Stok achter deur terug in bustransport Suriname

4

PARAMARIBO, 24 jul – De vergunning doet zijn herintrede in het openbaar transport. Minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme zegt dat “hard gewerkt” wordt aan het beëindigen van de chaotische toestand van het moment. Het wied moet weer van het kruid te onderscheiden zijn. Ook wordt duidelijker wie de regie in handen heeft.

Bij de recente acties van de bijna duizend particuliere bussen, is meer dan ooit gebleken hoe kwetsbaar de overheid staat. “Als de nieuwe vergunningen worden verstrekt, vergemakkelijkt dit het controlewerk van de politie”, zegt Apinsa tegenover de Ware Tijd. Toegeven aan de druk voor tariefverhoging bleek vaak de enige optie bij acties van de buseigenaren.

Het uiterste middel, de vergunning voor het openbaar vervoeren van personen, is enkele jaren terug uit handen gegeven. Een zogenaamde reorganisatie van het vergunningenbeleid duurt al jaren. Voor de eigenaren zelf is dit vervelend. Iedereen met een bus kan elk willekeurig moment een route onderhouden. De politie kan niet optreden. Ook het aangaan van bankleningen lukt niet.


4 REACTIES

 1. Als of een of ander stok ervoor zorg zou kunnen dragen…de bedragen voor de bevolking betaalbaar te kunnen houden.

  Het zou beter zijn de stok voor de deur te zetten hoor…dan ziet men het, en dan weet men ook beter.


  Maak melding

 2. 1000 particuliere, slecht afgestelde diesels, op een wegennet van nauwelijks 800 km, zonder vergunningen. En dan hebben we het nog niet over de “legale” busondernemingen. Wie beweert dat roken slecht voor je is, moet maar eens een paar kilometer achter zo’n klojo gaan rijden. Dan weet je pas wat slecht voor je is. Weg met die rotzooi. Conexxion, kom alsjeblieft. En snel. Dat “harde” werken op het ministerie heb ik geen hoge pet van op. Het is en blijft een rotzooi op TCT. Djyuka-verstand. Het is één groot wild-west onder die bushouders en chauffeurs. Proberen daar een beetje structuur in te brengen is hetzelfde als Elio Vanier president van Suriname te maken. Onbegonnen werk.


  Maak melding

 3. Het maakt de passagier niet zoveel uit wie er allemaal een busvergunning hebben. Belangrijk is dat zij op tijd hun plaatsen van bestemming bereiken.

  Vergunningen uitgeven is 1, kontrole op naleving van de voorwaarden is 2!

  Met de latent aanwezige korruptie zal het wel weer dwijlen met de kraan open worden.

  Yet we have a very very long long way to go.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.