Suriname’s populairste brassband voelt zich beklad

9

PARAMARIBO, 25 jun – “De informatie is niet juist, alle leden van de Parbo brassband zitten in Suriname.” Dit zegt een verontwaardigde Marlon Telting, marketing manager van de Parbo bierbrouwerij. Als sponsor van Suriname’s populairste brassband voelt het bedrijf zich evenzeer gestoken. De berichtgeving van Radio Nederland Wereldomroep kan niet waar zijn.

Er zijn meerdere redenen te noemen. “We hebben een beleid om te voorkomen dat zulke zaken zich voordoen. We zijn op geen enkele manier betrokken”, zegt Telting in het actualiteitenprogramma In de Branding. Nu meldt ook het Nederlandse persbureau ANP dat “justitie bij de rechtbank op Schiphol anderhalf jaar gevangenisstraf heeft geëist tegen drie leden van de Surinaamse brassband Parbo.”

Bedrijf en brassband zijn aangeslagen. “We weten niet op basis waarvan dit bericht wereldkundig is gemaakt”, aldus Telting. Aangezien de naam van het bedrijf gekoppeld is aan de band, wordt strak de hand gehouden aan correct gedrag. De band bestaat ook uit sociale overwegingen, wat de verantwoordelijk des te groter maakt. “Dit is een gedisciplineerde organisatie voor sociaal zwakkere jongeren.”

Het gaat om zo’n zestig jongelui, die of muziek spelen of voor de band uit dansen. Wie zich niet weet te gedragen of slecht presteert op school, wordt onherroepelijk eruit gegooid. Een voor dit jaar geplande trip naar Nederland gaat definitief niet door. Dat heeft volgens Telting direct te maken met de aanhouding van andere brassbands. “Bij Parbo brassband heerst een enorme discipline, vooral in het buitenland.”


9 REACTIES

 1. Ik kan me de verontwaardiging van meneer Telting best wel voorstellen , maar als de aangehoudenen zich uitgeven voor Parbo Band en zich zo noemen , dan is t voor de RNW en ANP die waarschijnlijk ook niet weten als t een nep band gaat die misbruik maakt van de naam een band die er niks mee te maken heeft, ook niet duidelijk. Berichten die van de poltie afkomen , zijn zo overgenomen , hoe vervelend ook voor de echte band. Uitgezocht moet worden wie de schakel is om bolletjesliskkers onder de naam van de echte band uit te nodigen , want t zou zomaar kunnen dat diegene er meer vanaf weet. Ik bedoel maar hij/zij moet geweten hebben dat t om een fake , non excisting band gaat, ook al omdat de aangheouden zgn band over een trompet en anderhalve trom beschikte , een coverup voor smerige zaakjes. Nu dit bekend is is t zaak voor de echte band dit aan te geven bij de media die dit bericht zo gebracht hebben.


  Maak melding

 2. Als dit soort verschijnselen vertellen aan mij dat mensen letterlijk ten wanhoop zijn gedreven. Ik heb gisternmiddag nog een bouwvakker zijn Chinese baas een ferme dreun zien verkopen omdat de laatste niet over de brug wenste te komen.

  It don’t smells good!


  Maak melding

 3. Als ik Parbo was zou ik die “bandleden” aanklagen wegens het ten onrecht gebruiken van hun naam etc. kunnen ze in na de Bijlmer bajes direct door naar Boma. 😉


  Maak melding

 4. Mensen,

  Alle opschudding ten spijt.

  Wij moeten ons afvragen hoe het in hemelsnaam komt dat zoveel Surinamers drugskoeriers zijn.
  De naam van het land wordt iedere keer weer in verband gebracht met drugs.

  De handen moeten wij in eigen boezem steken en zeker in dit geval de grote bazen zien te ontmaskeren en voorgoed opsluiten.

  Iedere keer weer terecht klagen over de 100% controle, de regering doet wat die kan maar waar de klagers nooit over spreken is de decadentie in Suriname wat de drugs gerelateerde criminaliteit betreft.

  Het is voor de regering dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 5. Pe faja de, smoko de tu! Worong no e waka fu soso! Waar rook is, is er vuur. Zo simpel is dat. Kijk maar naar al die bolides en villa in een uitgesproken haast straatarmebuurt.


  Maak melding

 6. Hey mensen,

  Het onderwerp was dat de Parbo Brassband onschuldig is. En ondertussen wordt in de media hun naam ten onrechte gebruikt bij de berichtgeving over de veroordeling van een andere band. Terecht dat die mensen van Parbo (zowel het berdijf als de echte band) boos zijn. Ze kunnen volgens mij een claim wegens smaad indienen tegen de journalist die hun naam op deze manier in verband met drugs heeft gebracht….

  Ondetussen is het idd wel ernstig dat de naam van Suriname weer op een slechte manier in verband met drugs wordt gebracht.

  groeten van een Suri-Ned


  Maak melding

 7. @ Afro : mooi bericht

  Ik denk er net zo over. Suriname is een kleine samenleving (minder dan 500.000 mensen). Volgens mij is allang bekend wie er de grote drugsjongens zijn. En ze hadden allang opgepakt kunnen worden.

  Het probleem is volgens mij eerder dat de drugscriminaliteit te lucratief is. Teveel mensen verdienen er hun brood mee.
  En als je in een arm land als Suriname moet kiezen tussen een armoedig bestaan en een hoop geld… dan is de keuze kennelijk gauw gemaakt.

  Wat volgens mij ook meespeelt is dat de regering (stelletje schurken) bestaat uit incompetente zakenvullers die soms geen haar beter zijn dan de grote drugsdealers. Zoals de grondrechten kwestie, maar ook dat incident in het parlement een tijdje terug. Welke (zichzelf respecterende) regering kan zo nog serieus verder gaan?

  Gelukkig weet ik dat er in Suriname genoeg jonge ‘keurige’ mensen rondlopen, maar het zou leuk zijn als die ook wat actiever zouden worden in de politiek.
  Want van de huidige generatie (Venetiaan/Bosje/Bouta/etc.) moet het niet meer komen. Die hebben allemaal hun kans gehad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.