Surinaamse toprechter klaagt Mahin Jankie aan

27

PARAMARIBO, 28 jun – De president van het Hof van Justitie, mr. John von Niesewand, heeft een strafklacht ingediend tegen activist Mahin Jankie. Aanleiding is een persbericht van Jankie’s Vereniging Surinaamse Nederlanders, VSN, waarin Von Niesewand beschuldigd wordt van obstructie van de rechtsgang. “Het is van A tot Z gelogen”, zegt Von Niesewand.

Dat geldt evenzeer de aanklacht die Jankie heeft ingediend bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten. Volgens Jankie wordt hem rechtsingang belet. Onder meer zouden rechters en advocaten beinvloed worden. “Het is je reinste kolder en flauwekul. Dit ga ik niet nemen, deze man tast je integriteit aan”, zegt Von Niesewand tegenover de Ware Tijd. Opmerkelijk is dat juist Von Niesewand de Nederlander Mahin Jankie in 2002 gelijk gaf in diens aanspraken op het Surinamerschap.

De aanspraken zouden zijn vastgelegd in de Toescheidingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland. Vanuit juridische en politieke hoek is toen veel kritiek geleverd op het vonnis. Het zou Nederlanders van Surinaamse afkomst meer rechten verschaffen dan de bezitters van de Surinaamse nationaliteit. Advocaat Hugo Essed vindt vervolging van Jankie onnodig: “Als het Openbaar Ministerie niet optreedt, zou ik het niet onverstandig vinden, anders ga je de zaak belangrijker maken dan die is.”


27 REACTIES

 1. De aanspraken zouden zijn vastgelegd in de Toescheidingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland. Vanuit juridische en politieke hoek is toen veel kritiek geleverd op het vonnis. Het zou Nederlanders van Surinaamse afkomst meer rechten verschaffen dan de bezitters van de Surinaamse nationaliteit. Advocaat Hugo Essed vindt vervolging van Jankie onnodig: “Als het Openbaar Ministerie niet optreedt, zou ik het niet onverstandig vinden, anders ga je de zaak belangrijker maken dan die is.”

  de afspraken zijn eenmaal gemaakt en getekend.waarom zou men zich dan druk moeten maken.(hebben toen de onderhandelaar/deskundigen van de regering arron dit over het hoofd gezien of deze door de blanke onderhandelaars/deskundigen onderdruk werd gezet.

  is het niet mogelijk om met een tweederde meerderheid in de assemblee van suriname dit onderdeel af te voeren uit de toen gemaakte afspraken met nederland.
  ik ga gewoon vanuit,dat wetten door mensen worden gemaakt en niet door god.


  Maak melding

 2. PERSBERICHT

  REACTIE JANKIE OP ARTIKEL HOFPRESIDENT

  Paramaribo, 28 juni 2008

  De voorzitter van Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) zegt als reactie op het artikel in de Ware Tijd van 28 juni 2008, “Hofpresident vraagt strafonderzoek
  tegen Jankie” “Dit is van A tot Z gelogen”, het navolgende:

  Jankie zou het heel goed vinden indien het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek zou instellen. Dan kunnen zaken tegen von Niesewand onderzocht en getuigen worden gehoord. Pas dan komt de beerput echt open. In deze kwestie zouden enkele advocaten, griffiers, Stanley Brug, Robert Hewitt, Swami Roberts en enkele overige getuigen, kunnen worden gehoord.

  Jankie zegt indien hij niet zoveel aanwijzingen en bewijzen had, hij nimmer deze zaak publiekelijk aan de orde zou hebben gesteld. Klachtprocedures tegen rechters, advocaten, griffiers en deurwaarders bestaan of functioneren niet. Meerdere klachten tegen advocaten en rechters zijn de afgelopen jaren nimmer behandeld. Daarom nu in het openbaar.

  Als je allemaal ziet wat von Niesewand uithaalt dan kan hij geen integriteit hebben,
  derhalve kan deze ook niet worden aangetast.

  Uiteraard kan er een rechter ziek worden of komen te overlijden en derhalve de uitspraak door een andere rechter worden gedaan. Hier was van een dergelijke overmacht situatie totaal geen sprake. In deze was een rechter gewraakt en via von Niesewand constructie, doet hij toch uitspraak zonder de wraking ooit te zijn behandeld. Het is regelrechte misleiding en schending van het recht op een eerlijk proces.

  Hofpresident heeft tegen één advocaat van Jankie gezegd dat Jankie al zijn zaken
  gaat verliezen. Tegen een andere heeft hij gezegd dat hij geen zaken van Jankies moest doen en geweigerd désaveu procedure op een deugdelijke wijze te behandelen.

  Jankie heeft in oktober 1999 een Kort Geding en een bodemprocedure ingediend. Von Niesewand behandelde toen zowel Kort Geding als bodemprocedurezaken. Het is von Niesewand die geweigerd heeft de bodemprocedurezaak te behandelen, met alle consequenties voor Jankie van dien.

  Advocaat Kruisland en Essed die zich als pleitbezorgers van von Niesewand opwerpen
  zonder de zaken goed te kennen, zijn vrienden van elkaar en kunnen kennelijk niet van de fles afblijven. Afgelopen jaar is Kruisland onder invloed zijn rijbewijs kwijt geweest en Essed zou met regelmaat zijn echtgenote mishandelen. De vraag kan gesteld worden of Tuchtrechtelijk een advocaat op dergelijke wijze zich dient uit te laten over een burger zonder de zaken goed te kennen. Ze baseren hun uitspraken op veronderstellingen.

  Een dergelijk gedrag betaamt een advocaat niet. Wie spreekt over beschaving? Maar ja in Suriname kan dat omdat het Tuchtcollege tegen advocaten niet functioneert en de Hofpresident zijn hand boven de hoofden van zijn vrienden houdt. Jankie verwijst naar een eerder Times of Suriname waarin wijlen vice-president Pretaap Radhakisun zegt dat vonnissen van rechter von Niesewand op kantoor Lim A Po worden geschreven.

  http://www.surinaamsenederlanders.eu


  Maak melding

 3. Ik geef Von Niesewand groot gelijk. Het moet maar eens af gelopen zijn met dat eeuwig zwartmaken van iedereen. Dergelijke berm tories doen niemand goed.
  Het overheidsstand punt “van niet aanpakken want dan maak je de zaak belangrijker dan hij is” gaat voorbij aan het positieve effect dat een dergelijke rechtzaak kan hebben. Immers in het vervolg zulln mensen zich twee maal bedenken wanneer zij weer iemand nodeloos zwart maken. De krabben en achterklap mentaliteit pak je niet altijd en uitsluitend aan door ze te negeren. Soms moet je ook eens het lef hebben om ze hard aan te pakken.


  Maak melding

 4. @Kritische Noot
  Laat ik voorop stellen dat ik er voorstander van ben als de onderste steen boven komt. Maar laten we wel beschaafd en feitelijk blijven. Alleen al de volgende opmerkingen zijn niet feitelijk nog interessant in deze zaak. Z horen in het roddel en achterklap circuit thuis:

  “Afgelopen jaar is Kruisland onder invloed zijn rijbewijs kwijt geweest en Essed zou met regelmaat zijn echtgenote mishandelen.”
  Wat voegt dit toe? Wat is in hemels naam de relatie met de toescheidingswet? Ik heb in een ver verleden ook wel dronken rond gelopen en ruzie gehad met deze of gene!

  “Een dergelijk gedrag betaamt een advocaat niet. Wie spreekt over beschaving?” Komop zeg. Is achterklap en roddel wel beschaafd?

  “Jankie verwijst naar een eerder Times of Suriname waarin wijlen vice-president Pretaap Radhakisun zegt dat vonnissen van rechter von Niesewand op kantoor Lim A Po worden geschreven.” Jurische is dit “hear say” en inhoudelijk deugd het ook niet. Het is misschien wel effecient als een typiste van dat kantoor de vonissen met behulp van een junior advocaat uitwerkt. Von Niesewand heeft dan meer tijd voor vonnissen! Het is pas een probleem als de inhoudelijke beslissing bij andere dan Van N ligt. Hoewel de zinsnede dit suggereert is het niet met zoveel woorden gezegd. Je denkt toch niet dant de minister alles waar onder hun handtekening staat zelf tot op de punt komma hebben uitgewerkt en getypt!


  Maak melding

 5. @Ano-smeer-boeng
  Daar is het form voor. En als mijn opinie jouw niet zint dan is dat jouw probleem. En als mijn argumenten niet kloppen naar jouw beperkte inzicht dan moet je maar met een inhoudelijke respons komen.
  Kraboe


  Maak melding

 6. Inderdaad hij stopt zijn neus in alle gaten,wie weet stopt hij zijn neus een keer in een p……prity, die hem niet aan gaat,wat vindt je dan van ano-smeer-boeng, is dit wel goed,daar ga ja dan Ie pot ju srefie now na dregie Buku,kisie mooi.
  houdt je neus thuis so a mu de!!!!!!!


  Maak melding

 7. Ach als je de reacties van Neus bekijkt dan begrijp je dat je gewoon niet moet reageren op die larie die hij opschrijft.
  Hij weet niet waar over de zaak gaat.Neus gaat op dezelfde manier bij elk artikel, door onzin op te schrijven, een ruzie zoeken.Hij weet dan dat jullie terug gaan reageren omdat hij onzin schrijft. Gevolg hij heeft een discussie partner voor de dag.Het interesseert nieuws geen eens waarover gesproken wordt als je hem maar ook bijtrekt.Hij bestaat.

  Dus gewoon niet reageren op Neus of hou het kort schrijf direct dat hij onzin verkondigt.Lets move on.


  Maak melding

 8. eindelijk iemand die durf, wetten moeten nageleefd worden, ga zo door jankie, coruptie moet uitgeroeid worden, daarvoor zijn een hele boel van die gasten bang, want ze spelen daar voor GOD, maken hun eigen wetten, het is schandalig daar.


  Maak melding

 9. Dan nu heeft jankie die brief van von niesewand waar hij de instructies geeft op zijn website geplaatst….

  A tori disie o spang.
  Laat von niesewand hem aanklagen. het wordt heel leuk als von niesewand nu ook weer bij deze aanklacht weer de zaak beinvloed.
  hahaha.


  Maak melding

 10. Jankie heeft gelijk en maak gebruik van de ondeskundigheid van de surinaamse rechters en advocaten. Hij maakt gebruik van de gebreken die de grondwet heeft en waarvan surinaamse leiders niet op de hoogte zijn. Om zo n zaak aan te spannen moet je alvast goed geinformeerd zijn over de grondwet/wetboek etc. Blijkbaar wordt er beslissingen genomen op basis van vriendjespolitiek etc.

  Waarom heeft hij voor de tweede keer ongelijk gekregen. Heeft dat niet te maken dat de president van suriname publiekelijk kenbaar had gemaakt dat hij deze zaak zal proberen te winnen. Nou ik denk dat hier iets niet klopt. Sommige rechters/advocaten zijn gewoon aanhangers van verschillende politieke partijen. In Suriname zijn dit soort zaken zeer gevoelig. Zulke uitspraken kunnen politieke beinvloedingen bevatten.

  Functioneren staat op de helling.
  Salarisverhogingen/politiekefuncties kunnen motieven zijn om je werk niet naar behoren te doen. Wraakacties worden zichtbaar geuit via de kranten. Dit geeft weer aan dat men niet professioneel bezig zijn.

  In suriname is gewoon alles mogelijk.


  Maak melding

 11. DE strijd van Mahin Janki om de Toescheidingsovereenkomst na te leven moet brede ondersteuning krijgen in Nederland. Van de organisaties die zeggen op te komen voor de belangen van Surinamers in Nederland hoor ik niks. Van de politieke partijen is het Harry Van Bommel van de SP die zich sterk maakt voor het Surinaams belang in Nederland. Waar blijven de andere partijen en Wat is het standpunt van de VHP-SN en de NPS-SN in Nederland. Met de strijd van M.Janki komt zo zoetjes aan meer naar buiten. Wat velen in Suriname weten, maar niet durven te zeggen over de beinvoeding van de rechterlijke macht brengt Janki glashelder in beeld. De VHP en NPS zijn bang voor de Euro Surinamers omdat deze groep geen genoegen neemt men de ja en amen mentaliteit waar een groot deel van de Surinamers dag in dag uit mee bezig zijn. Er is een behoorlijk goed opgeleide kader in Nederland die steeds meer zaken aan de orde durft te stellen, hetgeen de dorpspolitici en dorpsrechters in Suriname als bedreiging zien voor hun positie. Veel mensen met een titel in Suriname gedragen zich superieur. Vorig jaar had ik een afspraak met een notaris. Na een uur wachten meldde ik de secretaresse dat ik naar een andere notaris zou gaan omdat het de 2e keer was dat de notaris zich niet hield aan zijn afspraak. De secretaresse was dit blijkbaar niet gewend, omdat ze tegen mij zei dat de notaris erg boos gaat worden en adviseerde mij daarom dringend te wachten. In Suriname klaagt men dat mensen zich niet aan hun afspraken houden, maar durven zelf geen acties te ondernemen omdat men bang is dat de ander boos zal worden. De strijd van M. Janki betekent daarom veel meer dan het aan de kaak stellen van politiek en juridisch verval in Suriname. Welke waarde hebben afspraken in Suriname als men er zo mee kan omgaan??


  Maak melding

 12. Surinamers met een papiertje, ik bedoel een diploma, zijn ontzettend arrogant.
  Er zijn net een paar die menselijk zijn gebleven.
  En als je hier zegt dat zulke mensen behoorlijk onbeschoft zijn, dan denkt men je op de vingers te mogen tikken door tegen je te zeggen dat je de fout maar bij jezelf moet zoeken.
  Surinamers doen onder voor Surinamers, die menen zich superieur te mogen gedragen, maar de Surneds krijgen een wel een grote mond.


  Maak melding

 13. In de loop der der tijd moet het de alerte Waterkant-net’ers toch zijn opgevallen dat neus pleitbezorger is van en voor alles wat krom is.

  Zolang dit soort figuren uit puur eigen gewin hier blijven rondhobbelen, zal het niet echt lopen in- en met Suriname.


  Maak melding

 14. Neen Prema, surinamers die in holland wonen en naar suriname op vakantie gaan hebben de fantasie dat ze suprieur zijn aan de surinamers in suriname,zie daar wat je typt surinamers die een diploma hebben zijn ontzettend arrogant en weer ga ik daar tegenin,zou jij de FOUT niet bij je zelf zoeken?Moeten de surinamers in suriname alles maar pikken wat de so called surneds daar te berde brengen?Mogen ze of hebben ze het recht niet voor zichzelf op te komen als ze het niet eens zijn met jou stomme adviezen?Wedden dat je hetzelfde dacht en denkt over de hollanders?Of zijn ze hoger dan surinamers?
  Kappen nou 1 keertje je eigen volk af te zeiken want jij bent niets meer en niets minder dan hun,zeg je dat ook over je eigen familie?
  Nog 1 advies ga je hetzelfde gedragen als hoe je je in suriname gedraagt betweterig,haaaahaaaa maar dat zal je nooit durven te doen want je weet zelf wel dat de hollanders je als minderwaardig beschouwen.Maar in suriname wil je je voor doen als kon. Beatrix her self.


  Maak melding

 15. eerlijkheid, Je bent zelf degene die hier betweterig overkomt.
  Ik vind dat Surinamers onderdoen voor de andere Surinamers met een papiertje en wel durven hun scheur open te trekken tegen de Surneds.
  De Surinamers leven niet dag in dag uit met de Surneds samen, maar wel met de Surinamers.
  Ze moeten elkaar corrigeren waar het fout gaat en niet zeiken op de Surneds, want hoe je het ook wendt of keert in tijd van nood zijn het wel de Surneds die ze daaruit hebben geholpen en velen doen het nog steeds. En als het weer zou moeten, dan zullen ze het weer doen.
  Je bekijkt het teveel van de kant van de Surinamers. Je doet voorkomen dat de Surinamers heilig zijn.
  En waarom moet ik kappen, met te zeggen wat ik wil zeggen.
  Ik laat me door een Surinamer niet als vuil behandelen, want dat doe ik ook niet hem.
  Jij vertelt jouw verhaal, ik vertel wat ik heb ervaren.
  Begin te vertellen hoe Surinamers elkaar zelf behandelen, met hun krabbenmentaliteit.
  Vertel hoe ze elkaar afsnauwen. Vertel hoe ze op elkaar neerkijken. Vertel dat de 1 zich meer voelt dan de ander.
  Vertel hoe meneer met de dikke portemonnee, de ander met zijn smalle beurs, als paria behandelt.
  Ben je daar blind voor? Heb je al deze dingen niet gezien, gehoord en meegemaakt?

  Zal je vertellen, dat ik tijdens mijn vakantie een dokter nodig had.
  Ik kon er terecht. Na nog geen 10 minuten te hebben gewacht, kon ik al geholpen worden, terwijl anderen al langer in de wachtkamer zaten.
  Ik heb geweigerd om gelijk te worden behandeld en keihard gezegd dat eerst de zieken, die er voor mij al waren, behandeld dienen te worden, en met de name de kinderen.
  Zelfs artsen kijken eerst naar geld en pas dan naar de patiënten.

  Heb nog meer voorbeelden. Surinamers zijn onder elkaar niet vriendelijk, laatstaan tegen de Surneds.
  Ik heb dat 2 keer ervaren en dat mag ik ook vertellen. En geen van de beide keren ben ik in discussie gegaan.
  Dat jij de hielen van de Surinamers wil likken, moet je zelf weten, maar vraag het niet van mij.
  Ik behandel mensen met respect en zo wil ik ook behandeld worden, anders draai ik me om en ben weg.
  Ik neem niet eens de moeite om iets terug te zeggen, voel me daar inderdaad te hoog voor.

  Een Surned die in Suriname een eigen zaak wou beginnen, is op allerlei manieren door Surinamers tegengewerkt, zelfs door zijn eigen familie. Die man heeft mij zijn verhaal verteld. Triest hoe afgunstig Surinamers kunnen zijn.

  Dus eerlijkheid hou jezelf maar voor de gek, mij vertel je geen sprookjes hoe vriendelijk, lief, aardig alle Surinamers zijn.
  En dat er Surneds zijn met kapsones, dat is mij ook bekend. Gelukkig ben ik de eenvoud zelf, die een ieder vriendelijk benader en behandel, maar als ik dat niet terugkrijg, dan heb ik pech, maar ga daar geen ruzie om maken.

  Wie ben jij om te adviseren hoe ik mij moet gedragen? Niemand knoop dat goed in je oren.
  Deze vrouw en moeder laat zich door een schreeuwlelijkerd als jij bent niets op de mouw spelden.
  Het ga je goed met je veel geschreeuw en weinig wol-mentaliteit.

  Richt het woord niet meer tot mij, want je bent mijn woord vanaf nu niet meer waard.
  Ik voel veel te goed voor jouw geneuzel.


  Maak melding

 16. wel, laat mij dit ervan zeggen .Ik heb in de jaren tachtig mensen horen zeggen voordat ze vertrokken naar nederland,dat dit land suriname een vervloekt land is en dat men andere adviseren het land te verlaten om zodoende hun heil te vinden in een ander land waaronder nederland. waar waren deze mensen,toen wij die zijn achtegebleven heel hard moesten werken en bewust ervoor hadden gekozen om achter te blijven . onze huidige parlementsvoorzitter was als eerste in her rijtje die zijn rasgenoten adviseerde dit land te verlaten kort na de onafhankelijkheid. en nu wordt deze man beloond om onze eerste volksvertegenwoordiger te zijn .ik vraag me in hemelsnaam af of deze mensen het wel menen men ons geliefd land.dat men terug mag komen naar het geboorte land ben ik de mening wel toegedaan,maar ik zeg laat het men hen zwaar beproeven,omdat het is bewezen dat die mensen bij een geringe troebeling niet schromen ons weer links te laten en het haze pad te kiezen.


  Maak melding

 17. ik ben geen nederlander,maar laten we de realitiet voor ogen houden.De Sur Nedrs krijgen een vierdehands behandeling .niemand houd me voor de gek.ze beginnen de druk dat ze moeten vertrekken hard te voelen en herrineren zich nu dat ze ook een eigen plek hebben op deze aarde.een vriend van me op de universiteit in nederland deed een onderzoek naar de levensstandaard van die doelgroep en moest ervan schrikken wat onze landgenoten daar moeten slikken en onder welke omstandigheden een groot deel moet leven.vaak als ze in suriname op vakantie zijn willen zij zich voordoen alsof ze ned op schouders worden gedragen en hebben ze heel veel te vertellen hoe het fout gaat in Sur en wat aan gedaan moet worden. ik vindt het erg wanneer je hoort uit sommigen van ze dat sur een dorpsgedachten heeft.men weigerd te vertellen hoe ze in ned zelf behandeld worden. Laat Janki een protest organisatie beginnen in ned om voor die doelgroep op te komen tegen de vierde hands behandeling van ex sur in ned . als dat hem lukt vindt ik hem een echte strijder


  Maak melding

 18. Juist em oprecht,dat heb je goed verwoord zo is het en niet anders,maar de eerlijkheid gebied op hier te typen,uitzonderingen(surneds)daar gelaten.

  Als de surneds op vakantie zijn ,de goeden uitgezonderd,doen ze alsof ze het bere goed hebben in holland,maar jij en ik weten hoe het ze hier vergaat.1 Ding moet ik wel typen,de surinamers lezen en horen alles over holland, fa a euro eh kier oen djah,als de witmang klaagt dat alles hier zo duur wordt,levensmiddelen,benzine,zorgpremie`s enz.enz.,maar als je de surneds in suriname hoort opscheppen dan vraag ik me af how comes dat het hun beter vergaat dan de hollanders,misschien wonen ze dan in wassenaar of bloemendaal haaahaaaahaaaaa.

  Haaahaaaaa i am right Preema,zoveel zinloos getyp van je raakt kant nog wal.
  Na jou gezeik gelezen te hebben heb ik je helemaal door jij bent een gore leugenares,alleen jij en jij allen hebt dat alles meegemaakt,maar wat ga je in suriname doen eigenlijk,alles maar dan ook alles kijken wat de surinamers fout doen in jouw ogen?Maar goed is verspilde moeite om met een phatalogische leugenares in discussie te gaan,nog 1 ding ik hoef niemands kont te likken,haaahaaaa omdat ik iedereen in zijn waarde laat ook mijn Landgenoten.
  I REST MY CASE.


  Maak melding

 19. Oprecht,

  Ben je ooit met vakantie geweest naar een land waar toerisme een wezenlijk bijdrage aan de economie van het land bijdraagt? Weet je wat voor behandeling toeristen op dergelijke plaatsen krijgen? Weet je überhaupt wel hoe met toeristen omgegaan moet worden?

  Het probleem met Suriname is dat men de Surinamers niet op voorbereidt. Een opleiding voor een aantal scholieren is niet DE oplossing. Surinaamse Nederlanders gaan vaker met vakantie en uit ervaring weet ik dat ze zich in Suriname inhouden.

  Het zijn de Surinamers die al hun (gemaakte) problemen voorleggen om geld uit hun zakken te kloppen. En het is logisch dat in dergelijke situaties naar oplossingen worden gezocht. Meestal doen de Surinamers op dat moment heel zielig en dom. En het is niet meer dan normaal dat de geldgever (geldschieter) een paar wijze lessen probeert mee te geven.

  Je loopt hier te zeiken over de Surinaamse Nederlanders, maar het is de zelfde groep die jullie van hongersnood blijvend redt. Weet jij wel dat de zelfde groep per jaar Euro125 miljoen aan jullie doneert? Met het toerisme erbij, komt er per jaar Euro 250 miljoen in de Surinaamse economie terecht. En wat is jullie tegenprestatie geweest? Ondankbaarheid!!!

  Die vriend van jouw die z.g. onderzoek naar ons in Ned heeft gedaan, is kennelijk net als jou de weg kwijt. Want ik zou niet weten wat het doel van zo’n onderzoek zou moeten zijn met al die armoede in Suriname. Laat hij een onderzoek doen naar de oorzaak waarom jullie hoogste parlementaire instituut, de DNA zo laag uitgegleden is. Misschien dat jullie daar wat aan kunnen hebben. Of een onderzoek naar armoede bestrijding.

  Kom nou niet zeggen dat ik ook zo’n slimme Surinaamse Nederlander ben, want dat ben ik niet. Het zijn jullie die zo dom zijn om ons situatie te onderzoeken. Maar wat heeft dat onderzoek aan opbouw van Suriname bijgedragen?


  Maak melding

 20. Ik heb al eerder gezegd: de lui met de grootste monden zijn juist degene die het minst presteren.

  Degenen die hier durven te zeggen dat ze als goden worden behandeld wanneer ze met vakantie in Suriname zijn, zijn zelf de grootste leugenaars, maar bovenal de grootste bedriegers.

  Ze worden door de Surinamers uitgemolken en tot op het bot uitgezogen en wanneer ze terug zijn in Nederland klagen ze steen en been, dat hun eigen familie ze hebben genageld aan het kruis.

  Mijn familie is gelukkig het bedelen niet gewend. Aktief en creatief als ze zijn, hebben zij zich met waardigheid het hoofd boven water weten te houden.
  Ze zijn blij met alles wat ze krijgen van hun familie uit Nederland, al is het maar iets dat heel weinig heeft gekost.
  Daarom verwen ik mijn familie als ze in Nederland met vakantie zijn.
  Geld en of pakketten heb ik nooit gestuurd en zal het ook niet doen.

  Ik heb Surinamers horen afgeven op kado’s die ze kregen van hun familie uit Nederland.
  Ondankbare ratten zijn het.

  Wat dat betreft mogen de Surinamers een voorbeeld nemen aan de Turken en de Marokkanen.
  Zij ontvangen hun familie uit de verschillende Europese landen met open armen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.