Sleutelrol voor data in aanpak binnenland Suriname

0

PARAMARIBO, 25 jun – Statistische data krijgen definitief een sleutelrol bij het aanpakken van de problemen van gemeenschappen in het binnenland. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. Het gemis aan harde gegevens speelt de economische ontwikkeling het gebied al veel te lang parten. Recente ervaringen hebben het alleen maar aangedikt.

De wateroverlast in 2006 heeft regering en burgerij met de neus op de feiten gedrukt. “Het gemis aan duurzame basisgegevens werd toen pas echt voelbaar. Het was allemaal gissen”, zegt Felisi. Particulier noch overheid wist precies aan te geven hoeveel mensen getroffen waren. Ook wist niemand hoeveel scholen en medische posten niet meer functioneerden vanwege het water.

Erg was ook dat niet snel genoeg inzicht verkregen werd in de economische impact. Dat leidde al gauw tot speculaties en zelfs sensationele overdrijving. “Pas in een later stadium kon worden vastgesteld dat de economische impact slechts driehonderdste procent bedroeg van het bnp”, aldus Felisi. Met behulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Japanse regering zal een degelijk planningsinstrument worden opgezet.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.