Hulp Oost-Suriname wordt geboden “waar mogelijk”

1

PARAMARIBO, 20 jun – Waar mogelijk wordt hulp geboden aan de door wateroverlast getroffen binnenlandbewoners. Dit zegt Jerry Slijngaard, leider van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. Integraal hulp bieden is er niet bij vanwege het tekort aan middelen. Toch wordt bijgesprongen in vooral de ergste gevallen.

“We voorzien waar mogelijk”, zegt Slijngaard. Voedsel en drinkwater zijn verstrekt voor ongeveer een week. Van kentering lijkt nog geen sprake. Hoewel het water niet echt meer stijgt, zijn op veel plaatsen de huizen nog niet toegankelijk. Volgens Slijngaard zal het de komende dagen blijven regenen. Dat kan voor de nodige problemen zorgen. In de dorpen is het leven vrijwel geheel ontwricht.

Ook toeristenoorden zijn niet toegankelijk. Veel vliegvelden zijn gesloten. Dat de noodtoestand desondanks niet wordt uitgeroepen, is hoofdpijn voor de politiek. NCCR wil zich sec bezighouden met het technische gedeelte. “Inderdaad verkeren mensen in nood”, aldus Slijngaard. Voorstellen voor permanent hogerop wonen liggen al bij de regering. “De traditie leert dat de mensen zich niet met een knip van de vinger naar boven begeven. Het is een proces.”


1 REACTIE

  1. hebben de mensen aan de overzijde van de lawa goudvelden(cayene)geen wateroverlast van het overlopen van rivieren.

    of hebben alleen de boslandcreool aan de zijde van suriname last van de overstroming.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.