donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie verscheen, zag en verdween

Surinaamse oppositie verscheen, zag en verdween

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jun – Zo zie je me, zo je me niet. Dit moet ongeveer het leidmotief zijn geweest van oppositieleden bij het weglopen uit nationale vergaderzaal. De heren en dames hielden het voor gezien. Het parlement mag dan zuinig zijn met bijeenkomen, het betekent nog niet dat van alles gepikt moet worden.

De principes worden immer hoog gehouden, als het kan in naam van het volk. Om het laatste was het juist te doen bij de laatste oppositionele actie. “Er zijn zoveel urgente zaken te bespreken. Het zijn zaken die spelen in de gemeenschap en die kunnen we niet afdoen met de Franse slag”, zei Rabin Parmessar van de NDP. Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo ziet het anders.

De “zaken” zijn belangrijk, daar niet van. Het ondernemersklimaat en de uitgifte van domeingrond zijn het bespreken best waard. “Maar we kunnen er ook een aparte vergadering aan wijden”, zegt Somohardjo. En dat liefst achter gesloten deuren. De tijd kan liever besteed worden aan wetgeving. Voor de oppositie genoeg reden weg te lopen en de kritiek het zwijgen op te leggen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. En dit is moet dus een land in ontwikkeling voorstellen.
  Op deze manier zal Suriname een achtergestelde broko pernassie zijn en ook blijven.
  Volksvertegenwoordigers moeten voortaan op basis van aanwezigheid op vergaderingen worden betaald. Als je niet wilt werken, heb je ook geen recht op salaris.


  Maak melding
 2. We kunnen beter het parlement opheffen! Poppenkast gedoe…laat ze aansluiting zoeken bij Bassie en Adriaan, dan kunnen ze ook nog wat verdienen ook!!!!Vermommem hoeft ze zich niet…want het zijn al een stelletjes clowns.


  Maak melding
 3. ik hoop van harte dat men lering mag trekken uit de vele negatieve handelingen van de huidige parlementsvoorzitter.

  mocht de oppositie de verkiezing in 2010 winnen.en wat vandaag terecht wordt afgewezen.door deze,ook niet in de toekomst mag plaatsvinden.

  regeren in 2010 zal de moeilijkste zijn,van alle voorgaande regeringen in suriname.de samenwerkende partijen hebben niet een gezamenlijke regeer programma.en zinspeelt op macht.
  van bepaalde politieke partijen kan men reeds proeven welke kant deze willen opgaan.de kant van eigen belang,dat zeker niet bevorderlijk is voor land en volk.

  een partij als de bvd mag niet de kans krijgen om met parlementszetels binnen te komen.anders wordt het zeker voor de overige combinatie moeilijk om een regering met vertrouweling te formeren.dit geldt ook voor de pl als de pendawalima en de verschillende bosland politieke partijen.


  Maak melding
 4. Vind ik ook ,het moet niet zo zijn dat parlementariers gewoon doorbetaald worden zonder dat ze ervoor werken. Maar het is ook onmogelijk werken als men je voorhoud dat we in een democratisch land leven maar als je in het parlement bent in een communistische groep beland waarbij alles voor je bepaalt wordt.Ik krijg de indruk dat Somo de DICTATOR van het parlement is .
  We een hebben een president voor mooi mooi.
  Ja hij is ook een heel oude man dus kan niets meer.


  Maak melding
 5. O oo ooo, wat zijn wij als surinaamse gemeenschap toch dom! Zullen wij dat ook blijven. Om de ethnische boventoon te blijven behouden heeft geen enkele gevestigde partij gedacht om het kiestelsel in overeenstemming te brengen met de wil van het volk. De NPS zal wel nooit daarover gepiekerd hebben. De VHP kon niet inschatten dat de Corniaanse stem meer dan tien keer zwaarder woog dan een stem uit Wanica. De NDP heeft het nagelaten dit te corrigeren. Terwijl de PNP niet overtuigd kon worden de kieswet aan te passen. De PNR heeft haar slag geslagen.

  Wij kiezers zijn de hoofdschuldige: we kunnen niet nalaten onze stemrecht ethnisch te kleuren.

  Er zijn genoeg partijprogramma’s die een beter Suriname garanderen. Maar ja… tegen wie praat jij.


  Maak melding
 6. de principes worden hoog gehouden , als het kan in naam van het volk. hoor ik dat uit de mond van de ndp rabin parmessar welke principes meneer de ndp is een partij zonder principes die hebben jullie niet omdat jullie leider bloed aan zijn handen heeft en rabin is een grote schurk hij doet zo rustig maar deze man is een grote rat alhoewel de ndp zit vol met ratten dus kan niet anders dat ze elkaar opzoeken jullie zijn gekozen door het volk om hun belangen te behartigen dat doen deze mensen niet maar vangen elke maand hun geld en maar klagen dat het niet goed gaat met het volk ondertussen wel geld ontvangen waar je geen moer voor doe lekker zooitje die ndp ,


  Maak melding
 7. Soms vraag ik mij af of meneer vene van vlees en bloed is.

  Als je even kan denken met een knobbel vol wiskundige formulis.
  Dan hou je de eer aan je zelf en niet verder te gaan met dit soort mensen.

  Het hele parlement krioelt van criminelen,je hoeft ze niet te specifiseren,het stinkt gewoon van alle kanten.

  Meneer vene denk eens aan je zelf respect of je die nog hebt is een andere vraag natuurlijk..

  Man wat zullen je kinderen/klein kinderen van jou denken..

  Opa zo kan het niet verder..

  Laat die bom maar barsten geef het stok over en ga genieten van je aow/pensioen..

  Je bent tenslotte geen moegabe die eeuwig wil blijven zitten tot de dood je verlost,of vergis ik mij..


  Maak melding
 8. Ja Somo achtr gesloten deuren. En je heb liever dat de oppositie wegblijft. Somhardjo j bent echt te smerig voor woorden en dat ze dat nog in Sur van accepteren. J moet gewoon opdonderen


  Maak melding
 9. Somo is een slechte voorzitter maar de opppositie heeft blijkbaar ook niets te melden. Ze hebben nu al meer dan een jaar geen F.ck gedaan voor al het geld dat binnen komt. Ze verschilen zich achter het argument dat Somo de vergaderingen slecht regeld maar er is veel meer wat er moet gebeuren en ook al zijn de vergaderingen slecht dan nog hoor je gewoon aanwezig te zijn voor je geld.

  het zijn gewoon domme, leeg hoofdige en arrogante klaplopers.

  Kan de accountant niet ff controleren of ze op de dagen dat ze bezine geld declareren wel een vergadering geweest is?


  Maak melding
 10. DOMBO-DU,je bent ziende blind en horende doof,heeft alleen maar de NDP bloed aan hun handen,jij kakkerlak what about Front dan?Bah Vene gaat in zee met 2 veroordeelde criminelen Somo en Brunswijk,heeft jouw Brunswijk geen bloed aan zijn handen dan,jouw Brunswijk die drugsbaron heeft ook moorden gepleegd,banken overvallen en most of all jeugdigen met die rotte drugs vergiftigd,jij DOMBO ziet de splinter in de ogen van de NDP,maar die BALK in de ogen van Front(NPS)en A-Combi niet,haatzaaier dat je bent.
  Je eigen soort Brunswijk heeft in het openbaar gezegd tot 3x toe(TV)ik weet niet wat onder het volk speelt ik weet niet wat er in het land gebeurd,noem je dat een volksvertegenwoordiger?Jij altijd maar met je NDP dit en dat,bij elke artikel hier op het forum spuug je,je gal maar ai bajaaaaaaaa NDP eh law joe little by little.

  Wat wil je,met deze PRENTENKABINET?Makkelijk geld verdienen en je eigen volk laten kreperen.


  Maak melding
 11. Du, als het gaat om wat de slaven is aangedaan, dan moeten hun nakomelingen niet zeuren om herstelbetalingen en excuses, vind jij. Ze moeten vergeven, zonder hun slavernijgeschiedenis te vergeten. Dat vind je toch? Ik deel die mening met jou.

  Maar waarom kun jij niet vergeven wat er in december 1982 is gebeurd, zonder het te vergeten?
  Uit de groep van de overledenen heb ik 3 personen gekend. We zijn nu bijna 26 jaar verder. Ondanks het verdriet dat deze mensen niet meer onder ons zijn, zou ik als ik stemrecht zou hebben op de NDP stemmen, ook al is Bouterse de oprichter van die partij.
  Ik heb meer vertrouwen in die partij dan welk ander partij.
  Hou aub een keer op telkens te herhalen, wat je van de NDP en met name van Bouterse vindt.
  Je schiet daar niets mee op en bovendien zou het voor je gemoedstoestand ook beter zijn daar afstand van te nemen.

  Je kan beter elk jaar op 8 december de overledenen herdenken en bidden voor hun rust, zoals ik dat doe.
  Laat het verleden het verleden en denk aan de toekomst van Suriname.

  Dit is geen negatieve kritiek op jou, ik bedoel het enkel goed.


  Maak melding
 12. Hihihi @ toet., joe mekie mi plata in a manting di mi juist vrij. Daarom a zon schijn zo mooi tide.Je mag het van mij aannemen dat het niet in dank zal worden genomen.


  Maak melding
 13. Toet!!!! Du een kakkerlak??????,Ik beschouw hem en neus als awarie,s dat vies beest,den was den smoel vaak op NDP.wij stelen niet,Ik weet niet meer hoe ik die kaaksomo moet noemen
  a spa furu,brunswijk de grootste crimmineel

  Toet,du die is knettergek,als er iets moet bossen laat het bossen,ze zijn niet in de assemblee om te werken,maar om te stelen,de dieven zitten in de Frontcombinatie,ze belasseren het volk met open ogen,wan vice nanga wan president die ne sekie na no wan dang-dang oloisy.twee oudenbokken
  beter gezegd twee oude fietsen bij elkaar een taart is te lekker,om ze zo te noemen,als je begrijpt wat ik bedoel,Dus toet no had ju ede nanga siekyman,want un mu sy sow psa nanga stree 2010.5juli ow span biegy massameeting in OCER!!!!!!!!LIT A FAYA BAKA!!!!!!!!!!!.wie o piky den.alla info mie e kisi,mek den nat den barba.


  Maak melding
 14. @Du
  Hai baja meneer Du:
  Heb je niet iets beters te zeggen dan alleen maar te zeuren over de NDP.
  Je zegt dat de NDP bloed heeft aan zijn handen, maar what about you, door je haatzaaiende en onvergevingsgezinde uitspraken.

  Gods woord zegt dat niet alleen zij die letterlijk moord hebben gepleegd,schuldig zijn, maar ook degenen die met woorden van haat tegen anderen spreken.

  Mijn advies aan jouw: kijk eerst naar de gebreken, voordat je iemand veroordeelt…..

  Als je je hele leven zo rondloopt te oordelen, pas maar op waar je zult belanden.


  Maak melding
 15. Feit is dat alleen in Su kan een man als Somo voorzitter van DNA worden .President Vene vindt alles goed.Brunsi adviseur van een minister , President vindt alles goed .
  Waar is de NPS onder de grote zoon J.A.Pengel.President Vene wanneer zegt U tegen dit volk : We gaan het nu anders doen.


  Maak melding
 16. whawhaaaaaa A.kromodimedjo mie hoop ie kong blaas op baka jereh woeiiiiiiiiiiii no tang platta baja.

  whawhaaaaaa Akuba ja mang DOMBO-DU promoveer toh a trong kakalaka ibrilesie ai kong piep a mang eh draai a wang poekoe nomo NDP NDP ing edeh eh draai soso NDP eh tol in ing legie edeh,daarom leest ie geen artikel hij denkt bij alles wat hij met zijn zielige mollenogen ziet en leest over Bouta en de NDP gaat.
  Maar no problems weh tang saka tiki gie ing.
  Ok maat Akuba mie goh sribi tang boeng bosie nanga warang brasa xxxxx.


  Maak melding
 17. Mensen toch, het is nu heel duidelik dat de NDP + niet in staat is de zeer integere/hooggeleerde/begaafde/correcte/eerlijke poorzitter Prof.Paul Sallam Somohardjo te volgen.

  Volgens mij moeten ze allemaal (NDP+) nog geschoold worden om prof. Pa E te begrijpen…


  Maak melding
 18. De politiek is geen exacte wetenschap, maar een politicus in deze bezigheid moet wel wat in zijn mars hebben!

  Een parlementsvoorzitter, die zich wereldwijd qua ontwikkeling onderbemeten is, is een parlementsvoorzitter onwaardig niet alleen, maar een grote belediging voor de natie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES