woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse toneelgroep slikt bolletjes

Surinaamse toneelgroep slikt bolletjes

-

Does Travel - naar Suriname

Zeven leden van een Surinaamse toneelgroep zijn op Schiphol in de kraag gevat omdat ze bolletjes cocaïne hebben geslikt. Dat heeft de marechaussee donderdag bekendgemaakt, schrijft De Telegraaf. Het is al de vierde keer in korte tijd dat een culturele groep uit Suriname voor drugssmokkel op Schiphol wordt opgepakt.

De laatste keer was op 7 juni, toen betrof het een muziekgroep. Ook in de andere gevallen ging het om leden van Surinaamse brassbands die bolletjes zouden hebben geslikt. De eerste groep is inmiddels veroordeeld. De tweede groep komt binnenkort voor de rechter meldt de krant.

Een woordvoerder van de marechaussee noemt het ‘opmerkelijk’ dat nu voor de vierde keer een culturele groep is aangehouden wegens drugssmokkel. Het gaat om groeperingen die op uitnodiging naar Nederland komen om op te treden.

Link: diverse media hierover

opening
Fernandes Express
Passion in concert

83 REACTIES
 1. o ja , ook deze gasten kregen vrijgeleide op Zanderij.
  Hoe is het niet bij de agenten van santhoki opgekomen om deze mensen te controleren? Zanderij heeft ze gewoon laten passeren.Laat dat ding duidelijk zijn.Zanderij is een makkie.


  Maak melding
 2. waarheen met deze klote gasten.doen ze dit om geld te verzamelen voor nieuwe instrument of kostuums te kopen.
  dit vind ik top punt van brutaliteit of zo je wil een grote klote stommiteit.


  Maak melding
 3. het maak geen moer uit om welke groep het maar dat ons land weer tekijk word gezet door mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten ik ben benieuwd of meneer sribi weer gaat reageren dat het niet om de goede naam gaat die mensen die zich hieraan schuldig maken daar heb ik geen goed woord voor het word tijd dat de organisatie achter deze schadelijke daad word opgespoord en gestraft en hun bezittingen ook worden afgepakt als ze schuldig zijn vele van deze daders wonen in nederland hun zijn de geld schieters hoe dom kan je zijn om nu nog zo een kans tenemen ja zo dom als deze toneel groep eingelijk moeten deze mensen doorlaten en kijken wie ze ophaald op schiphol zo kan je achter deze organisatie komen.weet wat ik mis is dat de radio station die moord en brand roepen en mensen in de studio halen om te vertellen dat het over een verkeerde brassband gaat sky bijvoorbeeld die zelfde radio stations hoor ik nooit dat zij de sameleving waarschuwen dat zij zig niet moeten laten misbruiken door drugs criminelen sribi deze laaste stuk is voor jou.


  Maak melding
 4. stoppen van de honder procent controle? wie durft dat tegenwoordig nog te schreeuwen? deze HEBZUCHTIGE kroesjes dachten dat die witte man dom was. ze zijn vast bezig die cipiers te entertainen vanuit hun cellen. of wie weet is het allemaal comedie van ze en alles 1 grote show van hun, ze zijn per slot van rekening comedianten.. dus tja..


  Maak melding
 5. Hoe kan dit nou?
  Is er op JAP geen controle dan?
  Gewoon deze gasten voor lange tijd vast zetten en hard laten werken.
  De opdrachtgevers nog harder straffen en helemaal kaalplukken wie het ook mogen zijn.


  Maak melding
 6. do 19 jun 2008, 17:20
  Toneelgroep slikt bolletjes
  AMSTERDAM – Zeven leden van een Surinaamse toneelgroep zijn op Schiphol in de kraag gevat omdat ze bolletjes cocaïne hebben geslikt.
  Dat meldt AT5. Eerder dit jaar zijn ook drie keer leden van Surinaamse muziekgroepen aangehouden voor cocaïnesmokkel.

  Wat een wonder dat die 12 El Kapitiens/Grammans geen cocaïne bolletjes bij zich hadden. Er worden nog meer organisaties vanuit su met cocaïnebolletjes hier op schiphol aangehouden let maar op.


  Maak melding
 7. Ik word zo moe van dit gedoe van gasten die onder t mom “cultuur uitdragen” zich misdragen en van alles en nog wat uitvreten . Wat heeft dit met cultuur te maken ? Of heeft Su. een nieuwe cultuur , namlijk een drugscultuur ? Een ordinaire etiket om van alles en nog uit te vreten en mij als van Surinaamse komaf ook in diskrediet te brengen. t Staat immers niet op mijn voorhoofd gemerkt dat ik niks met bolletjes slikken te maken heb , en als kind van Suriname moet ik t aanhoren, ook al is t drugs gebeuren en dat wereldje ver van m,n bed. t Lijkt wel alsof ze van de pot gerukt zijn , die gasten die zich laten verleiden , tot slikker.t Gaat er steeds meer op lijken dat dit een niet erkend beroep is geworden.En niemand hoeft mij wijs te maken dat t en manier is om aan armoede te ontsnappen.Men kan arm zijn , maar dat wil nog niet zeggen dat iemand z,n hersens niet hoeft te gebruiken. Hebzucht en snel veel (in hun ogen) geld willen hebben is de grondslag.


  Maak melding
 8. Sorry, maar nadat we geconfronteerd zijn geworden met valse berichtgevingen op dit gebied (14 van de 16 leden van een Surinaamse Brass band hebben bolletjes geslikt) begin ik te twijfelen aan de realiteitsgehalte van dit soort berichtgevingen. Kennelijk wil men het handhaven van de 100% controle op Schiphol, wat momenteel zwaar onder vuur ligt, met leugens rechtvaardigen.
  Vanaf deze plaats mijn verontschuldigingen aan het adres van de Brassband voor mijn felle reactie op dat bericht.

  Ik blijf het zeggen:
  een bolletjesslikker eet niet tijdens de vliegreis. Dit valt op en het wordt doorgegen. Een hele toneelgroep die het eten in het vliegtuig weigert, trekt nog enorm veel aandacht.
  De enige manier om zo,n actie goed te praten is wanneer het een afleiding betreft.

  Komen we bij het volgend probleem:
  In Suriname wordt je ook zwaar gecontroleerd. Niet alleen passagiers maar ook alle dozen die – met name – naar Nederland worden verstuurd.
  Hier in Nederland wordt alles voor 100% gecontroleerd. Dit zie ik als een belediging aan het adres van Suriname autoriteiten (vreemdelingendienst, politie en douane).
  Advies daarom aan de Douaneetc. van Suriname:
  niet meer controleren; jouw werk wordt hier toch niet gewaardeerd.


  Maak melding
 9. toneelopvoering . heb jij bolletjes ingeslikt? ja, per ongeluk! zegt de ander. ik ook! en jullie dan? ja, wij ook per ongeluk. behalve ik, riep er één.


  Maak melding
 10. Natuurlijk moet dit A Sa Go zijn.

  Kan niet anders. Ze komen zo vaak hier in Nederland en geven amper shows. Dat is hun bestaansrecht

  Allemaal opsluiten.
  Stelletje boeven mang


  Maak melding
 11. treurig, treurig, treurig en nogmaals treurig. Deze schijthuizen verpesten het voor de hardwerkende surinamers en surneds die van hun hardwerkende centjes eff een vakantiebreak in beide landen willen houden. Deze gasten moeten hun paspoort worden afgenomen en mogen nooit meer hun woonplaats verlaten.


  Maak melding
 12. Geen wonder dat de douane iedereen die uit suriname komt verdenkt. Het zou niet mogen, maar zo werkt het nou eenmaal. Maak gewoon de namen van die losers bekend zodiet iedereen het weet en hun met de nek aankijkt.


  Maak melding
 13. Als het gaat om dezelfde mensen, die ook het programma “jeugd info” helpen verzorgen, dan hebben wij een groot probleem.

  Als het ook nog ambtenaren zijn vrees ik met grote vrezen voor hun ambtenaarsschap.


  Maak melding
 14. Suri boy je bent zo verzekert,Dat het A So Go is.we moeten gewoon afwachten,als dat zo is,

  dat wil niet zeggen dat ik in de bres vooranderen wil springen,ik ben heel erg tegen drugs,Drugs bezorgd alleen maar ellende

  Sandoksie moet gewoon zijn werk beter doen,niet alleen kletsen met z,n smond.
  je hoeft geen drugs bij je te hebben,er kan iemand zijn die de hele nacht naast je gezeten heeft in het vliegtuig,en incontact is geweest met drugs,die ellendige hond habt gewoon in je als je uit die FOWRU komt,omdat de geur ook naar jouw overgeslagen ,dat misschien in zijn kleding verwerkt is , un denk a Tory.dit is om problemen vragen, Gado beware mij,wan ow de wan dey.


  Maak melding
 15. Blijkbaar is die 100%controlle toch nodig,helaas doet de douane in Su hun werk niet goed…kan best begrijpen dat ze die controlle hier weg willen hebben want ze hebben in Su weinig te vrezen op Zanderij…jammer hoor,de goede moeten onder de kwade leiden


  Maak melding
 16. akuba jij praat onzin met je kleren naast een ander….dit is schande voor onze creoolse toneel groep altijd weer zij ,waarom hoor je niet van een andere cultuur dat ze zijn opgepakt….het is gewoon een mentaliteit van de surinaamse volk.. ik vindt het gewoon triest..ze denken makkelijk geld verdinnen ga hard werken zoals de andere culturen in su…meen voorbeeld…stelletje etters


  Maak melding
 17. Toen ik dit nieuws hoorde ben ik echt geschrokken.
  En als dat zo is, zijn het ook nog mensen die in het programma:”jeugdinfo” spelen.

  Hoe willen we in hemelsnaam dat de jeugd naar de ouderen luistert?

  Jammerrrrr


  Maak melding
 18. Vakantie in Su wordt steeds ONaantrekkelijker…

  Eerst is het nationale sport om ‘vakantiegangers’ helemaal uit te kleden, mag je op Schiphol weer…

  De controles worden natuurlijk alleen maar heviger dus maak je borst. Mij niet gezien. Suriname moet nu eerst maar laten zien dat zij dit serieus nemen en nagaan hoe zij de broodnodige toeristen blijven trekken. I.p.v. die hoogmoedige arrogantie die nergens op slaat, gewoon gebakken lucht.


  Maak melding
 19. Hebben deze mensen niet nagedacht , over de kans die ze namen om tegen de lamp te lopen ? Terwijl kranten en nieuws berichten ons om de oren sloegen over een brassband die op 7 juni op schiphol was aangehouden , in elk geval t grootste deel , om koud een week later t nog eens te doen? Begrijp me goed, t moet helemaal niet in je opkomen om er aan te beginnen, never ,nooit niet, , maar de storm en onrust die dat teweeg heeft gebracht was nog zo vers , niet eens over ,hoe verzinnen ze dit ? Of was t op afroep/afspraak, om tijdens de onstane verwarring en desillusie van Surinamers in Su. en Ned. proberen te glippen ? Nou dan hebben ze buiten de waard gerekend. Het “vang ze” comite stond al klaar en had al veel uit de kast getrokken , om Su. te tonen waarom ze de 100% controle handhaven. Bedankt(maar niet heus) ellendige slikkers en drugsbaronnen , voor de schande en negatieve aandacht die jullie Su. en Surinamers bezorgen. We zitten er collectief niet op te wachten .


  Maak melding
 20. ik vind t vreselijk maar zijn jullie zekerrr dat t Asa go is????Ik ben als surinaamse hier in nl vind het erg want na soso sjeng de gi alla sranamang dja, liever waren ze in su aangehouden was t minder zo erg voor ons hier. Maar t zijn toch deze mensen die een toneelstuk hebben gemaakt van 100% controle?? misschien hebben ze het vaker gedaan maar deze keer is t mis gegaan ,nu zullen ze God aannemen om hen te helpen, maar ja blijven bidden om de straf te verzachten Sterkte aan de familie jammerrrrr!!!!


  Maak melding
 21. Offa, je voelt je aangesprokken,misschien ben je ook een van die bolletjesslikkers of sjouwer,het is hard te horen hoe jij en anderen,mensen inproblemen drijven.ik ben ze niet aan het verdedigen OEN,
  Met grote letters.Door jouw regering drijven mensen zich vreselijke kansen te nemen zaaksel,ik heb meegemaakt waar die hond anderen gehabt heeft, en geen drugs bij zich hadden,dat heeft men te danken aan degenen die mee bezig was(DRUGS),de anderen die naast hem zat KEW werd door de geur of door de drugs bepoedert K….Lo, die langs moest,en zogenaamd naar toillet moest om die drugs dieper in z,n reet te stoppen,vraag je chinezen minister wat kew betekend. str…..,jij Offa en derest lopen over
  lijken.mij zetten ze niet te schande,jullie
  zetten jullie zelf te schande.zal mijn worst weten wat men wil doen.mijn vrijheid is mijn heil.je bent aan een prachtig adres begonnen. BASTA. sorry redactie dit moest kwijt.


  Maak melding
 22. By Way offa die offa, laat mij dieper na denken met wie ik te doen heb, jullie zijn master leguanen. anderen bevolkingsgroepen,zijn ook mee betrokken,j,L. op de vlucht waarop ik zat
  dus kom geen onzin verklaren


  Maak melding
 23. John ik kan je vertellen dat bolletjes slikkers wel eten tegenwoordig ze gaan ook mee met de ontwikkelingen. Ik eet geen hap in het vliegtuig om de dood eenvoudige reden wat je voorgeschoteld wordt daar trekken zelfs de honden van suriname hun neus voor op. Ik slik geen bolletjes en zalig mijn oma at ook nooit. Dus jou theorie is echt wel achter haald hoor. Mijn vriend werkt dicht bij het vuur op Schiphol vandaar dat ik het weet.


  Maak melding
 24. ben een voorstander voor 100% controle, ook in de intieme lichaamsdelen. Voor vluchten uit suriname moet men dat nooit afschaffen.


  Maak melding
 25. Om helder te zijn; het is A SA GO

  Alle kranten staan er hier [suriname] bol van, mensen worden met naam en toenaam genoemd. Berichtgeving is wel een stuk voorzichtiger dan bij de vorige vangst [brassbands] dus men heeft wat geleerd van de fouten uit het verleden. Omdat het toen dus ging om 2 bands, die per ongeluk verkeerd waren genoemd door de politie ter lande [suriname].


  Maak melding
 26. Ik vind het een beetje overdreven om meteen te gaan roepen dat een groepje boeven die bolletjes slikken representatief zouden zijn voor alle Surinamers en dat ze dan verantwoordelijk zouden zijn voor het bezorgen van de slechte reputatie aan Suriname. In dat geval, als dat zo zou zijn zou ook Nederland behoorlijk slechte naam moeten hebben wegens haar drugsbeleid, prostitutiebeleid en algehele hypocrisie die hier zo doodnormaal is dat de nederlandse bevolking niet eens in de gaten heefft dat de mensen die drugs kopen, en gebruiken net zo crimineel bezig zijn als bolletjes slikkers en daar horen we nooit wat over.
  Vooral niet over vooraanstaande elite of BNN-ers die zwaar aan drugs zijn en nooit daarvoor in de gevangenis belanden. Dus,
  als het om handel gaat, heb je altijd vraag en aanbod…Als er geen vraag naar bolletjes is, hoeft niemand meer te slikken.Zo simpel ligt dat.
  Ambasa


  Maak melding
 27. Het werkelijk erg. Deze loosers moeten gewoon voluit met hun namen en (oorspronkelijke 😉 ) adressen vermeld worden.

  @sribi We weten wel dat je een domme NDP aanhanger bent. Dus dat hoef je echt niet meer te etaleren. Zoals ik al eerder aangaf wat verwacht je van Snato. Dat hij iedereen persoonlijk een broodje pom geeft en als je wijgert te eten dan moet je op de doos zitten wachten tot het volgende vliegtuig vertrekt?
  @Akuba. Je hebt wel gelijk met die hond. Maar dan moet je niet boos worden op die hond. Die doet gewoon zijn werk. Je moet gewoon die kerel naast je aangeven en in elkaar rossen. 😉


  Maak melding
 28. Triest en nogmaals Triest.
  Asa Go, wordt Go Oloh op schiphol oost in de bajes. je leven wagen voor dit soort troep.
  opsluiten die handel, en voorgoed verbannen


  Maak melding
 29. Doodstraf ! dat is het enige. klote mensen die het voor anderen verpesten..en vooral de naam Suriname e Surinamers ten onder brenge.We hebben dit soort mensen niet nodig.Schande ! Laten ze nu EEN KEER OPHOUDEN!!!! Geen tje potie !!!!!


  Maak melding
 30. mensen willen snel rijk worden, vandaar al die controle op schiphol, ze moeten een body schan op zanderij zetten, maar ja mensen die daar werken doen ook mee,het is er geworden, ze moeten een paar mensen van de regering opsluiten, zoals somo, sardjoe, de schurk .


  Maak melding
 31. Indianen in Bolivia, Peru en Colombia gebruiken Coca meer dan 1000 jaren. Coca is gezond en mensen daar worden niet verslaaft van. Nu mengt men 1 kilo Coca met 10 kilo rotzooi. Nu moeten ze de bollen slikken en uit scheiten. Zeg maar stront coca. Veel mensen worden verslaaft van die stront coca. Vroeger zat Coca in Coca-Cola frisdrank en men werd niet ziek van.


  Maak melding
 32. ik denk gewoon stoppen met vluchten van en naar Paramaribo via Schiphol,ik ben de bolletjes slikker gewoon zat.eigen volk geef te veel schande.voor dat klein beetje geld


  Maak melding
 33. Vandaar 100% controle.

  Het is mij opgevallen dat alleen Suriname klaagt.

  Curacao:Aruba;Bonaire klagen niet.
  Met vr.gr.

  mr.A.L.Tjon Kwan Paw

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Su. zit bol spionnen: daarom denk niet om met een gram het vliegtuig in te stappen.

  En daarom: mr..huppeldepup…..ga jij hebt nu werk… weet dit…mama hungry ….papa pocket bloot…coca moet dan zorgen voor een behoorlijk stuk brood.


  Maak melding
 34. de helft van de sme zit al in de gevangenis.
  ook de helft van de hollander in het buitenland zit in de gevangenis.
  de sme heeft zich aangepast aan de hollander.


  Maak melding
 35. maar wat zie ik turkeije heeft gewonnen.
  wat zal geert widers balen.
  deze geert moet als die in het buitenland loopt gevangen worden.
  in holland wil de hollander niets doen.
  ja holland is pas 33 jaar onafhankelijk.
  holland is nog erg jong.
  de hollander is erg passief volk.
  maar ik wacht op de dag dat wilders in het buitenland loopt.
  in holland moet wilders in een gesticht
  alle zieken horen vooor zijn hele leven opgesloten te worden.
  ik ben voorstanders om deze man in holland in een inrichting op te sluiten.


  Maak melding
 36. @Che
  Je verteld een onjuist en onvolledig verhaal. De coca bladeren worden gekouwd om de honger en kouw te verdrijven. Het wordt typisch gebruikt in de hogere berg streken.

  Of er sprake is van verslaving valt moeilijk te zeggen. Ze pruimen hun hele leven op die bladeren. Verder is het on belangrijk te onderkennen dat de mensen daar niet oud worden door de slechte omstandigheden naar het heet. Of coca daar een rol bij speelt is moeilijk vast te stellen maar het tegengestelde evenmin. Ook is het product dat in de coca bladeren niet zonder meer te vergelijken met de coke die na chemische bewerkingen verkregen wordt. Als je een broodje met maanzaad eet heet je toch ook niet gelijk een heroine junk te zijn. 😉


  Maak melding
 37. Erg, maar J.A.P. is zo lek als een zeef., en men moet niet “gillen” als Skipie straks de controle opschroef., want na ba soekoe, ba fenie en ba tjarie.


  Maak melding
 38. A SA GO…FAYA RYTHEM…NEW SYSTEM…who’s next????? Ze moeten die slikkers ophangen!!!!Is bolletjes slikken tegenwoordig een onderdeel van ons cultuur geworden??? Omdat deze groepen in het kader van culturele uitwisseling naar Nederland komen…..Hahaha…pier bille tori….hahaha.


  Maak melding
 39. Bolletjesslikken is tegenwoordig sport & spel geworden in onze switie Sranang, de gene die slikken worden hier op schiphol met alle liefde fit gehouden d.m.v een lakseer middel. De marechaussee te lande heeft een leuke baan, doordat ze alle bolletjeslikkers vanuit su op commando laten schijten!!!!

  De MP op jap heeft ook een bikke vinger in de pap. De MP aldaar voert een gedoogbeleid. Dus santokhi het wordt tijd om de teugels straker aan te trekken.

  Een Marechaussee!!!


  Maak melding
 40. Toneelgroep Asa Go kan nu een toneelstuk schrijven, over hun ervaring hier op schiphol, hoe zei massaal aan de schijterij werden gebracht. Het zal een uitverkochte voorstelling worden.

  Een Marechaussee!!!


  Maak melding
 41. Vandaar 100% controle.

  Het is mij opgevallen dat alleen Suriname klaagt.

  Curacao:Aruba;Bonaire klagen niet.
  Met vr.gr.

  mr.A.L.Tjon Kwan Paw

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!@@@@@@@@@@@@@@@!!!!

  Su. mag klagen en moet ook klagen…..mr. Pauw-pauw.
  Het land is onafhankelijk…weet dit mr. de leegkop.

  En logische mr. de leeghoofd..de anderen niet.


  Maak melding
 42. het loon van de zonde is de dood
  We moeten als Surinamers tot het besef komen dat slikken niet het antwoord is op een beter bestaanskomen.
  Als een ex-drugsverslaafde kan ik zeggen dat coke vergif is en ik wens niemand die verslaving toe. Neem Jezus aan en vertrouw op Hem dat Hij voor al je financiele zaken zorgt, en stop met SLIKKEN!


  Maak melding
 43. De politie op Zanderij is medeplichtig! Die klootzakken halen alleen maar mensen eruit die niets bij zich hebben. Er staat zo’n stomme gast met een grote buik en kikkerogen die mensen eruit haalt. Die klootzak haalde me er vorig week eruit voor ee n100% controle. Zijn echt amateurs en dom daaro die oplichters!


  Maak melding
 44. Ja dat mensen, en ja hoor dat allemaal voor enkele DOEKOES nog steeds de lef hebben om anderen zulke smerige karretjes te laten trekken. Maar vast en zeker gebeurt dit ook onder druk en met mooie praatjes. Zoals, ai er zijn mogelijkheden dat je daar kan blijven bijvoorbeeld. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel dromen er niet van om in holland het beloofde land een nieuw leven te beginnen. Ai, de keus maken ze tenslotte zelf met alle risico’s. Ik hoor zulke mensen dan praten, ai sranang mang konnie en die bakra dong. Mi no e sarie no wang sma. Bika drie jaar geleden ook toe wang groepoe bin di ondro passie na J.A.P. Dit weet ik want ik was toen in Su, die hele groepoe werd ondro passie opgepakt din man no sie J.A.P. srefie. En wattebout vorig jaar dan? Groep op uitnodiging naar het Kwakoe festival, 99% waren allemaal slikkers. Die hadden MAZZEL!! Het gevolg, als wij gaan reizen dan na Pierie bille torie!!!!


  Maak melding
 45. NR 51 Loela, je moet je bek houden.
  Het is de president zelf, die laat het toe, de grootste schurk!
  Klote land met zijn klote inwoners 🙂


  Maak melding
 46. ik vind het erg dat juist die mensen het over
  100procent kontrole van mij mag het blijven die
  100procent kontrole die mensen maken het voor de anderen die geen baat bij hebben moeilijk
  denk dat ze zulke mensen geen toegang meer moet geven in nederland
  oke van ro


  Maak melding
 47. Ik ben een voorstander van de 100% controle op schiphol. Zelf als het nodig is met een 300% controle. wat een achterlijk volk zeg. Zijn echt stomme mensen die door niks (echt niks te doen) rijk willen worden. Gewoon terug sturen met spul en al en hun straf in land van herkomst laten uitzitten. Jammer, ben een geboren en getogen Surinamer.


  Maak melding
 48. Er is nog een andere scenario mogelijk: dit hele gepakkerij van die bolletjeslikkers kan ook gewoon een afleidingsmanouvre geweest zijn van hun cokebazen om de grote partij die in de koffers van anderen zaten, ongemerkt te laten passeren. En dan zullen het absoluut geen 10 kilo’s geweest zijn maar honderden kilo’s. Dus terwijl de marechaussee zich met man en macht focusde op de zwarte kroeskoppige koperblazers/comedianten met amper 0.7 kg coke in hun maag, zijn de andere ingehuurde niet-kroesjes? (jampas maybe), erdoorheen geslipt met hun koffers boordevol white powder. als deze boys vrijkomen worden ze misschien ook nog beloond voor hun dappere daad. De grote lachende in deze zaak zijn dus de Big Boyz on the Background. En de kans is vrijwel NIHIL dat deze mannen gepakt worden, want ze werken met onderbazen die weer anderen (onder de onderbaas) onder zich hebben om het vuile werk te klaren. Zie hun organisatiestructuur zo: Stel ik ben The Bozz. Ik neem twee mannen (X & Y) in dienst die voor mij gaan werken, maar dan gescheiden van elkaar. Dus Mister X gaat de bolletjesslikkers organiseren, en Mister Y gaat de koffersjouwers organiseren, allebei afzonderlijk van elkaar. De jongens die gaan sjouwen weten niks van de jongens die hebben geslikt. Op de dag van vertrek worden de sjouwers heimelijk ingelicht over de slikkers, er worden ook “supervisors” meegestuurd die de boel gaan “coordineren” tijdens de reis. Voordat de plane landt, gaan deze supervisors met minimale hoeveelheden coke bij zich de bolletjesslikkers ermee onopgemerkt “beplakken”, hetzij fysiek aan hun kledij, hetzij dmv sigarettenrook op ze te blazen. Dit kan ook al “onopgemerkt” in Suriname hebben geschied.

  Ik wil geen verdachtmakingen naar mijn hoofd geslingerd krijgen als hoe ik aan deze info komt. Dit alles heb ik zelf zitten verzinnen, het hoeft helemaal niet zo te zijn.


  Maak melding
 49. Tja,
  Als deze mensen het doen is het cultuur en de club, die het brein achter alles vormt wordt onbesproken gelaten.

  Een boom bestaat niet uit takken alleen! De wortel vormt ook een onlosmalijk deel. Dat is weer een ander cultuur!


  Maak melding
 50. Waarom wordt het probleem van bolletjesslikkers zo simplistisch besproken?

  Idereen is boos en roept meest rare oonzin als doodstraf en dergelijke.

  Mensen die drugssmokkelen worden meestal opgepakt en gestraft, bolletjesslikkers ook.

  In alle landen ter wereld heb je mensen die crimineel bezig zijn en ook de mensen die dat om bepaalde redenen niet durven.

  Maar we moeten wel toegeven dat er in een land waarin armoede heerst en de jonge mensen geen werkgelegenheid hebben, de verleiding groot is om zoiets als drugssmokkelen te proberen.


  Maak melding
 51. Raj 72

  De militaire politie valt onder Defentie en niet onder Justitie. Dus die twee ministers van beide departementen dhr Santokhi & dhr Ivan moeten keiharde afspraken maken hoe dit bolletjes probleem aan te pakken. Zowel Defentie als bij Justitie moet men schoonschip maken, want daar is die broeinest van corrupte ambtenaren. Om dit cocaïne probleem uit te kunnen roeien moet men beginnen bij de bron. Suriname heeft toch een inlichtingdienst die heren moeten gaan infiltreren in beide departementen, dan heeft men kans op sucses om dit probleem te kunnen aanpakken. Het moet bij de wortels worden aangepakt.

  Een Marechaussee.


  Maak melding
 52. doodstraf dat ook weer niet he.want zouden die mensen geen bolletjes slikken dan zouden ze zich te goed doen aan dat vliegtuig eten.ik weet nu dat door die bolletjes slikkers ik dan vaak meer dan drie porties eten kan nuttigen in het vliegtuig,nee hoor laat die bolletjes slikkers maar komen hoor voordeel voor mij.hihi


  Maak melding
 53. Raj 72

  De militaire politie valt onder Defentie en niet onder Justitie. Dus die twee ministers van beide departementen dhr Santokhi & dhr Ivan moeten keiharde afspraken maken hoe dit bolletjes probleem aan te pakken. Zowel Defentie als bij Justitie moet men schoonschip maken, want daar is die broeinest van corrupte ambtenaren. Om dit cocaïne probleem uit te kunnen roeien moet men beginnen bij de bron. Suriname heeft toch een inlichtingdienst die heren moeten gaan infiltreren in beide departementen, dan heeft men kans op sucses om dit probleem te kunnen aanpakken. Het moet bij de wortels worden aangepakt.

  Een Marechaussee.


  Maak melding
 54. Inmiddels zijn 6 leden van A Sa Go in Suriname.
  De laatste moet nog door een paar formaliteiten heen en is dan ook weer op vrije voeten.A Sa go heeft geen drugs gesmokkeld.

  Ondanks ze gescand zijn zijn ze toch aangehouden. Die scans werken niet me taigi unu.
  Ze moesten eerst naakt staan en dan gescand worden en TOCH zijn ze aangehouden.
  Ik zeg jullie die scans werken niet.Het is bluf.Ze kijken gewoon of je vervelend ga reageren en houden je daarvoor aan.
  Je kan me niet vertellen dat die mensen ondanks de scan toch verdacht werden van drugsmokkel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES