zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijFonds voor Surinaamse ngo met Nederlandse partner

Fonds voor Surinaamse ngo met Nederlandse partner

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jun – Het nieuwe hulpfonds dat Nederland ter beschikking stelt is er alleen voor Surinaamse ngo’s met een Nederlandse partnerorganisatie. De zogenaamde twinningfaciliteit stelt biedt in aanmerking komende organisaties zo’n acht miljoen euro. Aanvragen mogen alleen ingediend worden door de Nederlandse partner.

“De Nederlandse partner is nodig om de aanvraag te doen en het partnerschap moet voldoende draagvlak hebben”, zegt Marika Stegmeijer, projectsecretaris van de Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland, UTSN. Projectvoorstellen mogen wel in beide landen worden ingediend. Kleine projecten mogen lopen tot dertigduizend euro en grote tot driehonderdduizend euro. Per jaar wordt twee miljoen euro beschikbaar gesteld.

UTSN is een initiatief van de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders. Werkgebieden die in aanmerking komen zijn taal, cultuur, onderwijs en gezondheidszorg. De bedoeling is vooral armoedebestrijding. “Het is de wens van minister Koenders te zorgen voor hechtere samenwerking met Suriname”, aldus Stegmeijer. Om fraude te voorkomen worden leveranciers en dienstverleners rechtstreeks betaald.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. tegenwoordig mag men geen afspraken meer maken voor een langere termijn.want de kosten vliegen de pan uit.elke zestig seconde een andere valutakoers.dus de hulp moet ook aangepast worden op de tijd.maar niet op termijnen van maanden of jaren.


  Maak melding
 2. U kunt begrijpen vanaf de schoolbanken kent uw een ding Fondsen uit Holland.

  Dan hoe wil jij verder ondernemen….oh met Fonds geld en Fonds regels….i no kan shie dat wan sanni no bun.

  Ik begrijp alle beetjes helpen….maar wan wan tethee e pier bun bigi man din botu tu.

  Bovenkamer wordt lui, en altijd smeken om hulp…komt ervan.. vanaf de lagere school is dit aangeleerd…..gaan jullie voortaan met niks en wening ondernemen alleen zo heeft Su. een toekomst.

  Cultuur is eigen wil en inzet van een volk…niemand moet je helpen….anders soso bruja.( jij neemt zonder het te weten een hoop hibie’s mee)

  Armoede bestrijding gaan jullie met zijn allen het land bewerken(b.v. planten, goudzoeken,houtkap….ding mogelijkheid di….maar nee men wil jij moet gewoon op anderen zitten wachten…en daardoor wordt jij een domoor en een behoorlijke ook.

  Opa Ruro aan het stuur geef de bevolking wijze lessen….a tori disi ano wan geweldig tori auw go tja broeja.


  Maak melding
 3. die witman denkt a Bruja,de keba,dus wij gaan gewoon door met onze fondsen,zo simpel zit dat.ze zijn wel op hun hoeden voor fufuru.Suriname is al een bekende prooi van nedrlands dus vraag maaraan.


  Maak melding
 4. Ja, die bakra’s zijn niet écht gek! Geen interdepartementale hulp meer (strijkstokken, jatwerk, fraude enz.) maar rechtstreeks naar de ngo’s, MITS er een Nederlandse partnerorganisatie is. Als dit plan dertig jaar geleden was bedacht, zou Suriname er heel anders hebben uitgezien. Goed plan, en nou volhouden! Misschien dat er uiteindelijk een grotere en betere samenwerking kan ontstaan dan met Curacao. Volg de nieuwsberichten maar wat daar gebeurt! In die context gezien zijn Surinamers nog een beschaafd volk. In dit kader mag ik misschien een uitspraak van wijlen dhr. Maduro Sr. citeren: De domme slaven zijn op de Antillen gedumpt, de intelligente zijn in Suriname gebleven…


  Maak melding
 5. @ nr 5.
  De Antilliaanse afro’s zijn slim genoeg om nooit naar onafhankelijkheid te streven want ze weten dat zodra ze onafhankelijk worden het 1 grote puinhoop (net als in Suriname) wordt.
  Nee hoor de afro’s v.d. antillen zijn vele malen slimmer dan hun surinaamse broeders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES