Suriname volhardt: controle Schiphol onmenselijk

41

PARAMARIBO, 23 jun – Het standpunt dat de behandeling op de Nederlandse luchthaven Schiphol onmenselijk is, blijft onverkort gehandhaafd. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De recente aanhouding van onder meer leden van theatergroep A Sa Go kan onmogelijk als rechtvaardiging worden aangehaald. Suriname is weliswaar beschaamd.

Dat betekent nog niet dat onmenselijk optreden van Nederlandse autoriteiten ook gepikt hoeft te worden. “Net zo min als de gebeurtenissen van 11 september 2001 en de oorlog in Irak, is het pakken van mensen die ons grote schande hebben gebracht, een rechtvaardiging voor een onmenselijke behandeling”, zei Venetiaan in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen van ABC Radio. Suriname zal dus blijven pleiten voor een omslag op Schiphol.

De behandeling van passagiers uit Suriname kan en moet menswaardiger. Volgens Venetiaan moet dit niet worden uitgelegd als een pleidooi voor minder strenge controle. In Suriname worden ook steeds meer voorzieningen getroffen tegen drugssmokkel via onder andere de Johan Adolf Pengel luchthaven. Recent zijn er bagagescanners geïnstalleerd, die geschonken werden door de Nederlandse marechaussee.


41 REACTIES

 1. Meer body- en bagagescans. Dan hoef je niet meer de prive delen van passagiers aan te raken cq in te gaan en te onderzoeken.

  Dat zal de smokkel wel doen verminderen, maar ik vrees, dat het nooit 100% uitgeroeid zal zijn, waar corrupte ambtenaren zijn is alles mogelijk. Hier is geen enkel scan tegen opgewassen.


  Maak melding

 2. Nou wordt ie helemaal mooi, zeg !!!Meneer ventiaan springt in de bres voor z,n onderdanen. Zowat een unicum. Als hij nou om andere zaken t voor z,n onderdanen zou opnemen ,daar waar hij ze massaal laat vallen en geen daadkracht toont, alla..Nu Sur. in z,n hemd is gezet en t drugsbeleid te kakken is gezet ,laat ie van zich horen. Nou ik heb iets voor hem dat allang geen nieuws meer is, namelijk dat als er vanuit Su. zijde , wetende wat er speelt ,veel eerder, duidelijke en harde maatregelen waren genomen , dan hoefde Ned. ze niet voor Su. te nemen.Wanneer Su.verzuimd keuzes te maken , dan worden die keuzes gemaakt voor Su.like it or not, en kan er geprotesteerd worden tegen hoog en laag, maar veel helepn zal t niet.Meneer venetiaan moet niet, nu Su. een wassen neus gehaald heeft ,ineens ach en wee roepen over “onmenselijk behandelen”, dat heeft Su. te danken aan z,n opstelling in deze. Denkt hij dat met de aanhoudingen van de afgelopen weken , Ned. dit nog serieus neemt? Schande roepen en maar jammeren , ipv te zorgen dat anderen die niets met drugs te maken hebben , evengoed onderworpen worden aan wat als vervelend wordt ervaren. Als men in Su. zelf voor z,n zaakjes zorgt , hoeft Ned. dit niet te doen.


  Maak melding

 3. Venetiaan kan zijn commentaar achterwege laten. Hij moet als president van zijn land nu laten blijken dat het afgelopen moet zijn met de smokkel van drugs. Een klein percentage geeft de grote groep onschuldige vakantiegangers een slechte naam en ook als land heef Suriname er last van. Dus minder mekkeren en meer actie in het land zelf. Gebruik het geld van een buitenlandse reis dan maar voor de aankoop van bodyscans en alles wat nodig is om deze criminelen uit te schakelen. In het belang van ons Suriname !!


  Maak melding

 4. Onmenselijk is: het zien van jeugdige verslaafden die versneld de afgrond induiken, ondanks het feit dat heel veel geld wordt besteed aan opvang, begeleding en afkikprogramma’s.
  Ik ben van mening dat de controle op luchthavens etc. moeten worden versterkt. Niks geen gezeur over “mensonwaardig”of önmenselijk”.


  Maak melding

 5. Nee, nee, laten jullie Opa Ruro met rust.
  Niet ieder Suri. houdt zich bezig met bolletje’s.!!!!

  Dit kan niet….Holland doet een ding::::
  (iedereen over een kam scheren)

  Opa Ruro laat de bevolking niet voor Katibo.

  Wie fout is, is fout en wij moeten zelf ervoor zorgdragen dat hij/zij niet voor de tweede keer in de fout gaat…maar geen pier bille show op Schiphol.
  Onbeschoft/ grof/ zwaar brutaal van NED.

  Daarom kom up !!!!!!!!! Opa Ruro laat je power zien.!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Domkoppen, achterlijke idioten…gaan jullie een ding goed begrijpen… als Opa Ruro voor de Suri’s opkomt in welk geval dan ook.

  Moet jij….. en… je bent verplicht om achter jouw Pres. te staan…daarom no do don…anders soso katibo kan tik you.

  Voor de domoren nogmaals….daarom gaat het land moeilijk vooruit….no wan vooruitgang no di…….Door soso don gedrag.


  Maak melding

 7. Ik doe niet aan drugs…daarom als zij mij ooit willen hebben zal het zwaar worden.

  Ik doe met niks mee geen broek uit geen bilpieren niks.

  Ik ben geen Pornostar !!!! Mi ano bapa tja lati.

  ZIJ ZULLEN MIJ DOOD MOETEN SLAAN.(ik werk niet mee)…..Over my death body….


  Maak melding

 8. Nederland word ook rijk van die drugs. Geld woningen en auto’s worden in beslag genomen. Waarom verkopen ze nog drugs in Nederlandse koffiehuis en gillen dat het softdrugs is. Roken veroorzaakt longkanker en is dodelijk en de Nederlandse regering word er rijk van. Waarom verkopen ze dan nog Tabak en softdrugs. Alles is money man.


  Maak melding

 9. Opa ruro zijn power is slap,wegens ouderdom,
  Dit zijn ook een van zijn zegeningen als je een land onterecht met het frauderen van stemkaarten een land wil leiden,zult gij zijn straf vroeg of laat krijgen dus wat voorschande,what a bout Gils die de verkiezing met drugsgeld heeft gesponsseerd en nog steeds rond loopt te pierewaaien 2008 is geen makkelijk jaar a tak mie dja.


  Maak melding

 10. het is een illusie om te denken dat venetiaan het dugs probleem in de wereld gaat oplossen of in suriname wat wel goed is dat hij aangeeft dat met de middelen die ze hebben het zo lastig mogelijk maken voor voor die criminelen en dat vind ik een goedezaak en dat de controlle op schiphol menswaardiger moet ben gedeeltelijk met hem eens wat nog bij moet komen is dat smokkelen van drugs naar het buitenland daar tegenover een hardere straf moet komen bij aankomst in suriname als je daarvoor de wet moet veranderen mijn best .


  Maak melding

 11. vroeger toen voornamelijk surneds, die van vakantie terugkwamen, op schiphol de vernederende 100% controle moesten ondergaan zweeg opa vene in alle talen. Nu daar de ekte ekte surinamers, de zogenaamde ingezetenen, ook hetzelfde lot ondergaan gaat opa vene pruttelen. Denkt hij nou echt dat de nederlanders onder de indruk geraken van zijn protest? Neen hoor, als zelfs somohardjo op de worong (toj-toj) van zijn president durft te spelen zullen de nederlanders dat absoluut niet laten.


  Maak melding

 12. ja hoor we kunnen weer ouwehoeren over die nederlanders, ze doen dit niet zo maar. het zijn onze eigen landgenoten, die dit hebben veroorzaakt. zij sturen hun ouders met spul uit sur. zij gaan met de hele gezin incl de kinderen naar ned en natuurlijk geslikt. en dat doen ze dan zeker 1 a 2 keren per maand.en toen het moeilijker werd zijn we koeriers gaan ronselen onder andere junkies.
  zij hebben het verpest en niet de nederlanders. en geloof me er zijn mensen die wekelijks op en neer gingen, dankzij medewerking van ambtenaren op zanderij.
  ik werk zelf op schiphol en werk voor de douane, het is echt niet leuk om te zien hoe mijn landgenoten behandeld worden. ik heb meegemaakt dat een oudere stel, zoals ik boven heb genoemd die door zijn eigen kinderen waren gestuurd…….verschrikkelijk. maar suriname is niet de enigste land waar we controleren, het zijn er zeker nog 6 andere landen.
  als het in sur echt stopt dan zul je op ook in nederland merken.
  dus mensen geef een ander niet de schuld, laten we eerst kijken naar wat we zelf doen.

  sterkte …………….

  1153


  Maak melding

 13. Als je niets te verbergen heb , en je gedraag je als fatsoenlijke burger dan zal je ook geen last van de douane onder vinden . Ben 3 aansluitende jaren met vakantie in Sur. geweest , nooit heeft een douane ambtenaar mij aangeraakt.Maar heb je teveel bagasie ,ja dat vraagt om verdere controles . Zolang er mensen opgepakt worden met die troep vind ik de controle hoe jammer ook ,terecht. Laten wij als Sur. het tegendeel bewijzen dan zullen ze ook stoppen met de 100% cintrole.Min. Vene roep het volk op te stoppen met het slikken van bolletjes.
  De apparaten in Ned, zijnzo geavanceerd er is geeen kans van ontsnappen. SNAP HET TOCH


  Maak melding

 14. Pakosie, ik denk dat je gestoord bent. Een president van een land die zulke uitspraken doet over criminelen moet zich doodschamen. Als hij zo n grote mond opzet, waarom stopt hij de doorvoer van drugs op zanderij niet.

  Hij weet dat hij zijn achterban daar geholpen heeft met banen. Dit geeft nogsteeds aan dat men nogsteeds niet in geslaagd is om de drugssmokkel vanuit Suriname te stoppen via Zanderij.

  Eerst moet Vene en zijn regering dat zien op te lossen alvorens zich uit te laten over het beleid in Nederland.

  Suriname heeft al een slechte naam in de wereld overdrugssmokkel en wat wordt eraan gedaan. Het plaatsen van bodyscans zal nooit helpen in een land als Suriname. De mensen die het moeten bewaken zijn er zelf betrokken in deze kwestie. Waarom wordt de zaak niet in Suriname onderzocht wie achter deze zaak zitten.

  Heel zielig!


  Maak melding

 15. ….voor of aan snekie-tere….

  Jij bent zeer geschikt als.. Basja…….katibo love’r dat je bent.

  Ik blijf achter Opa Ruro staan en achter mijn land genoten.(weet dit)


  Maak melding

 16. Veni maakt zich belagelijk. Hij weet nog helemaal niet hoe de groep behandeld is, aleen maar dat ze opgepakt zijn en ingesloten. Op een manier die vermoedelijk veel humaner is dan wat in SME gebeurt. Zelfs de po waarop ze moeten zitten is beter. Kortom wat zeurt die man.

  Laat hij niet l.llen, maar eens zelf actie ondernemen. Dit lijkt er meer op dat hij inopdracht van een stel drugsbazen zijn mond moet opentrekken om vervolgens weer door te schommelen in zijn schoomelstoel op de veranda.
  Veni begrijp je niet waar je je prioriteiten moet leggen, begrijp je niet dat niemand zit te wacht om je uitspraken en dat iedereen al jaren wacht op je handelen. 🙁


  Maak melding

 17. Volgens mij wordt op schiphol meer op vis,vlees en garnalen gecontroleerd dan op drugs.

  Vis, vlees of garnalen worden bij controle weggegooid door de douane.


  Maak melding

 18. Kom op Pres. een Suri. VOC mentaliteit mag ook…come up Opa Ruro(for every body).
  Opa Ruro laat de (katibo hebzuchtige Suri’s links liggen) zij smeken om katibo…. COME UUUUUUUUUUUUUUUP come up Opa Ruro !!!COME UP…stree di fu stree ..wij laten anno 2008 geen enkele Suri in stront zitten.


  Maak melding

 19. Venetiaan en de zijnen moeten nu een stapje terug doen. De groepen die er voor hebben gezorgd dat Suriname een blamage ondergaat, maakt dat de monden nu gesnoerd worden.
  Dat noemt men gezichtsverlies. We staan nu met onze rug tegen de muur, want die 100% controle wordt misschien nu wel 200%. Het is tijd dat we onze handen in eigen boezem steken. “En dat is niet meer de schuld van Nederland”, maar van onze eigen mensen, die de hele gemeenschap te kijk zet. SCHANDALIG!!!!!!.
  We hebben als ’t ware geen geen recht meer van praten. Helaas zullen we met z’n allen deze ontberingen op Schiphol blijven ondergaan, dank zij onze broeders.Ik schaam me echt dood.


  Maak melding

 20. Sang…Neus is NDP-er geworden.Je scheld Vene uit mang.Je wordt wakker, je gaat vooruit. Je bent wel laat wakker, maar tenminste ben je voor Vene wakker.Val niet straks weer in slaap.
  Neus, maar jij maakt je belachelijk als je belagelijk op schrijft.Niet meer doen.

  Neus onthoud.. niet omdat anderen kritiek hebben op Vene zijn ze NDP.Net zo min jij NDP wordt omdat jij kritiek hebt op Vene.
  En denk aan je calimero effect wanneer jij zelf reageert.


  Maak melding

 21. Nederland is top en hot in alles.Wil altijd populair blijven, Belastingen, regels wetten (politiestaat) teveel bemoeinissen van de overheid. milieu, wiet telen en legaal verkopen (koffieshops), dus waarom geen gesmokkelde drugs??? goed voor balkenende


  Maak melding

 22. Vene is zeker degene die achter deze drugstansporten gestaan heeft want geen enkel mens met gezond verstand zal op de nationale tv komen om commentaar te geven na zo een drugsvangst. Mijn part mag het 200% worden want men houd niet op en nu gaat “onze” president ook nog protesteren.Deze man deugt nu werkelijk nergens voor .
  En die Wasenaar weet ervan want zij heeft haar geidentificeerd als voorzitster van A Sa Go terwijl er geen optreden is.Dus opsluiten die handel want het is vast niet de eerste keer geweest!!!
  Balkenende gaat U maar rustig verder met Uw 100% drugskontrole want U bewijst het keer op keer dat U drugsvangsten doet.En nu de president zo reageert moet U zeker doorgaan want dan klopt er iets niet.


  Maak melding

 23. ik had gedacht: dat ik het een droom was,maar werkelijk waar thank you san e psa.
  het is zo Neus je bent uit je winterslaap gestapt.je bent toch een eerlijk mens.

  zo zullen meerdere wakker worden,waarik mijn twijfels heb,je hebt een die nog in een kumakoisi rommelt.


  Maak melding

 24. Twee weken geleden ben ik met de KLM teruggekeerd van vakantie uit Suriname. Op Zanderij en op Schiphol ben ik gecontroleerd. In beide gevallen correct en fatsoenlijk. Ik zie het probleem dus absoluut niet.
  Wat mij wel heel duidelijk is geworden tijdens mijn bezoek en mij heeft geschokt is hoe zwaar vele ouderen en de minder draagkrachtigen het tegenwoordig hebben. Een voorbeeld: mijn bejaarde tante moet op haar leeftijd rond zien te komen van omgerekend dertig euro per maand. Op een mensonterende wijze worden mensen als zij afhankelijk gehouden van hun familieleden in Nederland. De oplossing van deze kwestie zou voor de regering Venetiaan absolute prioriteit moeten hebben, pas daarna is Schiphol misschien een keer aan de beurt.


  Maak melding

 25. ik vind het jammer dat deze dingen gebeuren .de meeste jongens van de bands [brass]zijn scholieren.ze zijn eigenlijk de toekomst van morgen maar wat gebeurt er de organisatie die ze laat halen meestal de dealer maakt zich niet druk daarmee die wil alleen zijn geldwant hij wil geen verlies leidenals een show niet uitverkocht is en onze surinamers de goede niet nagesprokenzijn ook hebzucht ze riskeren hun leven voor die dealers. jeudigen vergeten jullie een ding niet als je jullie een strafblad hebben staat de deur niet wagenwijd meer voor je open .houden jullie daarmee rekening .

  pretu wowo


  Maak melding

 26. wat een domme reaktie van sommige als je kritiek heb op dingens die niet goed gaan in suriname dan ben je overgestapt dat is juist eerlijk zo hoord het ook om deze drugs probleem een front probleem van te maken vind ik dom en te ver gezocht maar dat kan je sommige niet duidelijk maken want als je kritiek hebt op de man die suriname als doorvoor land gebruikte dan lijk het als je het over hun vader hebt tegenwoordig hoor je niets meer van illegale vliegtuigen die in het binnenland lande met drug vanaf deze regering zijn intreden heeft gedaan hoor je dat niet meer rara hoe kan dat het is niet de front maar bouterse zijn schuld dat suriname als narco staat bekend stond in de wereld,natuurlijk moet deze regering de ouderen helpen dat ben ik met iedereen eens maar vergeet niet dat de suriname een vrij goede ouderdag voorziening had met een sterke gulden maar door dat onze gulden in waarde is gezakt is ook de ouderdag voorziening naar de klote dat zijn de dingens die velen snel vergeten en dan geven deze regering alle schuld ik zeg niet dat deze een voldoende verdiend maar als je rekening houd hoever suriname is weggezakt economisch is het toch klasse dat nu beter gaat maar betekend niet dat je net als de regring bosje maar moet uitgeven en geld bij drukken zonder dekking hele goudvooraad verkocht of voor onderpand gebruikt voor leningen ik ben het met iedereen eens dat de surinamers een betere bestaan verdienen maar je moet grote gaten in jou hoofd hebben om te denken dat bouterse de suriname gaat redden hij is mede schuldig aan deze malaise .


  Maak melding

 27. Ik denk dat je Gils en Santokie,Pun-wasie, alla ronnie brunswijk die vraag moet stellen over de vliegtuigjes die op en af landen in het
  Binneland LEEG HOOFD @ DU ,vergeet niet de autohandelaren ook die vraag te stellen,die als paddenstoelen uit de grond boren.In Suriname heerst er een chaotische situatie lul ,daarover. Er is geen structuur in Suriname,ieder chinees breekt steelt en maakt,alle winkels worden door hun beheerst tot diep in de nacht
  dit heb ik nooit gekend in Suriname.met je Bouterse Bek,een dagje ga je hem paal voor je zien staan no frede,die voorspelling staat niet ver.


  Maak melding

 28. Du… je geeft weer een domme reactie.
  Du je schrijft .. om “deze” drugs probleem een front probleem van te maken vind ik dom en te ver gezocht .

  Criminaliteit in elke vorm is een probleem van/ voor deze regering om op te lossen. Dus drugsproblemen… zijn ook regerings problemen. Front is de regering en Front moet het oplossen. Voorgaande regeringen bestaan niet meer.Ze kunnen niks voor je doen.
  Als Front het niet oplost…of als Front het niet als haar probleem beschouwt dan blijft dit probleem bestaan. Dus als jij het drugsprobleem opgelost wilt zien dan zou je bij Vene moeten aankloppen.Dan moet je bij Front aankloppen.Zij zijn verantwoordelijk.
  Vene verdient ruim 20.000 SRD , dus laat hij die zaakjes oplossen.


  Maak melding

 29. @sang e pe sa & Akuba
  Ik heb kritiek op iedereen die zijn werk niet naar behoren doet en misbruik kritiek niet om te zeggen dat andere die niets doen (en dus geen fouten kunnen maken) zo goed zijn omdat zij die of dat niet gedaan hebben.

  Als Veni fout zit zeg ik dat. Als Amofo moet vertrekken ben ik een van de eerste die dat zegt. (kijk maar na op DWT als die weer draait) etc.
  Maar wat ik niet doe is klakkeloos niets nutten ophemelen of historische wandaden bagitaliseren omdat het mij zo uit komt.
  Daarin verschil ik van die DDB groupies die alles wat hij uitbraakt opeten en voorbij gaan aan zijn wandaden. Zolang de NDP zich verzelfigd met DDB heeft die partij mi geen enkel recht van spreken. Tot die tijd is het in de eerste plaats een criminele organisatie.


  Maak melding

 30. Nr 28, Du,

  We weten allemaal dat Bouterse veel problemen heeft veroorzaakt en dat de economische vooruitgang in Suriname daardoor afgeremd is.( denk aan de handelsembargo)

  Wat ik niet snap is dat velen vergeten zijn dat er zoveel goeddraaiende bedrijven in Suriname waren die allemaal door politieke invloeden naar de kl…te zijn gegaan.

  Wat ik mis is dat een president die 15 jaren lang een land heeft geleid nogsteeds niet geslaagd is om corruptie/drugshandel aan te pakken en sociale rust en economische groei in het land te realiseren. Er wordt nogsteeds zoveel geld verbrast in Suriname door alleen corruptie en zelfverrijking door politiekeambtsdragers.

  Maar het is duidelijk dat men alleen op uit is om zelfverrijking en snel rijk worden.


  Maak melding

 31. Du… zegt doodleuk..
  tegenwoordig hoor je niets meer van illegale vliegtuigen die in het binnenland lande met drug vanaf deze regering zijn intreden heeft gedaan hoor je dat niet meer rara hoe kan dat?

  hahaha.. maar dan vanwaar komt al die drugs dan? vertel de mensen du.Vertel ze dan.Je gaat ons toch niet vertellen dat de drugs nu met bolletjes slikkers in Suriname aankomt?;)

  Vertel ons Du
  Vanwaar komt die drugs die de bolletjes slikkers naar Nederland vervoeren? na poepe de swari?

  Je HOORT niks over die drugstransporten…dat wil niet zeggen dat ze niet plaats vinden.Je hoort alleen van de gefaalde drugstransporten.Over de “successen” van de smokkelaars ga je niks horen.Jij en Vene kunnen jullie koppen in het zand blijven steken.

  Onder Front is het vrijspel in het binnenland.Niemand weet wat er land en wanneer.Simpel weg omdat deze Front-regering niet deugd.Front kan onze grenzen niet bewaken.front heeft zelf die grens aan guyana verloren.;)

  Het bos zit vol Brazilianen, ze strijken neer als pelikanen in het binnenland.Er zijn hele illegale steden in het bos.Vene no durf go drape.En Vene gaat me net vertellen dat er geen drugdealers onder die brazilianen zitten.Moet je die illegale wapens zien die de brazilianen bij zich hebben.Vanwaar komt dat?Het is een totale chaos in het binnenland.Het lijkt wel tora bora.

  Onze kust is jarenlang een vrije zone voor allerlei vreemde schepen.En als jij denkt dat ze alleen illegale vissers zijn dan ben je nog dommer dan Vene.
  De grenzen van Suriname zijn zo lek.Als er drugs dit land binnen moet komen moeten de criminelen gewoon kiezen hoe ze dat willen doen.

  Illegaliteit heeft onder geen enkele regering zo welig getierd als deze regering. Zelfs bussen rijden zonder een vergunning en Vene…. doet niks.
  Maar goed die bussen staakten onlangs zeker omdat het zo goed gaat onder Front.Die buschauffeurs bepaalden onlangs hun eigen tarieven omdat Vene ook weer dacht dat bustarieven bepalen geen front probleem was. ;)toen ze hun eigen tarief bepaald hadden ,wist Vene plotseling weer dat het een front probleem was.

  In 8 jaren Front zijn die ouderen geen stap vooruit gekomen.
  Venetiaan had als oplossing..dat de familie in nederland voor de ouderen in suriname moest zorgen.. dus soort nonsens yu e kon taigi sma djaso.

  Maar in elk geval..Du er wordt nu drugs naar Nederland gesmokkeld.Vene zit daar met 20.000 srd per maand ,santhoki met zijn 10.000 srd per maand.Laat ze dat ding oplossen.


  Maak melding

 32. eyy DOMBO-DU,is Suriname economisch beter geworden met front?Ai bajaa waar kom jij met die wijsheid vandaan.
  Jij vergeet dat Brunswijk is begonnen met die rotte drugs.Hij was het die drugstransporten deed met vliegtuigjes en ja tot nu toe landen er nog vliegtuigjes in het binnenland,jij sluit steeds je ogen voor de grootste drugscrimineel van Suriname,Brunswijk.Ja en je opa Vene mag en kan niets inbrengen ook Sankokkie niet,anders vliegen ze uit de snoeppot die ze regering noemen.
  Nogmaals ga naar Suriname en ga je er zelfs van overtuigen wat Brunswijk allemaal uitvreet of ga praten met de mensen in Albina tsssssssssssssss.
  En vergeet ook niet aan de man in de straat te vragen als ze beter ervan zijn geworden met Front(aal).

  Onmenselijk of niet,zolang er drugs wordt gescoord op Schiphol,zal 100% kontrole blijven,dus Ba Vene praat ,tegen de welbekende bierkaai.
  Laat Sankokkie eerst de gezwellen op Zanderij aanpakken er zitten daar paljassen die samen werken met de drugsbazen en laten de slikkers met rust 1 van ze heeft 3 auto`s en een huis waar je u tegen zegt,hoe komt hij aan de poen vraagt men zich af,ik zal weer vragen naar zijn naam en het hier bekend maken.


  Maak melding

 33. Akuba mijn zus zal zich nooit inlaten in zulke kwesties .Maar als ik jou reaktie lees zal het jou zus wel zijn maar dat maakt niets goed want ook in dit geval gaat het om een georganiseerde drugstansport en daarbij is een ieder in de groep SCHULDIG!!!


  Maak melding

 34. ik zeg het nogmaals het is water naar zee dragen om in dicussie tegaan met met de aanhang van de domheid omdat jullie vaak dingens door elkaar halen en nooit met feiten komen en als een andere wel met echte feiten komt dan zeggen jullie dat ik dom ben weet je wat dom is als je op de televisie verklaard op de vlucht neergeschoten een andere heeft zich met de touw van zijn onderbroek van het leven beroofd ik was er niet bij tijdens de decembermoorden en ook zeggen dat hij de politieke verantwoordelijkheid neemd in het buiteland veroordeeld voor drugs transport en nu verklaren dat hij de redder van suriname is als je deze man geloofd en nog opnemen voor hem dan vraag mij af wie hier dom is en nog iets belangrijk hij was militair en hij deed iets met sport nu is hij stinkend rijk hoe komt hij aan al dat geld nu nog ontvangt hij geld waar hij niet voor werk kijk wat er in zimbabwe gebeurd neem daar een voorbeeld aan de wereld van vandaag moet niets van dit soort mensen meer hebben ze staan alleen velen van hun komen tot inkeer kijk maar naar ghadafi maar die gek van paramaribo die denk dat hij in zijn eentje of samen met toet en akuba suriname vooruit gaat brengen laat mij niet lachen het ergste van deze maloten is waneer ze de pijp uitgaan dan hoor je hoeveel geld ze op buitenlande rekeningen hebben kijk maar naar mobutu en het volk maar leiden en pinaren


  Maak melding

 35. Du dan begrijp je de reacties van de mensen helemaal.
  Jij bent de manifestatie van domheid en jij haalt alles door elkaar met
  letwel bouterse, 8 december, bosje en de ndp.Dus discussieren met jou is inderdaad water naar zee dragen.
  Wie heeft hier in deze discussie verklaard dat Bouterse de redder van Suriname zou zijn? Wie? Waarover heb je het?

  Er wordt gesproken over vene en drugs op schiphol… jij praat als eerste na 37 reacties uit het niets over 8 december.Jij was ook de eerste die begon over Bouterse. Jij haalt zaken helemaal door elkaar.Als ik straks pampers zijn goed voor babies ,praat je ook weer over Bouterse etc. Jij hebt last van boutasitus.Neus ook.
  Niemand praat over Bouterse, laatstaan dat iemand gezegd zou hebben hier in deze discussie dat Bouterse aan de macht moet komen.Niemand behalve Du zelf heeft dat gezegd.
  Jij bent nu in heel andere discussie beland met jezelf natuurlijk.


  Maak melding

 36. Neus DDB,heeft het recht van spreken,hij heeft de grootste politiekepartij,dat verkiezingen gewonnen heeft,en niet jouw Front regering die zich is gaan lijmen met schurken
  om aan de machtcentrum te komen laat het je duidelijk zijn. NOSO.


  Maak melding

 37. Neus, Ik heb ook kritiek op iedereen die zijn werk niet naar behoren doet.
  En ik hoop dat je woord houdt en geen kritiek op anderen zal gebruiken om aan te geven dat Vene die niets doet (en dus geen zou fouten moeten maken) zo goed zou zijn omdat hij dit of dat niet gedaan zou hebben.

  Het is ook mooi te horen dat jij voortaan(in het verleden heb je dat zowel hier als op dwt gedaan) die nietsnutten van het Front niet klakkeloos zal ophemelen.Ik ben ook blij te horen dat jij geen historische wandaden meer zal bagataliseren door ze misbruiken bij discussies waar ze niet thuis horen.

  Zolang Front… Gilds, Somo en Brunswijk als Front toppers handhaaft dan zijn ze voor mij ook een criminele organisatie die moet opstappen.Zolang Front Tjon tjien fa ,Wolf en Apensa(om er er een paar op te noemen)daar laten zitten…zijn ze een regering die niet deugd.Zolang Somohardjo op die stoel van de assemblee blijft zitten zal dat orgaan niet naar behoren functioneren.en zo lang vene daar zit zal somo gronden blijven inpikken.
  Het is een corrupte criminele bende.

  Laat front die anticorruptie wet invoeren dan mogen ze praten.
  Ze doen al 8 jaar alles om die wet niet in te voeren.Alleen om zich zelf veilig te stellen.Het is een corrupte bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.