woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomie“Suriname kan onvoorstelbaar rijk worden van bos”

“Suriname kan onvoorstelbaar rijk worden van bos”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jun – “Suriname kan onvoorstelbaar rijk worden van zijn bos.” Dit zegt directeur Wim Udenhout van milieuorganisatie Conservation International, CI. Er is veel geld te verdienen en dat zonder het bos te vernietigen. Ook hoeft niet te worden gewacht op geld van de internationale gemeenschap.

Voor wat, hoort wat is leuk, maar het blijft wachten totdat de ander er ook zo over denkt. “We moeten ons niet baseren op wat de wereld zal geven voor ons bos. Dat komt wel, maar we moeten ons er niet op blindstaren”, zegt Udenhout. Beter en voordeliger is het te werken met brandnames. Suriname en zijn bosrijke achterland zijn het marketen alleszins waard.

De brandname is bruikbaar voor onder meer de gigantische watervoorraden in het land. Dit wereldwijd schaarse product is dan makkelijker verkoopbaar. Het brengt ook meer verantwoordelijkheid mee. “Water is belangrijker dan aardolie. Als we water verkochten, zouden we allerlei maatregelen treffen om te voorkomen dat datgene waar de economie op drijft, geschaad wordt. We beseffen die waarde te weinig.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. is makkelijk praten,probeer eens een vergunning aan te vragen.dan zal je iets moois beleven.

  wie kent nog de uitspraken van wijlen j.lachmon(voorzitter staten van suriname)i v m het opzetten van een tandenstoker fabriek in suriname.

  de heer w udenhout heeft zeker niet door dat dit een zeer ongepaste woord is bij de regering venetiaan.


  Maak melding
 2. De kopstuk van dit artikel klopt niet.

  Het moet zijn “de Surinaamse regeringsleden kunnen schatrijk worden van het bos.”

  Trouwens is het beleggen in water hetzelfde als water naar de zee dragen. Zo’n idiote idee heb ik nog nooit gehoord. Alsof er geen water is in het buitenland. Ik kan wel raden vanuit welk kant deze idee komt. Waarschijnlijk ook met miljoenen gesubsidieerd.

  Straks gaan we ook lucht, zonlicht, zand en stront willen verkopen. Alsof er geen betere alternatieven zijn, die gegarandeerd wel gaan scoren op de wereldmarkt.


  Maak melding
 3. Dit is echt ONZIN, dan was brazilie allang rijk want zelf hun lukt het niet om geld van westerse landen te krijgen, rijke landen hebben veel te vertellen dat ze gaan betalen voor het oerwoud maar dat is tot nu toe nergens gebeurt, en het zal nooit gebeuren. maar natuurlijk moet suriname hoe dan ook het oerwoud beschermen en geen enkel stront chinees bedrijf toestemming geven voor palmolie plantages, en alle illegale brazilianen het land uittrappen!!


  Maak melding
 4. Stop het liegen en bedriegen ga gewoon met je klauwen hard werken.
  Laat de handen wapperen i.p.v. smoel-werk gelul.
  Elke dag komt een weer liegen is het niet goud, dan is het olie, maar niemand ziet een moer.


  Maak melding
 5. Hahahaha Suriname en rijk worden. IDIOOT SURINAME IS AL RIJK. Het zijn jullie soorten aapachtigen die ons land arm maken.

  Jullie werpen je als leiders op worden gekozen direct of indirect en verkopen alles voor weinig geld of verbrassen het geld.

  Hou toch op man en en hoepel op.

  EEN COMMANDO EN!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 6. Was het maar zo meneer van C.I., dan waren vele “arme” landen van Afrika, Azie, Zuid-Amerika en noem maar op vandaag “stinkend” rijk zijn geworden en alle problemen zijn dan poetssssssss weg.


  Maak melding
 7. suriname is rijk maar op dit moment niet, op dit moment is suriname rijk aan aarmoe zaaiers die de leiding hebben en domineren het hele staat en land. land rovers uit eigen bodem. ben zeker dat ze mijn mening niet zullen plaatsen want ze willen de waarheid niet horen. die Venetiaan doet mijn een beetje denken aan Mugabe.


  Maak melding
 8. die ene persoon op dit site heeft gelijk suriname kan niet eens tanden stokers maken.
  de hoog opgeleide surinamers in het parlement willen liever dat de tanden stokers ook uit donaties komen.
  SOMMIGE MENSEN HEBBEN GELD MAAR KAN NIKS KOPEN. ZO EEN GELD MOETJE DOOR DE WC SPOELEN EN ZOEKEN NAAR GELD MET GELUK.


  Maak melding
 9. en ik kan ontzettend rijk worden met de mineralen in mijn pis. Het is toch niet te geloven wat voor onzin sommige gestudeerde surinamers uitkramen om het volk enigszins blij te make met dooie mussen.


  Maak melding
 10. sommigen landen hebben geen reet niet maar hebben het beter dan de gemiddelde surinamer.
  ze verdiennen beter, eten en drinke en wonen beter.ze kunnen wel op een eerlijk manier hun huizen bouwen. ondanks geen boxit,olie,goud,en die andere grond stoffen die suriname rijk aan zijn. bovendien zij hebben niet half miljoen mensen nee, ze hebben tachtig miljoen mensen, Turkije is daar een voor beeld. ze leven tachtig keer beter dan surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES