Suriname wil meer geld zien voor zuinig bosbeleid

3

PARAMARIBO, 17 jun – Suriname mag dan schouderklopjes krijgen voor zijn zuinig bosverbruik, het mag daar niet bij blijven. Dit zegt Frans Kasantaroeno, topfunctionaris op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Komt nog bij kijken dat er veel wordt beloofd. “Mooie woorden, maar weinig actie”, aldus Kasantaroerno.

Van de miljoenen dollars en euro’s die het bos waard zou zijn, is niets te merken. Tenminste niet in Suriname. Hetzelfde gaat op voor de bakken vol met geld die gestopt worden in planning voor duurzaam bosbeheer. Kasantaroeno vindt het pijnlijk dat Suriname als land waar dit soort beheer in praktijk wordt gebracht, buiten de boot valt. En maar aandringen op meer betrokkenheid.

Er wordt flink van buitenaf gelobbyd om Suriname mee te krijgen bij internationale activiteiten. Binnenkort vindt in Paramaribo een internationaal seminar plaats over financiering van duurzaam bosbeheer. Den Haag draagt bij in het betalen van de kosten. Mogelijk dat voor Suriname eindelijk deuren worden geopend. Dan zal blijken “hoe serieus de belofte is van financiële compensatie voor behoud van het bos.”


3 REACTIES

 1. Kasantaroeno? RGB? Ehhh, wie is ook weer de baas op RGB? En wie is de baas van de baas op RGB? Dit vind ik pas ECHT JE LAND VERKWANSELEN!!! Doe iets vanuit het ministerie, dan laat je pas zien of je ballen hebt. We weten allemaal wat er met dat eventuele geld gebeurt, niewaar Raden S.?


  Maak melding

 2. Deze PAE en brombere man begrijpt niet dat het zuinige bosbeleid niet voor een ander wordt gedaan maar in het belang van lan den volk.

  Deze rovers die nooit in het belang van Suriname hebben gehandeld willen alleen maar geld zien. En reken maar dat het geld en bos allemaal verdwijnt met deze inboorlingen aan het bestuur.

  Het is toch om te schamen!

  Wie neemt Suriname nou serieus!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.