woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAlcoa bereidt goudindustrie in Suriname voor

Alcoa bereidt goudindustrie in Suriname voor

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jun – Alcoa Worldwide Alumina bereidt zich voor op het opzetten van een redelijk grote goudmaatschappij in Suriname. Het moederbedrijf van bauxietmaatschappij Suriname Aluminum Company, Suralco, ziet goede perspectieven. De eerste vondsten in het Nassau-gebergte zijn veelbelovend.

Volgens de uitslag van exploratieactiviteiten moet er in het gebied zo’n half miljard ounce goud zitten. Dat is ruim voldoende om onderhandelingen te starten met de overheid. De onderhandelingen zullen gevoerd worden door Surgold, een joint venture van Alcoa en Newont Mining Corporation. Surgold heeft de laatste vier jaar ruim veertig miljoen dollar gestopt in de exploratie.

Het voorwerk is zo goed als afgerond. Volgens Surgold moet nog een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd en een onderzoek naar de sociale en milieueffecten. Die zullen plaatsvinden na succesvolle afronding van de onderhandelingen. De gunstige ontwikkeling van de wereldprijs voor goud plaatst een aanstaande overeenkomst in extra interessant licht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. 1 ounce is 28 gram, een half miljard ounce is dus 28 x 500.000.000 = 14.000.000.000 (14 miljard) gram / 1000 = 14 miljoen kilo goud.

  1 kilo goud is plm. 27.000 euro waard.
  14 miljoen kilo is dus 14.000.000 x 27.000 = 378.000.000.000 euro. (378 miljard euro aan goud)

  Suriname = El Suridor

  Dit bericht moest eigenlijk geheim blijven want straks gaan we niet meer willen werken.


  Maak melding
 2. paagal,
  je bent snel met je berekening,dus in feite ligt de eldorado toch in het binnenland van suriname.

  de avonturiers uit nederland hadden toen een lange neus om dit op zo afstand te ruiken.

  en niet te vergeten,dat alcoa het goed gezien hebben.want vele van onze goud voorraden met het bauxiet zijn verscheept naar america.zonder dat suriname een cent hiervoor heeft mogen ontvangen.

  waardoor die hele aluinaarde fabriek op den duur gesloten moesten worden.omdat men toen ook weinig verdiende op alleen het bauxiet.

  dus suriname beter gaan opletten anders worden wij weer leeg geplunderd door deze figuren.


  Maak melding
 3. Na meer dan honderd jaren bauxiet mijnen is Suriname arn gebleven en de multi nationals steeds rijker. Dus de 14 miljoen goud zelf ontginnen ook als je hulp nodig heb van de chinezen. Van het westen zijn wij al de jaren arm gebleven, maar ook dankzij onze geweldige LIJDERS
  IBO


  Maak melding
 4. Bauxietmaatschappijen werken in het geheim. Er is al die jaren niet alleen bauxiet uitgevoerd. Weten jullie dat in die bauxiet ook goud in zit.


  Maak melding
 5. zozo.. ik zie al, nederlanders zijn toch niet zo slim als ik had gedacht.. dat ze een land als suriname hebben opgegeven. en toch zullen we niet veel verschil in onze zakken merken (spinoff effect op de economie)


  Maak melding
 6. Wat een boeven streek van deze boeven,jaren lang hebben zij goud meegenomen uit Su. zonder een cent voor te betalen.

  En nu de eerlijke boy uithangen.

  Wreed zijn deze buitenlanders….. maar van Opa Vnoshine zijn alle buitenlandse schurken welkom.


  Maak melding
 7. 1 kilo kost op dit moment US$28732,28 dus bereken het maar.. maar natuurlijk zulke voorraden worden over heel wat jaren gewonnen.. dus per jaar valt het wel mee met de opbrengsten alhoewel het toch nog steeds een gigantisch impuls aan de enconomie zou moeten geven..maar wat zullen de royalties zijn?? vast net zo laag als bij cambior… DUS ik pleit ervoor dat suriname een SRgold company opzet zoals staatsolie… de staat is de enigste aandeelhouder maar het bedrijf is volledig zelfstandig!!! maak er maar staatsgoud van ofzo..maar iig kan komt het geld wel in de staatskist..


  Maak melding
 8. Paagal,

  even opletten: de “kosten” die gemaakt worden door Suralco moeten er natuurlijk wel vanaf: voor Suriname blijft van dit bedrag dus hoogstens 0.00000000001 % en een verwoest landschap over. Suralco is net als Iamgold wel goed, maar niet gek!!


  Maak melding
 9. Ronny,

  Mischien krijgen we gratis een kwik reininger/verwijderaar erbij om het land te ontgiftigen, als dank voor het weggegeven goud.

  Waarom denk dat er zoveel staven goud in de amerikaanse banken liggen opgeslagen. Die komen o.a. uit het bauxiet die uit Suriname geimporteerd.


  Maak melding
 10. en eeuwen milieuvervuiling
  hoe gaan we dit aan onze kinderen vertellen?
  en dat voor een paar grijpstuivers om knoflook en aardappelen te kopen bijzelfde landen
  surinamers moeten het zelf explorerenm


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES