een reactie op de deadline af”

  Indien het zo is dat de officele instantie in Nederland van merkenrechten al heeft aangegeven dat ZAZO in strijd handelt volgens hun richtlijnen is het zeer onverstandig van ZAZO om de naam te blijven voeren en is er schadevergoeding voor Kwakoe Events op zijn plaats.

  Heeft Kwakoe Events toch haar jaarlijks inkomen binnen,want uiteindelijk gaat dit allemaal om geld.


  Maak melding
 14. Voor ge√Įnteresseerden, de uitdraai uit het merkenregister. Duidelijke zaak, KWAKOE is een in het Benelux merkenregister geregistreerde merknaam van de stichting Kwakoe Events. Dat kan de rechter niet negeren. Wat me opvalt is de laatste alinea: Mutatie: 1113329
  Beslag gelegd door:
  – Renfurm Accountants en Consultants BV
  – Kenneth Iwan Renfurm

  Beslag gelegd? vreemd…


  Maak melding
 15. waarom kunnen wij blaka-mangs niets draaiende houden???? Anderen hebben hun Milan en Pesar Melan en dat draait al heel lang heel succesvol. alleen bij ons is er altijd wat mis.


  Maak melding
 16. Wat een gezeur van die kwakoe events. Ze hebben tonnen aan schuld achtergelaten bij stadsdeel zuidoost. Denken ze nou echt dat Almere ze een vergunning voor ook maar IETS gaat geven.

  En dat gezeur over die naam. Kwakoe hoort bij Zuid Oost.

  De sfeer was gisteren goed. De officiele opening was goed. Patrick’s Catering was goed. de muziek was goed. Het weer was grotendeels goed. Wat willen we nog meer.

  zo op het eerste oog doet ZAZO het goed. dus laten we hen het voordeel van de twijfel geven. Erger dan Kwakoe events kan het niet worden lijkt mij zo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES