maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAmerikaans hulpproject van start in Suriname

Amerikaans hulpproject van start in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/PARA, 2 jul – Het medisch hulpprogramma Beyond the Horizon is officieel gestart in het district Para. Amerikaanse militairen zullen de komende drie maanden patiënten gratis behandelen in maar liefst acht districten. Volgens de Amerikaanse ambassadeur Lisa Schreiber-Hughes is het programma van strategisch belang.

De Amerikanen krijgen de gelegenheid humanitair werk te verrichten en andere volkeren te leren kennen. Ook wordt de samenwerking met het Surinaamse leger versterkt, omdat Surinaamse militairen betrokken worden bij de dienstverlening. “We zijn blij dat we de samenwerking en vriendschap kunnen vergroten”, zei Schreiber-Hughes bij de aanvang van het programma.

Het mag er niet op lijken dat de Amerikanen maar neerstrijken en de lakens uitdelen. “We helpen Suriname niet, we werken samen met Suriname”, aldus Schreiber-Hughes. Een voordeel is ook dat kennis en ervaring kunnen worden uitgewisseld. Patiënten kunnen medisch en tandheelkundig worden behandeld. Ook zullen scholen en poliklinieken worden gerenoveerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. goedzo ik hoop dat die amerikanen een stok achter deur zij waneer die moordenaar zich niet wil schikken aan recht en orde in suriname kunnen ze suriname helpen die rotzooi opriumen en ik bedoel met rotzooi bouterse en zijn klik ik noem de naam want deze idioot is een sta in de weg voor de ontwinkkeling van suriname.


  Maak melding
 2. als ik het artikel hebt begrepen dan gaat het meer om veldwerkers(militairen)met verschillende beroepskwaliteiten.

  komen of worden er ook militairen bij de surinaamse militairen hospitaal bijbetrokken.

  volgens mij kent men geen beroepsmilitairen op het gebied van timmerlieden binnen het surinaamse leger.het kan maar ik zou dit niet kunnen bevestigen.

  hulp is welkom maar alert blijven.

  het is ons gewaarschuwd om op alles blindelings ja te zeggen.
  vooral als men deze wilt gebruiken om mede surinamers te laten elimineren.want je hebt van die klote srananman of de landlozen.


  Maak melding
 3. Goeie genade zeg , wat een kolder van een reactie die vol zit met haat en wrok., een “sta in de weg voor de ontwikkeling in Suriname” is beweerd. Die “gasten” verlenen primair humanitaire (medische) hulp om zo andere volkeren beter te leren kennen is gezegd niets meer en niets minder.Ook is gezegd waarom het Surinaams Leger betrokken is geworden in de zaak.,heel duidelijk en helder.


  Maak melding
 4. Zie je wel daar gaat du weer…
  onnodig zeuren over Bouterse.
  Jij moet stoppen met alles koppelen aan Bouterse.
  Jij hebt je eigen ontwikkeling in de hand en Bouterse is geen sta in de weg voor jou ontwikkeling of de ontwikkeling van Suriname.
  je moet je eigen falen niet verschuiven op Bouterse.Geen excuusjes meer.

  En die militairen zijn gewoon artsen en tandartsen die in het leger zitten.Ze gaan heus niet bemoeien met de interne politieke problemen of justitiele problemen die ontstaan door het falen van Front.


  Maak melding
 5. Dat kan Ezeltjeprik @du,niet begrijpen kan,moordlustig of haatzuchtig,zo zit hij in elkaar,hij is doof,zit de hele dag op z,n m…..thuis en zit op de loer te lezen,om op Bouterse af te reageren,Bouta Syndroom.


  Maak melding
 6. DU,KRASSIE, Romeo.Hoost, ze lijken wel broers, of zijn ze dezelfde persoon.
  De obsessie van de ene is niet van de andere, en vandaag blijf ik mild omdat ik geen standje meer wil krijgen.


  Maak melding
 7. De kolonisten brachten vroeger spiegels en kralen,voor dat je denk hebben ze de hele suri en nu brengen ze onder het mom medisch hulp. Yankee geeft niet zomaar hulp zonder dat ze een belang in hebben.Suriname heeft in vergeleken met de andere carabisch gebied zoveel artsen dat ze best dit soort handelingen kunnen doen.Als je na gaan dat deze yankee, zelfs voor hun eigen bevolking niet eens voor een goeie medische zorg kunnen geven,denk maar aan KATRINA, dan geeft dit soort van hulp mij een naar gevoel.

  aapie


  Maak melding
 8. Beste mensen. Gratis behandelen.
  Ga maar onderzoeken hoeveel mineralen tussen 1950 en 1975 van uit suriname richting de
  V S is verscheep.Zij die dit na zouden moeten vertellen liggen in hun graf .Maar de amerikaanse groot kapitaal ligt bij de banken .DANK ZIJ sURINAAMSE MINERALEN.
  De bijbel zegt onderzoek en behoud het goede.


  Maak melding
 9. ik had geen andere reaktie verwacht dus reageer maar , was het niet die zelfde mensen van de ndp die moord en brand schreeuwde dat er witte mensen in het binnenland zij om bouterse te arresteren wat ik nu doe is jullie woorden gebruiken wet je nog dat bouterse zij dat er sluipschutters worden getraint en simons een grote smoel had dat er mensen in het binnenland zijn witte mensen en wie die mensen zijn want ze willen bouterse de moordenaar arresteren dus nummer 3 en 4 ik gebruik de woorden van de mensen van de ndp zie jullie reaktie of zijn jullie dat vergeten wat mij opvalt is de jullie aan een selectieve vorm van geheugen verliest lijden de bouterse aanhang


  Maak melding
 10. Wie slechts over een hamer beschikt ziet nou eenmaal in alles een nagel en of spijker!

  Velen zijn de overleggingen des mensen maar de raad des Here, die zal bestaan. Alle oog om oog/tand om tand zaken ten spijt! Ben ik effe blij dat sommigen dat primaat missen!


  Maak melding
 11. Die Yankees hebben reeds lang ontdekt dat wij niet in staat blijken om onze eigen mensen te helpen.

  Bij dit soort hulpprogramma’s zien vele have nots voor het eerst sinds hun aardse bestaan een arts, om het maar niet te hebben over een tandarts.

  Sommigen kunnen niet eens de drempelkosten/medicamenten opbrengen. Waar ligt het aan dat wij het laten afweten?


  Maak melding
 12. zo begonnen ze ook met de Indianen, eerst samenwerken en dan uitmoorden of verdrijven. En dan Hawaii, de Philipijnen, Midden Amerika, Argentinie, Chili. Irak hebben zij in vijf jaren vernietigd. Net als sprinkhanen wanneer zij ergens neerstrijken. zij vernietigen alles, dat is helder en duidelijk. Suriname watch out for this kind of locust who is called stars and stripes.


  Maak melding
 13. President Venetiaan:
  ‘Slavernij is mislukt’

  Paramaribo – Ondanks eeuwen van vernederingen, verzet, strijd, onbetaalde arbeid en pogingen de cultuur te vernietigen is het de onderdrukker (Nederland) niet gelukt de trots van de “zwarte mens” te breken.

  Zelfs het tegen elkaar uitspelen van dragers van hetzelfde lot in een sfeer van verdeel en heers, tot vandaag toegepast, kreeg de Afrikaanse nazaat niet klein. “De slavernij is mislukt en de ruggen van de (geroofde Afrikanen) is recht gebleven, hun hoofden trots opgericht. De veel belaagde zwarte cultuur is levend en in opmars”. Een duidelijke boodschap van president Ronald Venetiaan aan de Noordzee waar nu discussies gaande zijn over de erkenning van het Nederlandse “slavernijverleden, excuses en reparatie”.

  De boodschap moet vooral naar de broeders en zusters in Afrika overgeseind worden dat de nazaten van slaven, samen met degenen die er al waren, bezit hebben genomen van Suriname “en vandaag de vrijheid vieren”. Het staatshoofd richtte zijn woorden gisteren tot de enorme massa die naar de tuin van het Presidentieel Paleis toog voor de staatsreceptie in verband met de 145-ste herdenking van de afschaffing van de slavernij.

  “Surinamers vieren terecht Keti Koti, omdat wij het besef hebben van de waarde van vrijheid sinds de historische datum van 1 juli 1863”. Hoewel de nazaten het juk van de slavernij nog voelen is er solidariteit, ondanks de rol van de Europeaan hen uit elkaar te willen drijven. Voor de vrijheid hebben Afrikanen en hun kinderen veel offers gebracht. Huis en haard werden verlaten en verruild voor de onherbergzame jungle.

  Venetiaan benadrukte daarom dat bij 145 jaar niet alleen de vrijheid is gevierd, maar ook de overwinning van de zwarte mens op de blanken, die uiteindelijk de terugtocht naar Europa moesten aanvaarden. De overwinning heeft echter een bitterzoete smaak. Maar “bita amandra a’e mek’ swit’ orgeade”, vatte de president de afschaffing van de slavernij samen. Er zijn namelijk veel wreedheden begaan. Van het levend verbranden tot het onteren van vrouwen en dochters. Toch waren de blanken voor hun overleving aangewezen op slaven “van wie ze dachten hen tot dieren te degraderen”, verduidelijkte het staatshoofd tot slot.-.

  Die Venetiaan, is ook zo slecht nog niet zo nu en dan, en zeker als je terug denkt naar de jaren 73-74 en zijn BLACKPOWER periode.


  Maak melding
 14. Ai mi Gado mi jéjé. Zelfs op het internet kunnen wij niet als één natie gedragen. Laatstaan thuis in Suriname. Wij zijn nog geen half miljoen zielen ( incl. allochtonen )dang wé doe so keba. Hou nou toch een keertje op met dat gedoe allemaal. Denk vooruit !!!


  Maak melding
 15. vene is zelf die bieta amandra,terwijl ik slaap handelt hij met de wittemeester, hoe mij als slaaf,wil verkopen.dus wat voor shit
  de overwinning op witte mensen,wij zwarten zijn de schuldigen.


  Maak melding
 16. Zie je wel! Elkaar afzeiken, geen enkele positieve reactie. Zo zit dat dus in elkaar. En vinden jullie het gek dat je met deze klote-mentaliteit niet als een God wordt ontvangen in Suriname? Zodra er ook maar hulp wordt aangeboden, uit welke hoek dan ook, wordt er aan alle kanten kritiek geleverd en excuses gezocht, tot in het slavernijverleden toe! Lekker wentelen in jullie eigen frustraties! Goddank zijn er nog een aantal intellectuelen op deze site die het goed zien, maar helaas, de meerderheid denkt weer aan dingen die er totaal niets mee te maken hebben. Dit is HUMANITAIRE hulp. Er worden zelfs huisdieren geholpen door dierenartsen. Surinamers hebben daar geen geld voor, zullen jullie zeggen. NEEM DAN GEEN HUISDIER! Dat is nog steeds de mentaliteit: we willen van alles, maar we hoeven er niets voor te moeten doen! Vorig jaar is er een ook een Amerikaans hulpprogramma geweest, waarbij duizenden mensen medisch zijn geholpen. Wees dankbaar. Maar dankbaarheid is de Suri vreemd. Blijf maar lekker de schuld bij een ander zoeken, Amerikanen, Nederlanders of welke natie dan ook, vandaag of morgen gaat de geldkraan dicht voor jullie ondankbare honden en dan wil ik nog wel eens zien of dit land zichzelf kan bedruipen. Niks, nada, niente, noti. Ik word moe van die verachtelijke mentaliteit.
  En nr. 15: Uw reactie hoort bij een ander onderwerp thuis. Heeft hier niets mee te maken.


  Maak melding
 17. Du jij probeert op slinkse wijze de discussie over hulp aan het volk te veranderen in een over bouterse en de ndp.Ga inhoudelijk in op de artikelen en dwaal niet af.
  Jou afdwalen eindigt trouwens net als Santokhi toen die uiteindelijk erkende dat er inderdaad mensen getraind werden in het binnenland door notabene nederland en bouterse dus niet loog.
  Het verhaal eindigt dan ook bij
  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2007/11/28/281107_suriname.html
  waar staat dat santokhi moord en brand gilde dat bouterse aanslagen zou hebben beraamd.Er zou zelfs een dodenlijst zijn.En toen iedereen zich toen afvroeg waarom santokhi bouterse dan niet aanhield, kon santokhi niet antwoorden en heeft santohki tot vandaag niets meer over die zaak gerept en is bouterse ook nog steeds niet voor deze vermeende aanslagen aangehouden.Vreemd he.
  Dus Du wat jij doet is te vergelijken met santokhi die verhalen verzint om aandacht af te leiden en onnodige spanningen te creeeren.Maar goed dit is niet het artikel om het over de verhalen van santokhi te hebben.

  Dus du laat bouterse buiten dit artikel, want die discussie eindigt bij de leugens die santokhi toen vertelde, die hem tot een lachertje gemaakt hadden bij de pers.Dus waarom jij daaraan wilt beginnen is onduidelijk vooral omdat we weten hoe dat verhaal begon en hoe het eindigt.


  Maak melding
 18. die domme massa reageerd als een stier die een rode lap ziet als je het over bouterse de moordenaar hebt het zal jullie wel duidelijk zijn dat ik een vel tegenstander van hem ben en blijft wat ik merk is dat de aanhang hun eigen reaktie vergeten zijn nu heb ik het gedaan maar een aantal maanden geleden waren deze zelfde mensen die afkeer hadden over het testen van militaire voertuig in suriname en nu zeggen deze zelfde idioten tegen mij dat ik goed moet lezen nu komt het jullie goed uit en dat het primair op medische hulp gaat dat weet iedereen maar jullie zien nu geen spoken als voorheen en ik blijf erbij dat bouterse een sta in de weg is voor de ontwikkeling van suriname als je dat niet kan zien dan hebben jullie de zelfde hoeveelheid verstand als bouterse zelf dus daarom is hij de leider van de domheid.


  Maak melding
 19. Du heb je het nu over deze twee artikelen?
  https://www.waterkant.net/suriname/2008/02/27/amerikaanse-legertests-in-suriname-beginnen-juni/

  https://www.waterkant.net/suriname/2008/03/29/onnodig-zorg-in-suriname-over-legervoertuig-vs/

  Wel kijk zelf naar de reacties…. sprak er daar iemand over Bouterse?
  De mensen hebben hun misnoegen geuit over de VS die suriname als test gebied wil en zal gebruiken ,meer niet.
  Er is maar een persoon die uit het niets begon over Bouterse en dat was ook weer …DU. En ook daar zei men tegen je dat je zomaar over bouterse begon. Dus waarover heb je het.
  Toon eens een keertje aan wat die mensen precies gezegd zouden hebben om jou reacties te rechtvaardigen.
  Je reacties slaan echt nergens op.
  De mensen zijn moe van jou reacties over Bouterse, die je bij elk ongerelateerd artikel komt plaatsen.
  En noem mensen geen aanhang omdat ze geen onzin over Bouterse willen horen.


  Maak melding
 20. Het testen van militair materieel en andere aanverwante militaire zaken en het strikt verlenen van humanitaire hulp, is een hemelsbreed verschil.By the way, als iedereen in jouw ogen de “domme” massa is omdat die een ander mening op na heeft, getuig enkel hoe “knap” en “intelligent” je bent @du.


  Maak melding
 21. Dank mijn broeder.

  Soso lobi,

  Eén juli boodschap NDP

  De Nationale Democratische Partij wenst aan de totale Surinaamse gemeenschap een plezierige en toch

  bezonnen 1 juli viering. Op deze dag 145 jaar geleden, kregen Afrikaanse en Inheemse slaven de vrijheid

  na veel ellende, maar ook door harde en moedige strijd. De emancipatie op 1 juli 1863 was de directe

  aanleiding voor de massale immigratie uit China, India en Indonesie en is daardoor een bijzonder belangrijk

  moment in de geschiedenis van alle Surinamers.

  Een van de grootste problemen van de koloniale geschiedenis was, dat de winsten uit de slavenarbeid, naar

  Nederland werden gebracht en niet voor de ontwikkeling van Suriname werden gebruikt. Zoals we nu weten,

  betreft dit enorme kapitalen, die een bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse economie. Onze

  voorouders hebben zich dus letterlijk dood gewerkt, zonder dat daardoor hun eigen nageslacht een beter

  leven heeft gekregen. Nu, bijna anderhalve eeuw verder, worden onze rijkdommen voor een belangrijk deel

  nog steeds weggedragen, terwijl Surinamers armoede lijden. Het is een bittere waarheid, dat het nu onze

  eigen leiders zijn die ons dit aandoen. Deze leiders werken vrijwillig mee aan de uitbuiting van ons volk,

  omdat ze nog steeds innerlijk niet vrij zijn.

  Honderd vijfenveertig jaar na de dag waarop er formeel een einde kwam aan de slavernij, ondervinden de

  nakomelingen van slaven nog steeds negatieve gevolgen van deze misdaad tegen de menselijkheid, die

  aan ongeveer driehonderdduizend Afrikanen en zeventigduizend Inheemsen het leven heeft gekost. De

  NDP heeft eerder opgeroepen tot versnelde bewustwording, omdat herstel en echte bevrijding

  slechts mogelijk zijn door te weten wat echt gebeurd is, verwerking en gerichte maatregelen om

  economische en sociale gevolgen van de slavernijperiode te overwinnen. De partij constateert daarom

  met genoegen dat nu uit eigen onderzoek in harde cijfers informatie beschikbaar is, over de kosten van de

  slavernij voor onze samenleving en de winsten voor de Nederlandse handelselite en de Nederlandse staat.

  Nu dus de hoge prijs van de suiker bekend is, kunnen we beginnen met de zakelijke afhandeling van

  het slavernijverleden. In dit verband doen we opnieuw een beroep op de beleidsmakers, om ervoor te

  zorgen dat op geen enkele wijze, bezittingen die hier in en door de slavernij zijn verworven door

  buitenlanders, worden overgeërfd door hun nakomelingen. De erfgenamen van de moordenaars van onze

  voorouders kunnen hier geen onbelaste erfenissen claimen. Dat toestaan, zou een misdaad zijn tegenover

  de huidige en komende generaties.

  De NDP wijst erop dat de geschiedenis van de uit Afrika afkomstige Surinamers en van de

  inheemsen veel meer omvat dan een slavernijverleden. Kennis van de grootse geschiedenis van

  Afrikaanse beschavingen en van de beschavingen van ons eigen werelddeel, is van groot belang voor de

  volledige bevrijding van onze volkeren en voor een gezonde, harmonische samenleving in Suriname. We

  zullen de gevolgen van de slavernijperiode definitief kunnen overwinnen als we weten wie we waren vóór de

  slavernij, de lessen leren die in het verlies van onze vrijheid besloten liggen en ons bewust worden van wie

  we willen zijn. Ons onderwijs moet hierin een belangrijke rol vervullen.

  Wij zijn ervan overtuigd dat we als volk, onder geinspireerd leiderschap de problemen van het

  verleden zullen overwinnen door onderlinge solidariteit, waardering voor ons land, bewaking van

  onze soevereiniteit, zelfvertrouwen en enthousiasme om samen hard aan de ontwikkeling van onze

  gemeenschap te werken. Wat we zullen zijn is wat we van onszelf zullen hebben gemaakt.

  Het hoofdbestuur van de NDP,

  De voorzitter D. D. Bouterse


  Maak melding
 22. Met zijn allen zij aan zij, zal het wel wat worden met Suriname, al zullen velen van nu bejaardzijn of niet meer in leven.
  Doch zullen hun kinds kinderen ooit genieten, voorwaar ik zeg het u allen, wees geduldig niet gulzig en hardvochtig.


  Maak melding
 23. @ de aanhang. geen enkele zogenaamde intellectueel die het opneemt voor bouterse kan mij voor dom uitmaken iedereen die voor bouterse opneemt is achterlijk en dom iedereen die bouterse als zijn leider ziet is achterlijk en dom of je leeft in een spook wereld of je ben gestoord alles wat deze man heeft geflikt in suriname en toch voor hem opnemen dan vind jullie rijp zijn voor een psychiater nummer 22 en 23 mss zijn jullie je eigen reaktie vergeten ga maar terug kijken dan snap je wat ik bedoel nu is het goed maar toen het over het testen ging was het niet goed had nummer 22 geen goed woord over en 23 ook niet maar nu ik jullie laat zien hoe hypocriet en tegenstrijdig jullie zijn dan worden jullie wakker nummer 22 is de meest idioot en stommeling hier op deze site hij weet van kant nog wal dus hou a.u.b op met mensen dom te noemen of ezel want jou reaktie is gevuld met schelden zonder inhoud het is makelijk om iemand dom te noemen dan hoef je niet inhoudelijk te reageren waarom kom jij niet met een reaktie die inhoudelijk en verstandig is zonder schelden doe dat maar een keer .


  Maak melding
 24. du je staat nu gewoon pertinent te liegen voor akuba en kromodimedjo.Kromodimedjo heeft geen eens gereageerd bij de artikelen over testen en akuba heeft absoluut niks verkeerd gezegd bij de artikelen.
  al je onzin wordt weerlegd maar je draaft maar door alsof je iets aantoont. wat toon je aan?
  je liegt gewoon dat mensen dingen zeggen.
  Waar blijft jou inhoud? Weerleg maar uberhaupt een reactie met argumenten.
  Maar zeuren en zeuren, hou nu eens op man.


  Maak melding
 25. Dj.du gedoe
  ye law mi met die lp van bouta mang

  du go kibri bouta e’kon
  san na tori flesje
  no na wan grap mi e’meki meneer bouterse
  no miki a’grap dis moro,you listen toh
  ija meneer bouterse u kunt mij geloven ik zal het niet meer doen.
  noso mo prani mi feifi ini yu fesi.

  halleluja dit geeft een opgeruimd gevoel.


  Maak melding
 26. Reactie op nummer 24 de weledelgestelde heer R.M.D.Leider

  Geachte voorzitter, landskind,politicus, parlementariër, militairstrateeg, D.D. Bouterse

  Ik heb assembleelid/ parlementariër mevrouw Jenny Simons op skyradio in BTO gevolgd, in gesprek met meneer Limbo. Dit met betrekking tot het bezoek van premier Jan Peter Balkenende aan rep. Suriname, de tsunami van blanke (stagiaires )Nederlanders en dat blanke nazaten van de ex-plantage beheerders plantages komen opeisen wat hun voorouders in Suriname runde. Mijn nekharen stonden recht overeind. En op dit moment ben ik woedend. Mie broedoe é koekoe.

  Ik probeer een filosofische analyse te geven van wat ik denk dat er aan de hand is met Suriname versus Holland wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld op Surinaams c.q. Nederlands politiekveld. Wat de motieven, argumenten kunnen zijn van het onbehouwen en provocerende simplistisch gedrag c.q. de harde arrogante lijn (veroordeling leider (voorzitter)Surinaamse grootste politieke partij) jegens Suriname & de (geïncrimineerde)Surinamer.

  Een opsomming/analyse hieromtrent;

  Ik denkt dat het riekt naar een samenzwering strategie.
  De vijftien pijnpunten die de blanke Hollandse beleidmakers structureel hebben gecoördineerd i.h.b. het internationaal proberen uit te schakelen van de Surinaamse oppositie met betrekking tot de veroordeling en internationaal isoleren van de voorzitter van de grootste politieke partij in Suriname. O.a. met het motief het inlijven van Suriname c.q. herclaimen van de soevereine staat, onafhankelijk rep. Suriname.(zie bijlage)

  Suriname is opgedeeld geweest in 600 ex-plantages. Als de claim van de blanke nazaten gehonoreerd wordt door de Surinaamse overheid, is Suriname weer in het bezit van blank Nederland al-la blank Zuid-Afrika. Israëli’s model. Dan is de Surinamer terug naar af. Moderne legale apartheidsmodel c.q. moderne slavernij.

  De 15 pijnpunten die de blanke Hollandse beleidmakers structureel hebben gecoördineerd & geïmplementeerd te samen impliciet met hun bondgenoten het nieuw front, de regerende coalitie, om primair de oppositie te muilkorven c.q. elimineren.
  Nederlandse reactie is te simplistische naar het gecompliceerde haat liefde relatie met rep. Suriname.

  De 15 pijnlijke punten;
  1.>De massale aanwezigheid van blanke stagiaires;
  2.>Het ontmoedigen, vernederen &discrimineren van de Surinaamse reizigers op schiphol.
  3.>Het omstreden 8 december proces,
  4.>ME, speciaal getrainde politie eenheden, door Nederlandse instructeurs
  5.>Nederlandse militairen jungletraining(geheime Nederlandse militairenmissie.
  6.>Diplomatieke (één richting verkeer)banden met (blanke- Hollands)Zuid-Afrika,
  7.>Good cop (parlementariër Harry van Bommel bad cop (premier J. P. Balkenende)strategie,
  8.>blanke Nederlandse ambtenaren op strategische (spionagegevoelige)posten in Suriname,
  9.>Fort Zeelandia voormalig Nederlands (garnizoen)kazerne annex (slaven/geïnterneerden/burgers)gevangenis verklaren tot musea, uitgaan en ontspanning oord voor Hollanders, tegelijkertijd verkrachting/bagatelliseren van de wrede bloederige Nederlandse (mariniers)koloniale geschiedenis van Fort Zeelandia.(En bagatelliseren van ware incident 8dec)
  10.>De omstreden onrechtmatige veroordeling in het stellendam proces. Zie bijlage.

  http://surinaams.caribiana.nl/politiek/car20050607_kutai_juni.html

  11.>Wapen vergunning aan (blanke)burgers om zichzelf en hun privé eigendommen tegen potentiële inbrekers te beschermen
  12.>Harde zakelijke lijn van Nederlandse bewindslieden tegen Suriname/Surinamer.
  13.>De illegale dubieuze grondkwesties o.a. met betrekking tot Minister Michael Jong Tjien Fa & parlementsvoorzitter Paul Somohardjo.
  14. >De USA militairen training van militaire voertuigen in Suriname.
  15.> De ware aard (gezicht) van Nederland, het met twee maten meten, de nuchterheid, negeren van de samenwerking tussen (Ronny Brunswijk)Nieuw Front en A- combinatie. (verdeeldheidpolitieke agenda) o.a. de laconieke houding van Nederland omtrent het
  bijverstek veroordeelde Ronny Brunswijk door de Nederlandse justitie.

  De vraag is, staan deze 15 knelpunten los van elkaar, of zijn ze tocht samenhangend met voorbedachtheid met elkaar verbonden.
  Naar mijns inziens denk ik dat het omstreden 8 dec. proces een strategische afleidingsmanoeuvre is geweest.
  Het trainen van politie eenheden door Nederlandse instructeurs tot een elite justitiële gewapende macht (ME). Nederlandse mariniers die aan een geheime missie jungletraining deelnamen zonder de aanwezigheid van de gastheer (het nationaal leger) behoorde naar mijns inziens ook tot de afleidingsmanoeuvres.

  Terwijl achter de schermen men bezig was/ is met illegaal omstreden grondonteigening c.q. het uitvoerbaar willen stellen van het Nederlandse politieke agenda i.h.b. in beslagname van ±600 oude plantages die door blanke Nederlandse nazaten van de oude plantageslavenhouders worden geclaimd als zijnde erfgenamen te zijn.

  Ik denk dat de Surinaamse regering achter de schermen is geïntimideerd en is bezweken voor (omkoperij)de intimidaties van (Nederland)de westerse mogendheden bijv. als we Suriname niet goedschiks weer mogen inlijven dan maar kwaadschiks. Zie Irak, Afghanistan Palestina etc. (ongestraft schenden van de internationale rechtsorde)het illegaal inlijven van soevereine staten. De Amerikanen hebben achter de schermen tegen de president Pervez Musharraf van Pakistan (geïntimideerd)gezegd als je niet vrijwillig meewerkt om de Taliban te bestrijden, bombarderen wij je terug naar de stenen tijdperk.

  Er zouden ook afspraken gemaakt kunnen zijn tussen Nederland en Suriname dat als Suriname de plantages zou toe kennen aan de (‘’erfgenamen’’)blanke plantagenazaten,Nederland (de blanke plantage nazaten financieel zou ondersteunen uit een daar voor speciaal bestemde fonds )zou investeren in de voormalige plantages.

  Handelen de coalitiepartners in het Surinaams parlement met voor kennis (men spreekt van handel met voorkennis (met voorbedachte rade) als iemand handelingen onderneemt o.a. over onroerend goed/grond kwesties, aandelen of effecten terwijl hij meer informatie over de onderliggende gang van zake heeft dan de informatie die algemeen beschikbaar is).
  (Suriname in de uitverkoop)dat zij alvast gronden beginnen veilig te stellen voor hun zelve en achterban om dat zij op de hoogte zijn van de dubieuze motieven van en de ex kolonisator en de plotselinge interesse voor hun ex kolonie Suriname. En omdat de nazaten van de ex plantageslavenhouder de ex plantages aan het herclaimen zijn, die in de slavernij/koloniale periode met harde hand werd geëxploreerd door hun blanke voorouders.

  De vijftien knelpunten zijn volgens mij afleidingmanoeuvres (psychologische oorlogvoering indoctrinatie, dubieuze manipulaties & psychologische soevereine interventie) van Nederland in samenhang met hun bondgenoten de Surinaamse (coalitie)beleidmakers geweest. Samenzwering al dan niet met medeweten van de Surinaamse overheid van landonteigening, massale eigendomsclaim van blanke koloniale nazaten.

  Met de komst van westerse/Nederlandse kolonisten in de tweede helft van de 17e eeuw begint Suriname deel uit te maken van de wereldeconomie. In Suriname schieten de suikerplantages als paddenstoelen uit de grond om de West-Europese markt te bedienen.
  Suriname was een kolonie (eigendom, plantagekolonie)van Nederland. En op gedeeld in 600 plantages (Rond de eeuwwisseling zijn de plantages vooral nog overgewaardeerde speculatieobjecten op de Amsterdamse beurs. Voor de regering in Den Haag was Suriname een armlastige kolonie met weinig economisch perspectief geworden. Van de 245 plantages in 1860 zijn er in 1937 nog 42 over). (Op het hoogtepunt in 1775 waren er 600 plantages in Suriname die voornamelijk suiker verbouwden).

  Als de opgeëiste (600) plantages worden gehonoreerd door de Surinaamse overheid aan de joodse/Nederlandse nazaten van de brute plantageslavenbeheerders dan is straks heel soeverein Suriname weer van Nederland.(in de loop van de 18e eeuw komt ook de koffieproductie op, rond 1750 telt Suriname 225 koffieplantages tegen 141 suikerplantages. In het westen van Suriname ontstaan enkele katoenplantages).

  De nieuwe Zuid-Afrika, de blanke/witte mens komt dan massaal in Suriname (emigreren/koloniseren) wonen, het neokolonialisme op volle toeren, apartheid in Suriname.

  Probeer het voor te spiegelen hoe het zal toe gaan in Suriname. We
  krijgen een zogenaamde green zone (alleen toegankelijk voor blanke/witte mensen en zwarte als bedienden/schoonmakers/huishouders/tuinboys), de muur van Israel, de muur als in Irak gescheiden bevolkingsgroepen. Alle rijke, vruchtbare gebieden komen in handen van de gewetenloze hebzuchtige blanken.

  De investeringsmachine van de westerling zal op volle toeren draaien. Het grootste gebied dat door de blanken beheerst en bewoond zal worden zal super modern worden. En het ander ‘’zwart’’ gebied word dan als standaard de (getto’s)arme sloppen wijken.

  Wij gaan de nieuwe fasen in na de Nederlandse investeringen, financiële ondersteuning aan de Nederlandse koloniale nazaten die plantages massaal komen claimen en van het succes van de plantage-economie dat grotendeels te danken was aan de beschikbaarheid van goedkope(slaven) arbeidskrachten.

  Nazaten van de slavendrijvers

  Als de totaal ongevoelige blanke nazaten van de ex Nederlandse koloniale plantageslavenhouders zich vol egoïsme, opportunisme, minachting en superioriteitswaanzin, ongegeneerd zonder een greintje gêne, schaamte zich bekend komen maken in Suriname, om grond/percelen, plantages van hun (misdadige)voorouders komen opeisen/claimen, moeten zij onherroepelijk tot verantwoording geroepen worden voor de trauma’s, wreedheden en leed die hun voorouders hebben begaan(misdaad tegen de menselijkheid) in de slavernij en schadeclaims indienen dat toekomt aan de nazaten van de slaven c.q. loonslaven.

  Het zou de Nederlandse nazaten van de ex plantage-eigenaars sieren om zich van
  hun(slavendrijvers) voorouders te distantiëren. Integendeel alle, leed ellende dat veroorzaak is door de plantage eigenaren word gebagatelliseerd door hun Nederlandse nazaten
  ( Nederlandse plantage-eigenaren gingen hardhandig (moorden,verkrachten van) en wreed met hun arbeidskrachten/slaven om)

  Door totale vernietiging,verminking, folteringen/martelingen van mensenlevens en
  (trauma’s )leed (ontheemden),ontstaan tijdens de slavernij en koloniale periode (afrikanen, indianen/inheemsen c.q. het Aziatische volk), deert de witte Nederlander niet en voelt zich voor de misdaden van (ex-plantage-eigenaren))hun wrede voorouder niet verantwoordelijk, met dergelijke spreekt boekdelen.

  De brutale blanke man/vrouw die zonder gêne in Suriname (plantages)grond komt Claimen/opeisen en vol trots met een arrogante body language simplistisch oppert dat hij/zij de rechtmatige erfgename, eigenaar is/zijn, moeten gelijk tot orde geroepen worden door de nazaten van de slaven, loonslaven c.q. de Surinaamse (autoriteiten)staat en gelijk overgaan tot het aansprakelijk stellen van de verloren mensenlevens en leed tijdens slavernij.

  Alle plantages c.q. eigendommen die vergaard zijn tijdens in de slavernij tijdperk tijdens dienst misdaad tegen de (menselijkheid)mensheid moeten geconfisqueerd. worden/verbeurd verklaard worden.

  De opportunisme,minachting & superioriteitswaanzin komt uit een adem uit de mond van de Nederlandse premier Jan-Peter Balkenend. Één van de eerste uitspraken in de tweede kamer was, Nederland terug moet naar (zijn roods) het VOC mentaliteit (VOC was de grootste sponsering van de slavernij en misdaad tegen de mensheid, en (zee)rovers mentaliteit).

  De tweede opmerking van de Nederlandse premier Jan-Peter Balkenend was dat slavernij (trauma’s & leed))afgekocht was met onafhankelijkheidsbudget, (ontwikkelingsgeld, verdragsmiddelen/pariteitmiddelen) vastkoppelen aan potentiële schade claims voor de nazaten van de slaven, geuit door Nederlandse premier Jan-Peter Balkenend in het Surinaams parlement alsmede heel arrogant opperde dat hij (op Surinaams bodem) niet verplicht zijn excuses aan te bieden aan het Surinaams volk omtrent het slavernij traumatische verleden dat +-drie honderd jaar lang heeft geduurd .

  Dan krijgen we nog de te simplistische enquête onder de blanke Nederlanders aan de vooravond van het Nederlandse staatsbezoek van premier Jan-Peter Balkenende waarvan de meerderheid van de Nederlanders vinden dat excuses aan (Suriname)de Surinamer met betrekking tot het Nederlandse slavernij verleden in Suriname niet van toepassing is.

  De Nederlanders hebben vaak een mening over de slavernij, dat zij zich niet aansprakelijk voelen voor de bloedige, misdadige c.q. wrede Nederlandse- koloniaal
  (VOC,WIC, de gouden eeuw) verleden.

  De Nederlanders klampen zich vast met de gedachten dat zij de misdaden van hun voorouders tegen de Afrikanen, Indianen/inheemsen en Aziaten niet zelf hebben gepleegd en dat de Surinamer niet moet zeuren en in een slachtofferrol kruipen, want de slavernij is zolang geleden (voorbij)gebeurd en afgeschaft.
  De Hollander vindt dat de Surinamer van vandaag de dag niet het recht tot claimen heeft op het slavernij traumatische verleden van hun voorouders. De Hollander vindt dat de nazaten van de slaven de slavernij niet zelf (aan den lijve)hebben ondervonden, dus geen recht heeft op excuses c.q. schadeloosstellen door middel van claims.

  Slavernij heeft ± driehonderd jaar(te lang) geduurd en voor het inheemse volk 500 jaar. De (fysieke)slavernij is nu ± 1,5 eeuw afgeschaft en nu ± driehonderd jaar na dato staan de nazaten van de gewetenloze plantagebeheerders, schaamteloos en gewetenloos massaal aan de voordeur van Surinaams soeverein grondgebied aan te kloppen dat zij hun rechten komen opeisen o.a. de plantages die hun voorouders hadden toegeëigend c.q. gerund.

  Slavernij betekent lange uren vernederend harde werk verrichten zonder (salaris)enige vorm van vergoeding dan ook. De enige vorm van vergoeding waren de zweepslagen,
  verkrachtingen, verminkingen, amputeren van gezonde lichaamsdelen, kortom folteringen.

  Wie heeft uiteindelijk eigenlijk recht op vergoeding in Suriname. De blanke nazaten van de brute blanke misdadigers tegen de mensheid of de gekleurde nazaten van de
  (slaven, loonslaven)gekleurde slachtoffers in de slavernij.

  Maak een reken sommetje voor alleen de loon die de slavenarbeiders nog tegoed hebben van de blanken. Dan heb ik het nog niet eens over de schade claims voor het menselijk leed dat de slaven ondervonden c.q. moesten ontberen.

  De Surinamer is slachtoffer geweest van de blanke westerse genocide c.q. etnocide (genocide of volkerenmoord), een oorlogmisdaad die verboden is volgens het Internationaal Recht.

  De verenigde Naties namen in 1951 de Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide(CPPCG) aan, waarin genocide wordt verboden. Deze conventie definieert in artikel 2 genocide.

  Etnocide; (Etnocide is het bewust vernietigen van een cultuur. Het is gerelateerd aan genocide. Het is echter (in de praktijk) altijd een meerderheid die een etnische minderheid onderdrukt en ervoor zorgt dat de cultuur verloren gaat. Dit kan gedaan worden door het verbieden van de cultuur door wetten aan te maken, zoals het verbieden van een bepaalde taal. Ook kan een bepaalde groep zoveel druk uitoefen op de minderheid dat men de cultuur niet meer durft te uiten.)met name de afrikaan idem- dito de inheemsen.

  Afrikaan(creolen) idem- dito (indianen)inheemsen zijn de grootste en zichtbare slachtoffers van etnocide. Deze twee volkeren hebben geen eigen originele inheemse moedertaal nog oorspronkelijke namen dat link naar een stamboom van inheems oorsprong naar weleer ofwel cultuur ,normen & waarden,milieu & religie etc.

  De (indianen) inheemsen zijn bevoorrecht om als eerste de blanke nazaten van de wrede opportunistische plantagehouders/kolonisten aansprakelijk te stellen voor de berokken leed dat hun blanke koloniale voorouders hebben veroorzaakt tijdens diens koloniale verleden. Schadeclaim indienen tegen de blanke nabestaanden die op Surinaams soevereine grondgebied grond/oude plantages komen opeisen. Dan volgen de nazaten van de (creolen) Afrikanen c.q. de Aziatische nazaten met hun schadeclaim. Kortom de hele Surinaamse gemeenschap.

  Er moet een wetsvoorstel aangenomen worden (een wet gemaakt worden) omtrent alles (wat zich op Surinaams soevereingrondgebied bevind)van waarde wat de ex (kolonisator)
  plantageslavenhouder vergaard/verdiend heeft aan onroerend goed etc. tijdens de wrede (misdaad tegen de mensheid)vernederende slavernij periode in rep. Suriname, om het verbeurd te verklaren. Ter compensatie,schadeloosstelling voor de nazaten van de slaven c.q. loonslaven. De nazaten van de wrede blanke plantage houders komen schaamteloos, arrogant, respectloos plantages (Surinaams grond)claimen als hun eigendom.

  Wie de bal kaats moet hem terug verwachten. Door pure superioriteit c.q. minachting naar de Surinaams gemeenschap (volk) toe, hebben de blanke nazaten van de oude slaven, blanke plantagehouders slapende honden wakker gemaakt. Confisqueren van alle koloniale rijkdommen in heel Suriname dat aan de slavernij verdient/ vergaard werd.

  Ps. Alle illegaal ofwel dubieus verkregen gronden moeten door de nieuwe (mammoetcombinatie)aanstaande te vormen regeringscoalitie onherroepelijk met terugwerkende kracht terug gevorderd worden. Strafrechtelijke onderzoeken niet uitgesloten.

  SRANANG SA WI NI! TIDé TAMARA Wé STRé GO MORO FARA!

  Patriot

  Ps.
  Reactie op nummer 8/ aapie, het gros van de wereld staat 100% achter jouw filosofie!
  Amerika is hypocriet,egocentrisch/egotistisch, zelfzuchtig, opportunistisch om zomaar (gratis hulp aan te bieden)iets gratis weg te geven vooral aan arme zwarte mensen.

  @8/ aapie
  De kolonisten brachten vroeger spiegels en kralen,voor dat je denk hebben ze de hele suri en nu brengen ze onder het mom medisch hulp. Yankee geeft niet zomaar hulp zonder dat ze een belang in hebben.Suriname heeft in vergeleken met de andere carabisch gebied zoveel artsen dat ze best dit soort handelingen kunnen doen.Als je na gaan dat deze yankee, zelfs voor hun eigen bevolking niet eens voor een goeie medische zorg kunnen geven,denk maar aan KATRINA, dan geeft dit soort van hulp mij een naar gevoel. @8/ aapie
  patriot!


  Maak melding
 27. het gekke van julie hier is als ik tegen die man ben omdat hij mij mijn land naar de klote heeft geholpen en een vlink deel kennis heeft vermoord mensen met kennis en de economie van suriname heeft kapot gemaakt de bevolking heeft vernederd democratie heeft vertrapt het land via decreet besturen avond klok alles rechten van de surinaamse burgers heeft geschonden dan durven jullie mij te vragen wat deze man mij heeft gedaan het enige verschil met vroeger is dat nu een zijn militaire pak heeft ingeruild voor nette pak met een stropdas voor de rest is en blijft hij doe medogenloze moordenaar .


  Maak melding
 28. ik ben terug gaan kijken bij het bericht, Amerikaanse legertest in suriname beginnen juni , ga het opzoeken dan zie wat ik bedoel ga maar lezen de reaktie van de dorp idioot akuba .


  Maak melding
 29. Aiiii…mi béré e draai…van die Surinamers, hier of in Sranan…voor hun (soms) negatieve commentaren ! Het is ook NOOIT goed ! Waarom gaan die negatieve commentatoren…hier – of dáár – niet zelf iets positief DOEN voor dat volk ? USA dit..Ned. Bakara*s dat…maar ze doen iets ! Ga niet zitten op je balcon met een sopie in je hand…maar die klauwen wapperen voor ons swietie Sranan !


  Maak melding
 30. Ju lawman,je liegt niet dat jij de grootste
  idioot bent @dombo Du,je bent echt rijp voor de meren,een psychiater.Haatzaaier ,Ezel dat je bent


  Maak melding
 31. @ nr 35,
  Aiii mang je heb gelijk hoor. de grootste zwakte van ons blaka-mangs is dat we ervan houden om the schelden op USA en Holland, maar we nemen tegelijkertijd wel hun hulp aan.


  Maak melding
 32. nr24:
  “Kennis van de grootse geschiedenis van

  Afrikaanse beschavingen en van de beschavingen van ons eigen werelddeel, is van groot belang voor de

  volledige bevrijding van onze volkeren en voor een gezonde, harmonische samenleving in Suriname.”
  ——–
  Hmmmmm zoals gewoonlijk worden de Javanen, Hindoestanen en Chinezen weer eens genegeerd en behandeld als aanhangsel. De kennis over hun geschiedenis is ckr niet belangrijk genoeg???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES