woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname weer ronde verder in WK-kwalificatie

Suriname weer ronde verder in WK-kwalificatie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jun – Door een overwinning van het Surinaams elftal op dat van Guyana, is Suriname weer een ronde verder in de strijd om kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal (WK) in 2010. Suriname won gisteren in de knock-out fase de return (uit)wedstrijd met 1-2 van Guyana. Twee weken eerder won ons land op eigen bodem van Guyana met 1-0.

Door de overwinning is Suriname in de groepsfase terecht gekomen. Deze groepsfase bestaat uit twaalf landen verdeeld over drie groepen, waarvan de nummers één en twee zich plaatsen voor de finalegroep. Suriname staat op de tweede plaats in groep 3.

Uit deze finalegroep kunnen uiteindelijk de vier beste landen naar het WK 2010 in Zuid-Afrika. De Nederlandse Antillen bleef steken in de knock-out fase na een verlies tegen Haïti.

Concacaf kwalificatie ronde:
Groep 1
USA
Guatemala
Trinidad and Tobago
Cuba

Groep 2
Mexico
Jamaica
Honduras
Canada

Groep 3
Costa Rica
Suriname
El Salvador
Haïti

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. het zou super zijn als Davids of Seedorf die heren kan trainen zodat deze heren eindelijk een keer in de WK konden spelen. mischien kan Vene hier wat aan doen.


  Maak melding
 2. Het is sowieso een mooie prestatie om zover te komen.
  Hopelijk kunnen ze nog verder komen met dit team op het WK en Suriname op de kaart zetten.
  Deelname aan het WK zelf zou een fantastisch!!!
  FORZA SURI!!!!


  Maak melding
 3. De overwinning zal 10 maal zo hard aangekomen zijn voor Guyana. De voetbalwereld moet weten hoe onmenselijk De deleagie en spelers van Suriname behandelt zijn sedert ze aangekomen waren in Guyana. Geen enkel official van Guyana was aanwezig en Suriname moest zelf vervoer zoeken om naar hun hotel te gaan. Er moest 2 keer uitgeweken worden naar een ander verblijf plaats vanwege de bar slechte accomodatie. Guyana weigerde volgens de fifa regels Suriname te laten trainen in het stadion waar de wk wedstrijd plaats zou vinden. Na protest zijdens Suriname werd het toegestaan langs de zijlijn (niet op het veld dus) voor circa 30 min. te trainen en kwam de Guyanese securety de spelers van het veld halen wat geleid heeft tot een klein hand gemeen. Guyana had gedacht onze jongens waarvan allemaal amateurs zijn en de meeste onder de 23 jaar (enkele zelfs onder de 20) mentaal kapot te maken maar het werkte juist inspirerend op de jongens, hahhaa. Jeugd amateurs van Suriname jullie zijn geweldig en hebben de Profs van Guyana die spelen in Europa verslagen thuis en in hun eigen stadion.


  Maak melding
 4. zooo, ik word er wel blij van door deze berichten te lezen over de surinaamse voetbal team, ik hoop suriname eens een keer te zien op de wk 2010.

  groetjes uit nederland


  Maak melding
 5. Ik wens jullie succes met de verdere deelname.Kan de bondscoach van Suriname geen beroep doen op Surinaamse/Nederlandse amateurs die in Nederland voetballen?Het zou mooi zijn als een paar van die brada’s het thuisfront gingen ondersteunen.Ik ben ervan overtuigd dat als wij daartoe instaat zijn we ver zullen komen op weg naar,en op het wk.
  Go go Suri’ssssssssss

  Grtjs,Otmar


  Maak melding
 6. A Tan So ;

  Vene moet contact maken met Guus Hiddink .
  Hiddink heeft een Surinaamse vrouw .

  Met Hiddink verslaan wij Nederland , hihi hihi

  Hiddink bondscoach van SURINAME MAKEN .


  Maak melding
 7. Surisoccer

  Die Guyanese criminelen hebben hun verdiende loon gehad.Nog voor dat het Surinaamse elftal naar Guyana vertrok,kon men al vermoeden dat de Guyanese beesten zich wederom zouden gaan misdragen.Laat me het zo zeggen,het zit gewoonweg in hun genen!!!Maar ding kies ding strafoe,wie een kuil graaft voor een ander,valt er zelf met zijn smoelwerk in en Guyana heeft haar tanden verloren!Kies ding mooi!!

  Al komt Sranang wellicht niet door,ik heb grote reden tot blijdschap op de overwinning van Guyana!


  Maak melding
 8. Om Wk te spelen hebben we ook die Suris van buiten nodig. Alleen zullen wij het niet redden!
  We zullen nog wel wat wedstrijden winnen, but when it comes to battle zullen we het fysiek afleggen beter gebouwde voetballers.

  Voetballe op niveau doe je tegenwoordig goeddeels in een gym om de spieren aan te sterken.


  Maak melding
 9. jaliens doet het goed, maar het zou helemaal mooi zijn als de ned/sur. voetballers hier die ned.elftal niet halen een dubbele paspoort te geven en te laten uitkomen voor suriname, want wij hebben genoeg kwaliteiten hier.


  Maak melding
 10. Suri’s en Surineds wij kunnen laten zien dat in de aanloop naar 2010 wij solidair zijn en een fonds oprichten om een goede trainer te vinden om Suriname inderdaan op de kaart te zetten net als Trindinda toen ter tijd. Maar we moeten niet alleen maar praten, Doen is veel belangrijker.
  Wie voelt zich geroepen??
  Goaly.


  Maak melding
 11. Er is niet veel tijd over. Suriname zal een beroep moeten doen op de voetballers in Europa wil het kans maken door de groepsfase te komen. Volgens de FIFA lijst was Guyana het zwakste land (nummer 12) om over te gaan. Suriname stond op nummer 15 en won van de nummer 12. Van de nu 12 geplaatste landen zijn wij daarom nog steeds het zwakst. We zullen realistisch moeten blijven, we verliezen met dit elftal alle 6 wedstrijden in de groepsfase.


  Maak melding
 12. We hebben zelf coaches Rijkaard, Gullit, ten Kate en Vanenburg, bogarde is onderweg.
  Genoeg spelers in NL ook een paar in Engeland.

  Hoe denk je dat die Turken het doen.
  Zij komen van over de hele wereld, zo lang je maar turkbloed hebt.
  Landen als Polen, neutraliseren brazilianen.

  Wij gebruiken de surinaamse voetballers die buiten surinamen zij niet…

  Daar gaat het fout

  Bytheway wel mooi dat we door zijn naar de volgende ronde.


  Maak melding
 13. Perfecto. En vanaf nu niet meer achter de vrouwtjes aan en de whiskey laten staan. Trainen, trainen en nog eens trainen. Zo kan Su. misschien nog voor een verrassing zorgen. En geef Kenneth Jaliens een salarisverhoging! Mijn complimenten, jongens!


  Maak melding
 14. Ai mi gado, mijn hart maakt een sprongetje van dit nieuws. proficiat en ga zo door jongens, jullie gaan lekker zo. blijf je teamspirit hoog houden en jullie komen er!!

  Ik in ieder geval ga mijn surinaamse vlag (met 5 sterren) te voorschijn halen. en mijn surinaamse slingers voor het huis hangen.


  Maak melding
 15. Jongens goed gedaan. Van harte gefeliciteerd en succes verder. Als team samen blijven spelen en dan komt alles zeker goed. Toen ik het hoorde van jullie overwinning in Guyana ging mijn hart te keer van blijdschap. Nogmaals gefeliciteerd. Ga zo door. We laten ze zien dat we het ook kunnen. Suriname heeft prachtig talent.

  Blaka Rowsu


  Maak melding
 16. Suri

  Vele mensen vragen zich af waarom suriname geen professionele voetbalteam heeft. daar kunnen weinig mensen antwoord op geven. De vraag is, waarom nederland de nodige steun kan of wil geven. Het moet toch simpel zijn om een DUBBELE PASPOORT enkel aan de voetballers te geven? Zo kunnen we best wel ver komen. Ik denk dat vele van die jongens graag voor suriname willen uitkomen of willen steunen, bv. Seedorf, Bogarde, Menzo, enz, maar dat ligt aan NEDERLAND. Zijn ze ergens bang voor? Gunnen ze het Suriname niet? denken ze dat ze de nodige steun kwijtraken? Dat zijn de vragen die ik nog steeds niet kan beantwoorden. Ondanks alles hoop ik dat ze het redden.

  LOVE YOU SURI


  Maak melding
 17. ik hoop het aller beste voor suriname
  en de wil is wel aanwezig bij de spelers om wat van te maken.

  basmar,
  lang terug is dit ter sprake geweest in sport suriname en bij de fifa,maar dit mocht toen niet.

  ik weet niet hoe het nu geregeld is bij de fifa.dan moet men dit met de fifa gaan bespreken.want ook guyana zou spelers uit engeland in zijn team opstellen en dit is niet door gegaan.mag gewoon niet.
  het verschil tussen een vereniging en een
  nationale elftal verschillen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES