Surinaamse ex-rebellen barricaderen weg Albina

14

PARAMARIBO, 17 jun – Voormalige rebellen van het Jungle Commando hebben de weg naar de grensplaats Albina enkele uren gebarricadeerd. Het Vredesakkoord van 1989 zou niet naar tevredenheid worden uitgevoerd. Met name het uitblijven van een financiële vergoeding steekt.

Dit is ook luidkeels opgemerkt tegenover weggebruikers op de Oost-Westverbinding. Tot ergernis van velen kon niet vlot worden afgereisd van en naar de oostelijk grensplaats. De oud-rebellen zeggen zich gepakt te voelen. Hun aanpak heeft wel veel weg van de strategie die legerveteranen recent hebben toegepast. In het westelijke deel van de Oost-Westverbinding is ook een barricade opgeworpen.

Volgens de oud-militairen bleef een toegezegde vergoeding te lang uit. De betaling heeft recent plaatsgehad. Tientallen oud-rebellen die recent protesteerden in Paramaribo, is beloofd dat zij bij de Inlichtingendienst te werk gesteld zullen worden. Ook de veteranen is werk beloofd. Die willen niet bij de Inlichtingendienst vanwege oud zeer. Hun voorkeur gaat naar werken bij de politie.


14 REACTIES

 1. Hoe dan ? Als alle manschappen van de Jungle Comando in overheidsdienst komt te werken zoals Politie en Inlichtingen diensten, waar gaat Suriname dan naar toe, want met die KowfutuBoy als Brunswijk in het parlement al, kan Suriname nergens mee ! Meki ding mang ga skoro fosi!Belachelijk. Tegen deze mensen kan Suriname niks doen, laatstaan tegen GUYANA .


  Maak melding

 2. Opa Ruro…mi-boi…(citaat) unu luku bung nanga ing hij is sluuuuwwwwwwh.

  Ik hoor hij is jarig… daarom van hieruit lang leve dhr R.R.V. happy brithday.langa langa libi mi boi.

  Maar politiek nee hoor…… maak het niet te lang hoor, anders a vloek oh bigi.


  Maak melding

 3. Waar gaat suriname heen, mijn GOD. Ze zijn grote rovers en nu willen ze ook nog bij de gewapende machten. Ik zou het beter vinden als ze hadden gevraagd om geschoold te worden. Wat moet suriname nou met een stelletje ongeschoolde, onbeschaafde vuurwapendragers? Regering, laat je niet chanteren, het zijn wilde, ongediciplineerde wezens die geen gevoel hebben voor hun medemens en goed, laatstaan om over die medemens en goederen te gaan waken.


  Maak melding

 4. De surinaamse wereld op zijn kop.
  Deze so caled veteranen (sommige) beroven mensen op de route naar Albina. Nu willen ze een vergoeding. Het moet niet gekker worden. Geef ze een baan als veiligheids-mederwerker op de route naar Albina. Ze kennen het gebied goed. Laat ze voor mijn part de weg daar naartoe onderhouden. Gelijk werkverschaffing in dat gebied. Alle respect voor dit soort figuren maar ze zijn verschrikkelijk. Ga een keer naar Albina en Moego en kijk wat er van terrecht is gekomen. GEEN MOER. Het is er alleen maar vervallen. Albina lijkt een land in (met alle respect) Afrika. Een groooooote puinhoop. Niets word er opgeruimd en schoon gemaakt. Die kerels hangen daar de hele dag aan de waterkant en vallen jou vrouw lastig waar je notabene bij bent, en o wee je er wat van zegt. Zijn er laatstelijk niet toeristen beroofd van alles en nog wat. Notabene waren het oud militairen uit de TRIS tijd. Een schande voor Suriname. De generatoren welke verdijnen van de GSM providers??? Waar zijn ze??? De meeste bolletjes slikkers welke in Nederland worden aangehouden zijn uit deze regionen afkomstig.
  Neem een kijkje aan de Maystraat/ Rode Kruislaan waar sommige van de uit dit gebied afkomstige personen hun KAMP hebben opgeslagen. Vraag daar maar in de buurt aan de bewoners hoe deze mensen zich gedragen/ aanpassen. Ga een willekeurig politieburo binnen en neem een kijkje in de cellenblokken. Willen wij dit soort figuren dan in de politiek en/of de regering.Nog maals alle respect voor diegegen welke die hier niet onder vallen en sorrie voor hen die zich gekrengt voelen maar ik moet het kwijt.

  Geef me èèn brik.


  Maak melding

 5. Waarom meten we toch met verschillende maten in dit ons geliefd land. Als de één het doet is dat strafbaar en als de andere precies hetzelfde doet is er hoegenaamd niets aan de hand. Hoe dan?


  Maak melding

 6. Stuur hen maar naar het zuid-oosten van het land om Su te beschermen tegen de garimperos. laat ze daar die illegale goudzoekers tegenhouden. richt daar een permanente kampement op, maak ze tot een soort grenspolitie. Later kunnen zij hun vrouwen laten overkomen of met verlof thuiskomen. Als zij niet tevreden zijn dat maar niet meer onderhandelen met zulke lui. het schijnt dat de politie daar manschappen tekort hebben. Maar wel de indianen met rust laten.


  Maak melding

 7. Er zullen veel arbeiders nodig zijn op het land. Er is veel vraag naar landbouw produkten.

  De regering moet ook net als in Nickerie een groot gesubsidieerd, project opstarten voor deze mensen. Zeker voor de jeugd die daar geen toekomst perspektieven hebben. Geef ze geen vuurwapens maar landbouw machines. Door duizenden hectares landbouw grond te creeren en te bewerken zullen ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

  Als een bolletjesslikker op een eerlijk manier aan geld kan komen gaat hij niet meer slikken.

  Het zal moeilijk zijn maar als er eenmaal een gang is zal deze ook zeker gaan draaien.

  Als ze niet willen werken dan kun je het altijd nog door geimporteerde chinezen laten doen.

  Dit is een gratis advies aan de regering.


  Maak melding

 8. Vergoeding geven……ooit gehoord van werken voor de kost. Nee mensen beroven, ja daar zijn die marons toch goed in en die zogenoemde president “venetiaan” die laat alles maar toe omdat hij zelf een maron is. Je wordt in je eigen huis berooft je vrouw en dochter worden in het bijzijn verkracht en volgens venetiaan mag je hem niet doodschieten….amapiema joeka. Ik zal zijn dochter en zijn vrouw verkrachten (zo iemand wil je niet eens verkrachten) en dan zien of hij het leuk vindt. De marons krijgen stukken land van venetiaan gratis aangeboden. Ronny allias brunswijk zit in het parlement….hahaha die man heeft geen lbo diploma gehaald…..hahaha. Ze hangen de hele dag op alle hoeken van de straat maar werken ho maar.

  Vergoeding mie mars jo kiesie !

  MUGABE


  Maak melding

 9. Bouterse for life….het was vele malen beter toen Bouterse aan de macht was. Bouterse krijgt mijn stem. Keer op keer worden December moorden herhaald, hoeveel doden zijn er gevallen sinds venetiaan aan de macht is, door berovingen door die marons.

  BOUTERSE FOR LIFE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BOUTERSE FOR PRESIDENT


  Maak melding

 10. Mugabe,

  Schelden lost niets op. Als er een soort leerplicht en/of werkplicht zou komen voor alle Surinamers incl. dus de bosbewoners. Een potentiele vak leren waardoor je inkomsten hebt zou het nooit zo ver komen. Het is de schuld van het hele systeem.


  Maak melding

 11. Beste mugabe,

  Je hebt deels gelijk,maar in suriname is er geen behoefte aan gekwalificeerde krachten. Gekwalficeerde krachten zijn in overvloedde aanwezig in Suriname. Zie Somo ,etc. Een kleine groep moet keihard belasting betalen en die soortgenoten van Vene, zitten lekker te genieten. Wat doet de Vier hoopjes poep partije van sardjoe? En waar zijn de overige surinamers gebleven. Hebben ze geen recht op een vergoeding? De ouderen die nu geld nodig hebben en die het land hebben opgebouwd. Hebben ze geen behoefte aan een vergoeding?
  Soortgnoten steunen soortgenoten.

  Dats super. Suriname ga zo door! Surinamers blijf maar stemmen op front. Het doet jullie heel goed.


  Maak melding

 12. Die soortgenoten van Brunsje: de ex rebellen genaamd zitten nu in de inlichtingendienst.

  Zijn die ex-rebellen gekwalificeerd om in een inlichtingendienst te opereren?? Volgens mij kunnen die djoeka’s nauwelijks lezen en schrijven.

  Ik vind het een bar slecht idee om ze in de inlichtingendienst optenemen. Dit soort mensen, die meestal ook nog banden hebben met de criminaliteit, krijgen zo een onbeperkte toegang tot alle wapenvoorraden van Suriname. Binnen no time zullen alle zware wapens gestolen worden en zal de zware criminaliteit in Suriname toenemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.