Lid van ‘A Sa Go’ vrijgesproken van drugssmokkel

15

HAARLEM, 23 jun – Jolanda Wassenaar, één van de zeven leden van de Surinaamse toneelgroep A Sa Go die vorige week werd aangehouden, mag naar huis in afwachting van een mogelijke berechting voor medeplichtigheid . Zo meldt de Amsterdamse radio zender Faya FM exclusief via freelance journaliste Roshnie Phoelsingh.

De zaak van Wassenaar diende vanmorgen bij de rechter-commissaris in Haarlem. Haar advocaat, de bekende Amsterdamse strafpleiter Gerald Roethof, overtuigde de RC dat de verdenkingen tegen Wassenaar niet hard genoeg waren om haar langer vast te houden. Wassenaar heeft geen bolletjes geslikt maar wordt door het OM ervan verdacht weet te hebben van de smokkel van haar overige groepsleden.

De rechter-commissaris stelde Roethof in het gelijk en oordeelde dat Wassenaar voorlopig niet langer in hechtenis hoeft te blijven. Formeel duurt haar hechtenis tot dinsdag 24 juni. Volgens Roethof wilt zijn cliënt zo snel mogelijk terug naar Suriname.

Of Wassenaar morgen na haar vrijlating meteen op het vliegtuig richting Suriname wordt gezet, is nu nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of het Openbaar Ministerie Haarlem in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter-commissaris. Als dat zo is, zou het kunnen betekenen dat Wassenaar langer in voorlopige hechtenis wordt gehouden tot het hoger beroep dient.


15 REACTIES

 1. Een vogel eenmaal uit zijn kooi gelaten is er niet zo eenvoudig meer in te krijgen. Wij Surinamers worden willekeurig te kijk gezet,
  waarbij de goeden lijden onder de kwaden.

  Deze mevrouw en wellicht ook anderen zijn voor hun leven getekend.

  Het is gewoonweg een kwelling om een bezoek te brengen aan dat landje aan de Noordzee.

  Tot nog toe heb ik geen noemenswaardige problemen gehad op Schiphol. Ik neem mij steeds voor om bij deze of gene vernedering, net zo lang op Schiphol te vertoeven als noodzakelijk voor mijn retour naar Switi Sranan.

  Het leeuwe deel komt er niet om de kat z’n snor, maar om familie op te zoeken.

  Het is gewoon niet te verkroppen dat iedere gram cocaine welkom is in Holland.


  Maak melding

 2. Holland verbouwd drugs,wie laat drugs toe in de koffieshops?????????,de marechaussee mede hun honden zijn drugscrimminelen.de grote boys laten ze gaan,en de kruimeldieven worden aangehouden.heel schiphol zijn er drugsdealers de goede niet nagesproken.laat men dat oplossen,en Suriname de zogenaamde japTeam die als een mandje lekt,is gewoon poesie-poesie e luku merky.jammer dat deze groep A Sa GO niet verder gedacht hebben,ze weten ook wat hun kan overkomen,toch den tek a kans om in stronterij te stappen.


  Maak melding

 3. Jammer,jammer dit is weer een tegenvaller voor ons land maar het is niet heel SURINAME die dit heeft gedaan!!! er zijn geen woorden om dit goed te praten nee.want deze zogenaamde voorbeeld figuren moesten beter weten want ze beschikken over genoeg info hoe het moet en of niet,dus ook dit is een voorbeeld hoe het zal zijn als je het toch doet.het geheel is dus compleet nu .het mag niet en je doet het toch dan volgt er straf en niet een beetje want alle verantwoording die je had hielp je naar de klippen dus mag jij naar de kloten .SURINAAMERS HOU SURINAME HOOG,wij zijn een respectabele volk laat ons dat ook blijven.vermijd zulks en we blijven hoog .laat ons genieten van al het goede dat wij verworven hebben.GADO de WIE FESIE MAN.

  VINOSMARTY


  Maak melding

 4. Laat nederland ook in het nieuws komen als het om mensen uit een anderland betreft? Nee want dat doen ze niet. Nederland wordt een steeds zielliger land. Ik schaam mij dat ik een nederlander ben. Gelukkig ben ik getrouwd met een Surinaamse vrouw. en geen bakra vrouw.


  Maak melding

 5. Faya FM mijn complimenten voor jullie berichtgeving. Ook in het kader Kwakoe, de watersnoodramp en dergelijke belangrijke zaken staken jullie er met kop en staart bovenuit.
  Goed dat we ook goeie dingen hebben.


  Maak melding

 6. Yolanda Wassenaar’s voorarrest blijft gehandhaafd (zes dagen totaal) omdat het O.M. in Haarlem in beroep is gegaan tegen de uitspraak van de rechter-commissaris. Dus ik denk niet dat ze vrijdag weer thuis is. Er moeten nog wat plooitjes worden strakgestreken.


  Maak melding

 7. De raadsman heeft gedaan waarvoor hij is inghuurd , proberen z,n client vrij te krijgen en een dusdanig verweer voeren dat de in dit geval de rc meeging. Het feit waar deze mevrouw van verdacht wordt KAN niet hard gemaakt worden . Het OM is er niet van overtuigd , zie daar een hoger beroep. En nu maar zien die te overtuigen,, dus is t afwachten waar die mee komt , zeker als ze geweten heeft wat er speelde. Daardoor had zekunnenweten dat wie met pek omgaat ermee besmeurd wordt.Als voorbeeld figuur op een voetstuk geplaatst om keihard op je bek gaan, is gen pretje, maar ook zij heeft de andere kant opgekeken terwijl ze van op de hoogte was. En toen er een familid van haar was geliquideerd in Latour , was zelf een voorstelling geschrapt, en de aangeslagen familie repte dat hij onschuldig was en ze de dader(s)zouden vinden. Met dit gegeven lijkt t dat deze mevrouw vaker de andere kant opkijkt. Zie nu wat er van komt , ook als is t “kennis van” dragen.Hoe moet je nu weer toneel gaan spelen en voor publiek staan? Dit is geen kinnesinne.


  Maak melding

 8. Jolanda wassenaar is inmiddels in Suriname gearriveerd.
  Overtuigd van haar onschuld was ze op de radio te beluisteren.
  Wanneer komt het artikel over de andere leden die zijn aangehouden.


  Maak melding

 9. Inmiddels zijn 6 leden van A Sa Go in Suriname.
  De laatste moet nog door een paar formaliteiten heen en is dan ook weer op vrije voeten.A Sa go heeft geen drugs gesmokkeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.