Surinaamse ex-legerleider maalt niet om 8 december

48

PARAMARIBO, 30 jun – Het strafproces rond de Decembermoorden is niet bepaald een van de zaken waar ex-legerleider Desi Bouterse zich druk om maakt. De politieke situatie van het moment en de strategische lijnen van zijn politieke partij NDP hebben voorrand. Het verloop en de uitkomst van het proces zijn wellicht andermans hoofdpijn.

“We hebben andere zaken aan ons hoofd”, zegt Bouterse tegenover Dagblad Suriname. Onder meer wordt gewerkt aan consolidatie van het verbond dat gesloten is met andere politieke partijen. De politieke lijnen worden uitgezet met het oog op de algemene verkiezingen van 2010. Mogelijk sluiten zich meer partijen aan bij het Nationaal Democratisch Platform 2008. De publieke lancering met massameeting is op 5 juli.

Dat is een dag na de hervatiing van het strafproces. De bijeenkomst op 4 juli houden zou in psychologisch opzicht beter uitkomen. Dat is anmelijk de oprichtingsdag van de NDP. De verschuiving met een dag geschiedt uit ‘politiek-tactische’ overwegingen. “De vraag over 8 december, moet aan de mensen worden gesteld die gaan over 8 december”, aldus Bouterse. De verwachting is dat het proces inhoudelijk zal aanvangen, nu de maandelange procedurele kant is afgehandeld.


48 REACTIES

 1. kijk dit bedoel ik nou met de reaktie van een man die zeg dat hij suriname naar vooruitgang wil leiden zo zie dat deze bezig zijn berechting in een politieke sfeer wil trekken eingelijk moet ik zeggen nog meer wil trekken wat ik zo opvallend vind is dat niemand die de samenwerking met bouterse is aangegaan tegen deze man zeggen hey je heb een proces lopen je word verdacht van moord ik kan niet met jou samenwerken zo zie je dat geen van deze mensen echte democraten zijn wat ze willen is macht en rijkdom zoals ze in het verleden hebben bewezen .


  Maak melding

 2. Dat Bouterse niet maalt om 8-december geloof ik graag, maar de Surinaamse justitie doet dat gelukkig wel! Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: Desi veel sterkte!


  Maak melding

 3. Wie zou(den) hebben gemaald om de namen van legerofficieren en loyalisten van DDB, die te dien dage op een lijst prijkten om op niet mis te verstane wijze naar de eeuwige jachtvelden te worden gestuurd. Onder andere het moskee verhaal wordt in redelijke mate bekend verondersteld. Nochtans is 08 december nog immer één der zwarte bladzijden uit onze historie.


  Maak melding

 4. De waarheid is dat niemand erom maalt, nog justitie noch Bouterse want t zijn allemaal vogels van gelijke veren. Waarom zijn onder leiding van Santakie toendertijd Arisin Sampie en Zerfino op moordlustige wijze neergeschoten zonder enige vorm van proces ?Waarom is inspecteur Gooding vermoord ?Waarom is er nooit 1 veroordeling m.b.t.Moiwana uitgesproken ?Waarom loopt Marcel Zeeuw,veroordeeld in de U.S. na nauwlijks 4 jaren vast te hebben gezeten nog vrij rond ?Hoe komt het dat een gram coke in Suriname,ondanks alle maatregelen van Santakie, nu goedkoper kost dan een portie nasi aan de kruiskade ?Hoe komt het dat Dino Bouterse ondanks vele veroordelingen soms gewoon in Touche,Zsa Zsa Zsu en weet ik het allemaal te vinden zijn ?

  Ze kunnen deze zaak beter seponeren want t poppenkast van de StvS is volgensmij nog realistischer dan dit schijnvertoon.


  Maak melding

 5. die hele rechtsvervolging van deze man bouterse is voor de stagiaire rechters een prodo waka.

  deze doen gewoon een stukje ervaringen op en dan houdt het op.
  dit is puur klaas vaak verhaaltjes voor volwassenen.


  Maak melding

 6. ik geef hem gelijk want met een hongerige buik kan je geen rechtzaak volgen. voor al als de grote jongens buiten beeld blijven
  en suriname een sex paradijs aan het worden is.


  Maak melding

 7. VHP moet durven…met de Rood Wit Blauw en Oranje centjes…..U moet het weten…Weer gefinancierd vanuit het buitenland en het loopt in behoorlijke nullen….(voor meneer dubbele agenda) en Opa Ruro slaapt. KATIBO STYLE…iemsabie


  Maak melding

 8. een van de Moskee samenzweerders was een broer of oom van postum# 1 alias de bekende twee letter figuur.Een verzoek aan Paraman als hij no 1 over het Moskee gebeuren wil inlichten.die is zo met haat verziekt dat hij zijn ministerpost is misgelopen.Sterkte postum# 1


  Maak melding

 9. December moorden of niet:

  Waarom bekommeren de politieke leiders van Suriname niet over ons Slavernij, die ons miljoenen het leven gekost hebben.

  Als ze zoveel tijd in het decemberproces investeren, waarom dan niet voor de real deal gaan??? of wil balkie dat niet betalen Vene?


  Maak melding

 10. Jongens,
  Wij kunnen liever al onze was met de mantel der liefde bedekken om vervolgens gezamenlijk voor dit land nog te redden wat er te redden valt. Het oorzakelijk belichten van ook deze kwestie zal onverwijld leiden naar 1 groot beerput!

  De authentieke verhalen van- en over het hoge
  noorden in relatie tot Suriname zijn ook niet om naar huis over te schrijven.

  Suriname heeft tenminste één zwarte bladzijde. Piet Heyn en zijn makkers hebben pik zwarte bijbel. Door het jouwe te bespreken verberg ik het mijne???


  Maak melding

 11. Postum # 1 zal ook aanwezig zijn,te Boxel
  als rechter. en zeker plubliekelijk bekend zal maken over die doksa dat vol vergif zat,gelijk die rotie,s

  O, JA VERGEET JE KOGELVRIJE VEST NIET,
  POSTUM #1


  Maak melding

 12. over het moskee geburen wil ik jou een ding zeggen jammer dat het niet is gebeurd dan waren we af van deze brute dictatator niemand hier kan mij gegronde reden geven waarom bouterse niet berecht moet worden, als mensen hier zich afvraag waarom een criminelen als sampie en zerfino zijn gedood zonder proces anton of hoe jij heet deze mensen waren de meest wanted in suriname als je op een opsporing bericht staat dan ga jij je aanmelden bij de politie maar als je blijf roven en verkrachten dan kom je zo aan jou einde en ik vind het terecht ook , en over gooding gesproken te joe no sabie sanie tapoe joe mofo anton deze man is om heel andere reden gedood door militairen als jij dat niet weet dan weet je het nu zeg geen dingens wat jij niet weet en nog iets de aanhang van bouterse komt met allerlij drog redenen en onzin vergelijking om de wandaden an deze man goed te praten schandelijk vind ik het , voor de laaste keer op 7 en 8 december zijn de mensen thuis gehaal gemarteld en gedood zonder vorm van proces en nog sterker deze mensen waren al opgesloten dus ze waren geen gevaar meer voor deze bloeddorstige monsters bouterse en zijn moordenaars bende. wat krom is is krom maar jullie proberen het recht te praten de toekoms zal uitmaken als het lukt ik ben bang van niet.


  Maak melding

 13. Van Rood, Wit, Blauw met Oranjewimpel wordt wel schadevergoeding gevraagd i.v.m. de slavernij.
  Dan is dat geld waaraan 300 jaar bloed kleeft, wel goed en is Rood, Wit, Blauw, Oranje helemaal rood.
  Voor geld laten mensen hun principes varen.


  Maak melding

 14. DU #13,
  Yu Kilo-Alfa yu,
  Luister noh, wat voor kunkun kom je uitleggen, maak me niet boos men, kom niet met je Moskee verhalen dat je het jammer vindt, dat het niet gebeurd is, als je denkt dat het welgemeende “mattie’s” van je zijn, en men je zou proberen te vergiftigen, zou je anders piepen. Yu lullo yu, weet je hoe pijn dat doet als je door je eigen kondreman vergiftigd wordt ?? ik kan er gelukkig nog over mee praten, als we die dag niet op ons hoede waren, en dankzij goed inlichtingen werk, waren we nu dédé en dat, door nog mijn eigen volk/kondreman isabie, liever een kogel door mijn kop dan een schijheilig etentje aan het pad van wanica met de duivel (sorry want dat waren ze) Breek me de bek niet open jongen!!!


  Maak melding

 15. Du, maak je niet druk. Gelukkig staan alle ideeën nog recht overeind.

  Jij bent nog vele malen erger dan die lui, die jij bebritiseert. In 1982 zou jou soort grotere schade hebben aangericht!

  Two wrongs don’t make one right. Nochtans zal ook jij worden overleefd met de wil van God.


  Maak melding

 16. Begrepen rioolratten @DU,met pinto erbij,Haatzaaiers.@ DU daagelijks ontmaskeren we jouw,Er is nog meer dat we aan jouw en pinto kwijt willen,doe niet zo gierig man!!!!,anders gaan jullie jezelf verslikken.


  Maak melding

 17. Van Rood, Wit, Blauw met Oranjewimpel wordt wel schadevergoeding gevraagd i.v.m. de slavernij.
  Dan is dat geld waaraan 300 jaar bloed kleeft, wel goed en is Rood, Wit, Blauw, Oranje helemaal rood.
  Voor geld laten mensen hun principes varen.

  Prema

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Prema wat voor onzin is dit, wat voor rotzooi.
  Begin jij het voor buitenstanders op te nemen.
  Ben jij tot de club van volk en lotgenoten..land verkopers bende gekropen.

  Luister niemand ter wereld heeft het recht om onder het mom van rechtsstaat anderen te financieren om wie dan ook voor het gerecht te slepen..niemand ..ga dit goed begrijpen.

  Er zijn bewijzen genoeg…nogmaals genoeg.
  Het is geregisseerd en gefinancierd vanuit het buitenland.

  Op deze 1 juli dag zou ik denken dat jij wijs moest(geworden) zijn, maar jij blijft dom en achterlijk doende mens.

  Wie wil mag dom doen en problemen zoeken, ik ken de bevolking van Su….een domoor en er is vuurwerk.

  P.S. men wil anno 2008 nog steeds geen sterke leiders op de wereld (gewoon door hebzucht, bang om wat zij ooit in bezit genomen hebben weer kwijt te raken en ezels als jouw kunnen dat gewoon niet inzien.


  Maak melding

 18. jij mag namens jou zelf spreken maar de man waarvoor jij het opneemd heeft ook zijn eigen kamaraden laten ombrengen verraden horp , bouterse was ook kind aan huis bij daal dus ja waar hebben wij het over ik heb het gevoel dat de hele wereld liegt en bouterse de enige persoon is die de waarheid spreek als ik jullie moet geloven maar gelukkig heb ik verstand en ik kan ook na denken en de voorbeelden en de feiten spreken voor zich weet wat jou pijn moet doen mensen onschuldig doden een oorlog zonder winnaar en de nabestaanden vragen zich nog steeds af waarom, ik kies voor het grotere belang en terug kijkend zeg ik hadden ze maar die hele klik vergiftig ja dan was suriname mss beter vandaag bouterse is niet suriname en suriname is niet bouterse onthoud dat goed weet je wat pijn doet jou geliefde broer of man of vader die uit huis word gehaald en dan hoor je dat je naar het ziekenhuis moet gaan om daar jou geliefde verminkt en dood te zien dat doet pijn en de daders gewoon vrij rond lopen denk maar daarover na malli of hoe je heet .


  Maak melding

 19. Du.

  Wij houden je in de gaten, vergeet dat niet en onderschat het niet.
  Kerel als het echt was gebeurt dan was Suriname geen democratie geworden en wel de eerste 30 jaren niet.
  De meeste forumbezoekers denken echt dat Nederland en Amerika zouden optreden, nee, ze kijken wie hun belang zal behartigen.
  In de wereld gaat het om belangen en dan pas om de persoon, zie Suriname als een spaarpot voor Nederland, Amerika, Engeland, Frankrijk en daarom hebben wij, ja wij zo een lange adem.
  No fas mi pipel, no meri mi, Bouterse staat niet alleen vergeet dat niet DU!!!!
  De aanhang gaat verder dan sranan e Suriname kunnen wij zo bevolken datelke snert SURINED, smeekt om weer in Su te wonen, het is jullie NPS die jullie in Nederland houdt.
  U wan Bouterse, kom hem halen dan, Bouterse, Bouterse, vraag wie de deal om Suriname voor een appel en een ei wilde hebben waardoor hij nee heeft gezegt en zonder aan zichzelf te denken, anders was de man nog gezaghebber.
  De echte tori zal pas in 2035 naar buiten komen want dan zijn de meeste verraders al bejaard en dood.
  Heeft Hindori, jullie niet verkocht samen met Aron , Venetiaan, weet er alles van.


  Maak melding

 20. Du,
  Ik zie dat je alleen maar kaas uitkraamt je weet echt niet waarover je praat mi boi! maar ko kier a torie yere!!

  Du, je hebt gelijk in alles hor!! miejong….

  Malli.


  Maak melding

 21. @DU
  Maak je niet druk om de schoffies van de NDP. Laffe hap die hier annoniem een grote mond durft opzetten en nooit met inhoudelijkheden of feiten komt.
  Het heeft geen zin om je om hen druk te maken. Ze zitten te stressen omdat ze bang zijn voor de afloop van het proces. Bang dat hun fantasie wereldje instort. Jammer voor hen dat het onvermijdelijk is. 😉

  Als je ze aantoonbaar op grove onjuistheden en leugen wijst worden ze vals. Zal wel van het basen komen. Crack maakt nu eenmaal aggressief.


  Maak melding

 22. @ G2 aan jullie reaktie te ziejn hebben de gene die zeggen dat bouterse de leider van de domheid is zie ik aan jou reaktie, dan kan ik niet tot een andere conclussie komen. jullie allemaal leven in een droom die voor 2035 uiteen gaat spatten ik denk voor 2010 wat ik vreemd vind aan jullie is dat jullie blijven googelen met datum eerst was het bij de vooroordeling van bouterse door nederland dat als bouterse zijn boekje open zou doen de hele nederlandse kabinet zou vallen niets ervan hij is vooroordeeld en mag zijn poten niet in het buitenland suriname zetten anders zit hij de rest van zijn leven in een nederlandse gavangenis hij zou ook een boekje open doen over de rol van nederland bij de staatsgreep we wachten nog steeds hij zo vertellen waarom hij die mensen op 8 december heeft afgeslacht nog steeds niet hij durf niet te verschijnen voor het gerecht ik zal jou eending zeggen als de amerikanen hem willen oppakken is het fluitje van een cent jullie hebben alleen maar een grote smoel voor de rest niets bouterse verdiend een kogel door zijn kop dat is mijn mening .


  Maak melding

 23. Aan G2,

  Feieten die juist zijn moet je stil houden tot de aanewezen persoon of orgaan daarmee naar buiten komt.
  Als je het echt goed meent met Suriname en de Surinamers dan laat je bepaalde zaken rusten.
  Wie ben jij om zaken uit de doeken te doen,maak je naam kenbaar en ik kan de forum bezoekers duidelijkheid verschaffen over hetgeen je misschien wel weet.
  Het fragmentarisch weergeven van zaken zal dan ook altijd met de nodige cynisme worden beoordeeld.
  Dus waarde G2, als je mij niet verkeerd begrijpt dan hoor ik het wel persoonlijk want mijn naam is geen nick name.
  Het zal dan aan mij zijn om te bepalen of ik jou terug laat fluiten om je ontboezemingen die vandaag 1 Juli, achterwege moet blijven.
  Ik verwacht dat als jij een man met inborst bent je contact opneemt, volgens mijn info vertrek je over twee weken.
  Ra,Ra, hoe weet ik dat, mind you and dont talk tomoch.
  Saluut, je meerdere.


  Maak melding

 24. Neus ik denk dat jij bang ben,ef kot ie noso ju poor ju fesie,wij vrezen voorniets,
  #20 die in die kumakoiso leeft, die beschouw ik als de grootste ezel van deze site die Haatzaaier,met z,n ziejn inplaatst van zien,googelen inplaatst
  van goochelen,gavangenis,inplaatst van gevangenis.Neus men heeft gelijk jij stopt je snuit in torie,s die jouw niet aangaat.A Mamoetblok e law unu.


  Maak melding

 25. Wat een krachtpatserij hier allemaal. Waarom zou de man malen als de primaathebbers al decennia lang om die hete brij heen draaien.

  Is dit ingevolge het Wetboek van strafvordering een redelijk termijn? Het gaat om andere dingen dan sommigen willen doen geloven.

  En jij met je kogelgezicht, “If you come to shoot, shoot and don’t talk. Dan kunnen we tenminste een nieuwe bladzijde inluiden en wie weet daadwerkelijk aanvangen met het opbouwen van dit land.


  Maak melding

 26. Pakosie, mijn reactie heb je dus juist andersom begrepen.
  Ik heb zelf al in een paar eerdere reacties van mij te kennen gegeven dat ik er flink van baal dat Suriname alsmaar de bedeltoer opgaat. En zul je nu het lef hebben mij je excuses aan te bieden. Neen, dat zul je niet hebben, want je denkt de wijsheid in pacht te hebben.

  Maar wat mij hier heel vaak opvalt is dat men heel graag anderen voor dom, landverrader enz. uitmaakt.

  Pakosie gefeliciteerd met je grijze cellen, die zijn positief ontwikkeld, die van mij verraden mij.


  Maak melding

 27. Mensen die het verleden niet kunnen laten rusten, kennen geen innerlijke vrede.
  Proberen in hun frustaties anderen mee te nemen in hun eigen afgrijselijke diepte.

  Daarom heb ik respect voor de Argentijnse moeders, die hoewel ze hun kinderen hebben verloren door een verderfelijk regiem, toch de moed hebben om te vergeven, denkend aan de toekomst van hun land.
  Vergeten zullen ze niet welk leed ze hebben doorstaan.


  Maak melding

 28. Soso verbeter trasma foutu, otin din sa verbeter din eygi foutu.
  Mi sa kisi now soso kosi-kosi.
  Akuba yeh mik mi lafu.

  Wat is verbeter in Sranantongo?


  Maak melding

 29. All suspects are innocent untill proven guilty in de court off law!!!!!!!!!!!!!!!!
  @DU
  Als jij zoveel over de geschiedenis bouterse afweet misschien dat het een idee is om het O.M te vragen eens een keerje een grondig onderzoek te doen naar jouw betrokkenheid of eventueel op te roepen als getuige/verdachte.zoniet zwijg dan voor eeuwig en altijdt.lulzak.je zit vol haat.gij zult geen kwaad met kwaad vergelden meneer DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUu


  Maak melding

 30. weet je wat ik zou willen vragen aan de aanhang van bouterse en de tegenstanders om een inhoudelijke discussie te voeren over de voor en nadelen van bouters en zijn revolutie en zonder schelden met echte feiten en waarheden geen anansie toerie van die heeft gezeg of ik heb dat gehoord ik daag jullie uit gewoon als sranangmang 1980 tot nu wil ik de voorstanders vragen om met echte voorbeelden te komen van de ontwikkeling van bouterse zijn tijd want we kunnen hier schelden en iedereen denk dat hij of zij de waarheid spreekt maar ik zie geen lijn in die discussie ik wacht af .


  Maak melding

 31. Het verdrijven van de Indianen om negerslaven binnen te halen voor het zware werk was geen discussie.

  Evenmin de toelating onder erbarmelijke omstandigheden van immigranten.

  Wat wij nu meemaken zijn slechts de naweeën van de schokken waarmee de bemensing van dit land gepaard zijn gegaan.

  Toen was het neerknallen van onder andere een Coroniaan uit een cocosnootboom de gewoonste zaak van de wereld.

  Er is nog steeds een massagraf in Commewijne voor de onderzoekers/archeologen onder ons.

  Om erger te voorkomen is een oorzakelijke benadering meer dan op z’n plaats.


  Maak melding

 32. Prema, verbeter in sranantongo is

  KINKY,ju egie fotu . da ju ne sey fu,je beledigd pakosie,een antwoordt zal hij zeker voor jouw hebben.

  begyn na ju srefy,efu sma e skryfi K……,da my o piki, no bygin nanga mi.als het zo goed was in Suriname,waarom schreeuwd men om hulp van Bouterse.


  Maak melding

 33. Opete Kromantie een goed betoog naar DU owru BOE,kun je niet merken ,dat je met een Grote GEK te doen hebt,
  in Suriname zal hij nooit meer kunnen gaan
  als hij gaat ay dede!!!!nu frustreerd alles hem, wan Mamoetblok e law eng en probeert zich te wreken op anderen,hij leeft beperkt en niet kan beseffen dat anderen niet in het verleden willen leven,en dat anderen zichzelf de dood hebben in gejaagd.is ba suku ba finny ba tjarie.zo zit dat, Prema ik hoop jouw niet verkeerd begrepen te hebben


  Maak melding

 34. Du, wel stop jij dan met het opschrijven van anansi tories welke je gehoord hebt.Want jij hebt geen van die dingen die je verteld over bouterse meegemaakt.Je was er niet bij.Je verteld alleen wat je gehoord hebt.En als iemand iets verteld begin je te schelden dat ze dit of dat zijn.Jij denkt dat jij waarheid schrijft, maar dat is niet zo.
  Dus als jij alvast stopt met verhaaltjes vertellen, dan komt het goed.
  Stop maar ook met mensen die jou verhaaltjes corrigeren, te betitelen als aanhangers van Bouterse.Daar moet je beginnen.
  Jij en Neus moeten gewoon ophouden dagelijks verhalen in de ether te gooien over Bouterse alsof jullie iets meegemaakt hebben.

  Jij en Neus zitten hier ook lekker anoniem de held uit te hangen.
  Onder jullie eigen naam zouden jullie niet durven die leugens te vertellen.Jullie zijn geen Jankhie die achter alles wat hij zegt staat.
  Dus niet zeuren over de anonimiteit die dit forum terecht verschaft.Want als jij en Neus, achter de namen van de mensen hier zouden komen, zou jullie laster geen grenzen kennen.In laster verspreiden zijn jullie heel goed.Jullie reageren niet inhoudelijk, maar beginnen direct met een persoonlijke aanval.

  Al jullie reactie beginnen met die is dom en die moet naar school, die is aanhanger en dan schrijven jullie onzin achter, maar inhoudelijk hebben jij en neus niks toe te voegen.En jullie geven als de onzin is aangetoond met de feiten nimmer toe fout te zijn geweest, maar schelden uit of reageren niet meer op het artikel en gaan er toe over de mensen bij het volgende artikel uit te schelden.
  Houden jij en Neus op met dat gedoe.


  Maak melding

 35. @du.,
  Zo zoetjes aan begin ik ook te walgen om telkens over de ene kant van 80 te horen. De andere kant van de 80 is bewust verzwegen, en dat is laf.Herinner je nog dat Nederland de Amerikaanse regeering gevraagd had om de CIA te laten infiltreren in Suriname?.Weet je nog door wie de huurlingen zijn betaald tijdens de “vuile” oorlog en wat ze allemaal niet gedaan hebben?.Dit zijn maar een paar voorbeelden., je kan er tientallen van noemen, en dit is niet van het horen zeggen.You name the place were,when and what time and let me (us) know.Het “varkentje” moet een keer schoongewassen worden.


  Maak melding

 36. Sommige mensen willen wten hoe het is om wrede uitspraken te doen over het leven van anderen. Hun wil ik een ding duidelijk maken, ook een publiekelijke figuur is een mens ongeacht zijn verleden, wie zich denkt te kunnen permiteren moord en of doodslag te wensen voor die figuren is een RUND.

  KOMTJIE


  Maak melding

 37. Akuba,

  Van Du word ik ook doodmoe.
  Heb hem uitgelegd ergens anders, het verleden te laten voor wat het is en zich te richten op vandaag maar vooral op morgen.
  Du haalt het verleden iedere keer weer naar boven en dat is niet goed, voor je innerlijke rust.

  Ik heb Pakosie niet beledigd, hij of zij heeft mij beledigd.
  Hij/zij heeft mijn reactie verkeerd begrepen.


  Maak melding

 38. Het proces gaat waarschijnlijk gelet op de historie, pas na het reces van de rechters in oktober “echt” door. Medio augustus gaan de rechters nl weer op reces.(De DNA trouwens ook,hahaha)

  Vier juli wordt waarschijlijk weer een mooi mooi zitting.Ik kan me vergissen, ze kunnen me verassen.Maar ik maal daar niet om.

  Er zal pas over het proces gemaald worden als het OM de opdracht geeft tot aanhouding van de verdachten.Maar ja als ze niemand aanhouden…dan waarom malen dan.
  Justitie maalt niet, de verdachten malen niet,vene beweert ook niet te malen.waarom vechten jullie hier dan met elkaar?
  Un no e sjie taki un e lau?

  Het proces wordt pas interessant wanneer de verdachten worden aangehouden.Tot dan is het niet malen van wie dan ook begrijpelijk.
  Het wordt ook pas interessant om te volgen als men 4 juli en dan direct 7 juli en dan 8 juli en zo elke dag door gaat tot het einde van het proces.Maar elke keer komen ze een uurtje bijelkaar en dan “blij dat jullie er waren, bedank voor de belangstelling en tot over 2 maanden ,rij voorzichtig naar huis ,mensen”.

  Wedden dat het proces dat nu 4 juli vervolgt, verdaagd wordt tot na het komend reces van de rechters.(OK misschien gooien ze er nog een dag tussen). En dus weer in oktober vervolgd wordt?Het proces wordt pas interessant als de rechter zegt “wij gaan door met deze zaak en gaan niet op reces”.
  Maar als hun reces toch weer belangrijker blijkt…dan waarom malen dan?


  Maak melding

 39. Prema..luister of lees goed.

  Als jij aan tafel met anderen zit te eten, draag er zorg voor jouw mond dicht te houden vooral als jij een hoge consumptie hebt…daarom no zuku fu flit ini tra sma din nja-njang.

  No bemoei..no zuku…ano fu you no piesje i-nin.


  Maak melding

 40. Kromo,
  De kakkerlak heeft nou eenmaal niets meer in te brengen nadat de kip heeft toegeslagen. Kakkalaka no habi leti na fowru bek!

  Het is wel lastig dat allerlei eendaagse kuikens menen een stem te hebben. De tijd zal het leren. Ik wou dat eens op een keer een openbare discussie werd georganiseerd.

  Die lafbekken zul je daar niet zien.

  “Zonder uitgebreide kennis is vaardigheid met woorden ijdel en belachlijk


  Maak melding

 41. @ Pinto: De meeste lafbekken zitten in Nederland, snappie? Ver weg, lekker veilig, geen gezeur, en zelf zeuren als het een lieve lust is. Laten we met z’n allen lekker afzakken naar een Mugabe-land, fijn toch? Er is hier geen demagoog te vinden die het tegen DDB opneemt. Wacht maar, hij krijgt zijn trekken wel thuis met z’n grote Surinaamse bek!


  Maak melding

 42. De waarheid komt altijd hard over, dus niet met volle mond praten.
  Na soso spiti yu sab spiti.
  Gatverdomme, Surinamers zijn de meest onverdraagzame mensen en daarom is schelden hun grootste hobby en tijdverdrijf.
  Over 2 jaar kom ik weer een kijkje nemen.
  De mententaliteit zal nog steeds hetzelfde zijn, vrees ik met bange vermoedens.


  Maak melding

 43. @kromo en akuba en de rest van de kudde ik jullie worden gek van het ophalen van het verleden en het verleden is nog geen 30 jaren geleden maar jullie hebben over eeuwen geleden dat er excuuse aangeboden moet worden over het slavernij verleden velen van jullie halen het erbij om de wandaden van bouterse goed te praten ik zeg het nogmaals jullie zijn kudde denkers de een loopt achter de stom gelul van de anderen achter na .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.