Suriname niet ontmoedigd na ijdele olieboring

14

PARAMARIBO, 18 jun – De regering blijft optimistisch over de uitkomst van de olieboringen voor de kust. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. de perspectieven blijven uitstekend, ook nu het resultaat van de eerste boring niets heeft opgeleverd.

Dat er niet meteen winbare voorraden gas of aardolie zijn aangetroffen hoeft nog niet het einde te betekenen. “We zijn teleurgesteld, omdat we gehoopt hadden op een directe hit, maar we gaan rustig door”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Bovendien is er nog altijd de winst van de seismische data. Die komen sowieso beschikbaar bij dergelijke boringen en kunnen altijd gebruikt worden.

Het exploratiewerk wordt voortgezet door het Spaanse Repsol/YPF. “De data zijn dus bruikbaar voor verder onderzoek”, aldus Rusland. Repsol/YPF heeft een productiedelingsovereenkomst gesloten met Staatsolie. De kosten van de exploratie zijn voor rekening van het Spaans-Argentijnse bedrijf. De boringen vinden plaats in Blok 30, ruim honderd kilometer buiten de Surinaamse kust.


14 REACTIES

 1. Laat het olieboren maar zitten er is veel goud gevonden in het binnenland.

  Nu kunnen we eindelijk in ons hangmat liggen en genieten met de rente die we gaan ontvangen van de goudopbrengsten.


  Maak melding

 2. jammer het zijn de boze tongen die hebben weer getoond een negatieve beeld te vormen over suriname.

  waarom mogen de surinamers ook niet in welvaart en welzijn mogen leven.maar ja het is werkelijk niet gelukt en dit betekent niet dat deze met gekruiste armen mogen zitten kijken.
  landgenoten zet maar door het zal een keertje wel lukken.


  Maak melding

 3. Heeft Suriname GEEN inheemse dorphoofden meer?
  De dorphoofden die ik in krant gezien heb
  doet me aan Afrika denken niet aan SU

  Mando


  Maak melding

 4. Mijn eerste reaktie was eigenlijk cynisch bedoelt, word weer verkeerd opgevat door sommigen.

  Om even serieus te zijn, het arme volk merk niets van deze rijkdommen. Bijna alles vloeit weg naar het buitenland. Ik bedoel zelfs als er een grote olieveld, goudmijn of gasbel wordt gevonden, wat heeft het arme volk eraan. Nul komma nul. Of het nou olie, goud, bauxiet etc etc is, het volk blijft maar arm.

  Waar gaat al dat geld naartoe vraag ik me af. Er zou eigenlijk jaarlijks een openbare financiele overzicht moeten zijn over al deze geldstromen, die ook controleerbaar moeten zijn.


  Maak melding

 5. @Du
  Heb jij niets te zeggen dan je hele leven te blijven klagen en zeuren over Bouterse en Bosje??????????????????!!!!!??????

  Over alle onderwerpen haal je deze namen aan!Je bent echte een Vene type:alleen maar blijven vastzitten in het verleden!
  Ach man!


  Maak melding

 6. @ nr. 3. Raj, de seismische data is van belang om te kunnen aantonen waar wèl olie gevonden kan worden. Als de volgende seismische data afwijken van die van heden kan het zijn dat daar wel resultaten te bereiken zijn. Ik leg het nu eenvoudig uit, maar de werkelijke situatie ligt veel gecompliceerder.


  Maak melding

 7. Paagal, in principe heb je gelijk. Alleen: je hebt het in vorige reacties al verwoord: Lekker in je hangmat blijven liggen en wachten tot het beter wordt. Zo werkt het niet. Er zal door iedereen en allemaal de handen uit de mouwen moeten worden gestoken en niet wachten tot je slapend rijk wordt. Wat dat is wat de gemiddelde Surinamer wil: Niets doen en toch rijk worden. Sribi switi, lantiman.


  Maak melding

 8. Dhr Rusland moet eens stoppen met onzin uit te kramen want niet iedereen van Suriname is hersenloos. Seismische data heeft geen waarde als er geen olie is gevonden in blok 30.Elke koe van zondag weet dat.

  Hij heef het wel mooi over dat de kosten gedeeld worden en de exploratiekosten voor de rekening zijn van Repsol maar nergens lees je over wat Suriname heeft moeten inleveren hiervoor. De exploratiekosten liggen nl belachelijk hoog als het aankomt op exploratiekosten.

  ook hier schiet dit artikel te kort want van enige vorm van transparantie is er geen sprake. Dhr.Rusland hoort niet thuis bij NH maar op een of andere boerderij. Hij heeft geen kaas gegeten van ondernemen of het beheren van de NH in Suriname. Elke deal die hij sluit ligt beneden het peil van de Corantijn en het enige wat we krijgen zijn blijde berichte over dat het zo goed gaat. Echter van een jaar verslag is er geen sprake bij zowel de Suralco,bij het ministerie zelf of in dit context van Staatsolie( de laatste dateert alweer van 2006 ).


  Maak melding

 9. @ blaka bakra: ok, tis me wat duidelijker geworden.

  maar zelf boeit het me niet of er wel of geen olie gevonden zal worden, want ik zal het niet merken in mijn zakken. ik doe mijn werk, en ik ga ervan uit dat als het beter gaat met de economie, mijn zakken automatisch voller zullen worden, iets wat ik niet heb zien gebeuren tot nu toe sinds de canadeze goudbedrijven in suriname zijn gekomen.

  @ du: venetiaan heeft onze goud verkocht voor een vijf procent, wat zeg je daarvan? en met de hoge goudprijzen wordt hun energie nog erbij gesubsidieerd! met mijn vastrechtgeld die ik keihard per maand moet betalen (120 srd per maand). what about that? kan je me een zinnig antwoord op geven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.