Surinaamse houtproducent erkend met FSC-certificaat

5

PARAMARIBO, 20 jun – Suma Lumber Company is, met hulp van het WNF, als eerste houtproducent in Suriname FSC-gecertificeerd. Het certificaat is een bevestiging dat zij voldoet aan de internationale standaard voor verantwoord bosbeheer.

De Forest Stewardship Council (FSC) ziet verantwoord bosbeheer als een balans tussen natuurbelang, goede arbeidsomstandigheden en andere sociale en economische aspecten. Suma Lumber Company heeft toestemming voor de houtkap van een gebied van 70.000 hectare rond de Tibiti rivier in Suriname. Het bedrijf richt zich op het produceren van rondhout en nat gezaagd hout voor de exportmarkt. Het certificaat is niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor Suriname een belangrijke stap in de richting van milieutechnische, sociale en economisch verantwoorde houtproductie.

Om aan de eisen van FSC tegemoet te komen moest Suma Lumber Company voldoen aan verschillende criteria. Zo moet een bos, nadat er een bepaald aantal bomen gekapt is, voldoende tijd krijgen zich te herstellen. Daarnaast dient men ook de rechten van de plaatselijke bevolking te respecteren. Verder is het van belang dat het ecosysteem van het bosgebied in stand wordt gehouden.

FSC is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. Ze stellen wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Om eventuele belangenverstrengeling te voorkomen, laat FSC het certificeren en controleren van bossen en bedrijven over aan onafhankelijke controleurs.


5 REACTIES

  1. Dat is mooi,maar wie gaat het allemaal controleren of het bedrijf zich aan de spelregels hout. Het gaat immers om een groot en moeilijk bereikbaar gebied.

    Radjen


    Maak melding

  2. Ik vraag mij af hoeveel aan belasting door dit bedrijf aan de staat zal worden betaald???????????????????????????????
    Immers de 70.000 hectaren zijn toch “GEROOFD” van de staat Suriname !!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.