CDA Den Haag stelt vragen over hulp aan Suriname

15

Den Haag wil meebetalen aan het opknappen van pleinen in Paramaribo. Wethouder Rabin Baldewsingh heeft die toezegging gedaan in het kader van het samenwerkingsverband van Den Haag met Suriname. Het CDA in de Haagse raad heeft vragen bij deze vorm van hulp meldt InfoThuis TV.

Volgens de partij gaat de samenwerking uit van delen van expertise en niet om het uitschrijven van een blanco cheque. CDA-fractievoorzitter Michel Santbergen: ‘Het kan niet zo zijn dat we na elk werkbezoek onze portemonnee trekken om problemen elders op te lossen’.

Het CDA is verder benieuwd naar de stelling van wethouder Baldewsingh dat er door Den Haag te langzaam wordt gehandeld in de samenwerking met Suriname. In een evaluatie door het college in 2007 wordt juist geconcludeerd dat de samenwerking met de republiek Suriname succesvol is verlopen.


15 REACTIES

 1. Waarom moeten wij onze belastingcentjes voor de pleinen in Suriname sturen.samenwerkingsverband of eigen volk ?
  Rabin we hebben geld hier in Den Haag harder nodig voor onze pleinen mbt tot veiligheid


  Maak melding

 2. Goed zo !!,meneer Santbergen, Suriname moet zelf efficient met haar schaarse middelen omgaan en zelf zaken oppakken en realiseren en “NIET WACHTEN TOTDAT EEN ANDER HET DOET”
  Trouwens Suriname krijgt genoeg middelen om vanuit de bauxiet, goud en de bananenindustrie en niet te vergeten Staatsolie en men moet saneren in de overheidsuitgeven, maar in plaats daarvan “neemt met alle onbenul aanhangers van Brunswijk in dienst van de overheid “.
  Immers Suriname is “ONAFHANKELIJK” en zij moet haar eigen boontjes doppen.
  MEN MOET EEN KEER DUIDELIJK BELEID UITSTIPPELEN EN UITVOEREN IN HET VAN DE STAAT EN NIET ALS MAAR HUN EIGEN ZAKKEN VULLEN.


  Maak melding

 3. ïN GET BELANG VAN DE STAAT SURINAME

  Trouwens Suriname heeft tientallen duizenden ambtenaren, KUNNEN ZIJ DAN NIET INGEZET WORDEN OM PLEINEN OP TE KNAPPEN os “KRIJGT DE HR BALDEWSING VIA DE ACHTERDEUR WEER WAT TERUG?????


  Maak melding

 4. Over welke pleinen hebben we het nou want de verkeerspleinen reizen nu de pan uit.Of hebben ze het over de Heilige weg en Ondrobong of Shivaplein.Al deze plekken zijn slaapplaatsen voor zwervers.


  Maak melding

 5. Dhr. Santbergen heeft gelijk. Zonde van het geld. Pleinen opknappen en de rest van het land is een puinhoop.Overal, op elke hoek van de straat ligt er vuil dat maar niet opgeruimd wordt. In elk sloot drijven er duizenden plstic flessen en blikken. Ik heb me rot geergerd hieraan,het lijkt alsof heel suriname blind is.Er moet toch iemand in suriname zijn die opkomt voor het milieu? Het geld kunnen ze beter hiervoor gebruiken. Stelletje zakkenvullers in de regering van sur.


  Maak melding

 6. of bedoeld men de afhankelijksplein

  wie wil mag die boeven hier geloven.suriname draag de schuld maar alles vloeit terug in de partij kas.

  kent men nog die meneer van de cons/pvda
  er is geen geld meer te verdienen,dus laat de surinet maar met hun herdenkingsfeesten
  stikken.

  wij verstrekken ze ook geen enkele vergunningen om ons te vernederen op onze eigen grondsgebied.wie schop ze
  brutale allochtonen dat ze zijn.gaan jullie rustig terug naar de rimboe,waar jullie thuis hoort.


  Maak melding

 7. Denk dat de goeie baas die toezegging heeft gedaan om zieltjes te winnen hier in nederland onder de surinaamse gemeenschap in den haag. Zijn partij vind het zeker belangrijk..!!


  Maak melding

 8. WAT !!!,

  Wie zijn die hollanders om voor ons te bepalen of de pleien wel of niet schoon zijn. We blijven liever in ons eigen ka. Opdonderen met die kolonialisten. Leve de onafhankelijkheid.


  Maak melding

 9. Baldewsing moet eerst het zwefvuil en de hondepoep hier in Den Haag komen opruimen zoals hij dat heeft beloofd uit hoofde van zijn job.
  De pleinen in Surinamw kunnen door de eigen mensen worden verfraaid.Let op; baldewsing wil mw. Biekman die al jaren actief is in de relatie Ned. – Sur hier een stevige loer draaien door te scoren en haar buiten spel te zetten. toen baldewsing nog geen wethouder was heeft hij mw. Biekman toch alle ruimte en mogelijkheden gegeven om zich in te zetten voor Suriname?


  Maak melding

 10. daarom lijken sommige van jullie op een ka,eindelijk zijn jullie er achter gekomen, niets nutters,alleem maar klagen en niks doen voor je eigen land.


  Maak melding

 11. Pas als de NDP in Suriname en de SP in Nederland regeermacht krijgen… dan pas kunnen we een goede samenwerking tussen Nederland en Suriname verwachten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.