woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurWebsite Surinaamse krant doelwit 'malware'

Website Surinaamse krant doelwit ‘malware’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jun – De website van de Surinaamse krant De Ware Tijd (DWT Online) is getroffen door ‘malware’. De online versie van Suriname’s grootste krant is sinds vorige week vrijdag niet goed te raadplegen. Bezoekers van de site kregen vrijdag een script of stukje code te zien dat in elk artikel op de site was verwerkt.

Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Het woord is een samenvoeging van het Engelse malicious software (kwaadwillende software). In dit geval betrof het (waarschijnlijk) een SQL injection, waarbij javascript door kwaadwillenden werd ‘geplaatst’ in artikelen op de site. Bezoekers die de artikelen probeerden te raadplegen konden op dat moment het script activeren, met alle gevolgen van dien.

Het is niet bekend wanneer de site weer te raadplegen is. Op dit moment staat er een melding dat er technische werkzaamheden worden verricht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. de ervaring heeft mij geleerd dat de meeste surinet site besmet zijn met een of ander virussen.

  dit is echt niet nieuw,er zijn mensen die een hobby van hebben gemaakt.en vernietigt hierdoor vele onschuldige hun computers.

  vele keren heb ik ook klachten door gestuurd naar de verschillende webmaster

  opmerking:
  de ware tijd holland verschil hemelsbreed met dat in suriname.hier is het meer aangepast aan de behoefte van de lezerspubliek.
  en stelt geen moer voor.vooral als je steeds moet gaan inloggen.
  om geen nieuws maar advertentie te lezen.


  Maak melding
 2. 3 maanden geleden heb ik de webmaster van DWT ONLINE gemaild hierover, helaas geen reactie’s ontvangen. als men toen meteen had direct had gereageerd,was het niet zover gekomen. het lijkt alsof men in suriname, niet serieus omgaat met waarschuwingen.


  Maak melding
 3. Ik vermoed dat kwaadwilligen hun pijlen op Suriname gericht hebben. Twee maanden terug was de website van Radio Apintie moeilijk bereikbaar door mailware.Een maand daarvoor was de website van Dagblad Suriname het slachtoffer.


  Maak melding
 4. Vorige week toen ik hier aan het lezen kreeg ik ook een heftige aanval, mijn viruskiller was er niet tegen opgewassen, het heeft mij een paar uren gekost om het te verwijderen. Dus u bent gewaarschuwd, regelmatig updaten van je viruskiller is een noodzaak of het vervangen ervan met een nog sterkere, anders ben je de klos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES