Nog geen onderzoek herkomst Surinaamse bolletjes

11

PARAMARIBO, 27 jun – Er komt nog geen onderzoek naar de herkomst van de bolletjes cocaïne die op de Nederlandse luchthaven Schiphol zijn aangetroffen bij artiesten. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Weliswaar is er nauw contact met de Nederlandse justitie. Maar het blijft voorlopig bij het uitwisselen van informatie.

Hoe de ruim twintig leden van muziekgroepen, drumbands en een toneelgroep aan drugs komen blijft een raadsel. In elk geval zal van Surinaamse zijde niet meteen actie worden ondernomen. “Het is primair een zaak van Nederland. Te zijner tijd zal bepaald worden wanneer het onderzoek officieel ook in Suriname zal plaatsvinden”, zegt Santokhi. Hulp is altijd mogelijk.

Het is namelijk niet uitgesloten dat Nederlandse politieagenten overkomen voor onderzoek. “Afhankelijk van de resultaten van de informatie-uitwisseling zal onderling worden bepaald welk deel van het justitieel onderzoek in Suriname zal plaatsvinden”, aldus Santokhi. Het beleid blijft overigens gericht op het verminderen van de drugssmokkel naar en vanuit Suriname.


11 REACTIES

 1. Op 17 juni..stond er hier..

  Jacht op cokevoeders Surinaamse muziekbands
  Geplaatst op dinsdag, juni 17th, 2008 om 3:28 pm

  PARAMARIBO, 17 jun – Justitie heeft de jacht geopend op degenen die muziekbands uitlokken tot cocaïnesmokkel. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er is informatie opgevraagd bij de Nederlandse justitie. De aanhouding van Surinaamse muzikanten op de Nederlandse luchthaven Schiphol zal niet zonder gevolgen blijven.

  Het is dus oppassen geblazen voor de lui die aan de touwtjes trekken van de koeriertransporten. “We gaan ze zeker vervolgen en voor langere tijd opsluiten”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.
  __________________
  10 dagen later…tra tori.

  vreemd no… eerst jacht geopend en nu niet meteen actie.


  Maak melding

 2. Hihihi, we zijn het al gewend van de regeering om vandaag zo te zeggen, en een paar dagen daarna zus. If joe e liege, dan joe e vergete sang joe bing taki the day before. Soso fatoe, ze zijn allemaal “hoog”.
  @1 goed gezien.


  Maak melding

 3. Tja , waarom een onderzoek instellen in Su. ? Daar waar de rotzooi vandaan via magen van slikkers uit Su., getransporteerd door Surinaamse onderdanen komen ? Wat is hier werkelijk aan de hand, meneer Santhoki? Toen de eerste berichten naar buiten kwamen was heel Su. behalve de afzenders van de dope uiteraard , geschokt; waarbij als ik t wel heb , gisteren nog een bericht is verschenen over t profiel van slikkers, dus ja waarom een onderzoek instellen ? Of zijn de reacties vanuit de regering bedoeld om te doen lijken alsof t erg is? Onderzoek zal tzt plaatsvinden , why bother? Ondertussen werken de drugsbaronnen aan hun imperium en ontwikkelen nieuwe methodes om hun transportbedrijf/handel draaiende te houden, want die gaan niet zitten wachten. Ja toch , niet dan? t Lijkt me niet dat soort signalen afgegeven door de bevoegde instanties nog begrepen worden.


  Maak melding

 4. tegenwoordig slikken de gasten alles wat te maken hebben met maag vulling.dus men gaat het echt niet te weten komen.

  sommige van de heren wisten zelf niet eens dat zei fayadrug hadden ingeslikt.rara hoe kan dat.
  maar ja alles is mogelijk.


  Maak melding

 5. De surinaamse regering geeft de cokedealers de tijd om hun zaken te regelen (vluchten). Het is algemeen bekend dat politici en ambtenaren vrienden hebben in de coke-wereld.
  Let maar op. Binnenkort horen we hier niets meer over.


  Maak melding

 6. In een corrupt land zal het moeilijk zijn te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze transporten.

  Met geld is iedereen en alles om te kopen. Zelfs Santhoki en de rest.


  Maak melding

 7. De meeste zijn blijkbaar niet in staat de berichten op hun waarde te beoordelen.
  Het is nodig onderscheid te maken tussen:

  17 juni: Ht is belangrijk dat we onderzoek doen naar de bronnen van de bolletje.
  Vandaag: het onderzoek in NL loopt nog. Daaruit moeten nog meer gegevens boven tafel komen. Pas als die er zijn zal SME, vermoedelijk amen met mensen uit NL die inzage hebben in alle gegevens die in NL voorhanden zijn, een werkelijk onderzoek kunnen starten.

  Ik lees de 2 berichten dan ook als we staaan n de startblokken, maar gaan niet als een blind paard te keer. We moeten wachten op de resultaten uit NL.

  Toegegeven. De communicatie had evenwel beter gekunt. Een tip voor Snato en de journalist.


  Maak melding

 8. Zijn het niet de “HANDHANGERS VAN ENKELE” parlementariers die ook met drugs bezig houden. IS HET DAAROM DAT ER GEEN ONDERZOEK KOMT????
  Volgens mij weet Santokhi wie er “ALLEMAAL” mee te maken hebben.


  Maak melding

 9. Neus,jij weet geen berichten te beoordelen op hun waarde.
  De meesten zijn hier zijn daar veel beter in.Zelfs Du doet het beter dan jij.

  Je slikt al de uitwerpselen van Santokhi braaf en klakkeloos in.
  Net een echte bolletjes slikker.

  Hoeveel jaar al pakt Santohki volgens eigen zeggen geen bolletjes slikkers op elke vlucht op het JAP? Waarom heeft dat geen drugbonzen opgelverd?Wat heeft hij ook een onderzoek uit nederland nodig?

  Hij beweert op elke vlucht bolletjes slikkers te pakken, waarom onderzoekt hij dat niet.Elke keer vertellen die bolletjes slikkers voor de rechter voor wie ze geslikt hebben..maar santohki….en zijn mannen doen geen arrestaties.De politie en ook de rechter wimpelt hun verklaring af als te zijn een leugen en de rechter die vonnist.Klaar.

  Vorig jaar was die kerel van naks die was gearresteerd in nederland.Hij is gevonnist en weer richting suriname gestuurd.
  Eenmaal in suriname….was de zaak klaar en dat geld voor iedereen die na hun straf terugkeert Suriname.Santohki probeert niet te achterhalen voor wie zij hun bolletjes geslikt hadden.
  De zaak is over en uit.Dus santohki vertelt leuke verhalen.

  In nederland is het precies hetzelfde…wanneer de brassband aangeeft bij lieve ab op bezoek te zijn wordt dat ook weer afgewimpelt en de zaak is klaar.

  Dus Neus blijf jij maar samen met santohki wachten op de resultaten uit Nederland als excuus om zelf geen actie te ondernemen.

  De meesten onder ons weten wel precies wanneer berichten in de pers een voorteken zijn voor “front doet er verder niks aan” en “front stop het in de doofpot”

  We kennen santohki inmiddels..eerst gillen dan verzachten en dan nooit meer over praten.Hij zou ook uitspraken en plannen van bepaalde politici onderzoeken en toen heeft hij ook nooit meer iets laten.Berichten van santohki zijn van nul en generlei waarde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.