zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePolitiek Suriname laat Staatsolie gaarne met rust

Politiek Suriname laat Staatsolie gaarne met rust

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jun – Het overheidsbeleid tegenover Staatsolie is zoveel mogelijk op afstand besturen. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De regering is zich terdege bewust van de kracht en de kwetsbaarheid van het bedrijf. De bedrijfsvoering mag dan ook binnenshuis blijven.

Te veel bemoeienis van buitenaf kan zoveel betekenen als het slachten van de kip met de gouden eieren. “Zoals Staatsolie nu draait, draait het zelfstandig. Maar mocht het bedrijf minder winst maken om de een of andere reden, dan is het wel de taak van de regering aan de bel te trekken”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Op dit moment is daar absoluut geen reden voor.

Het bedrijf is per jaar goed voor vele miljoenen dollars winst. Die komen grotendeels de overheid toe als enige aandeelhouder. “Met het verkregen geld mag de regering dan haar beleid uitstippelen. We moeten niet gaan frommelen aan de inkomsten van het bedrijf”, aldus Rusland. Als nu de politiek op de directiestoel gaat zitten, dan is de kans groot dat Staatsolie eindigt als zoveel andere staatsbedrijven: uitgehold en uitgemolken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. politiek suriname bemoeit zich overal mee,alles wat deze aanraakt is gedoemd te mislukken.het plaatsen/regelen van politieke vrienden is de meest voorkomende probleem waar vele bedrijven moeite mee hebben.als deze hun mond open doen,dan worden de directeuren bedreigt.

  ook dames hebben te verduren met de seks maniak bij de overheid.deze worden gewoon misbruikt.
  ik hoop dat de president een voorbeeld mag zijn voor de overige ambtenaren.


  Maak melding
 2. minister gregory wit rusland blijf met je poten af van wat Eddy Jahrap heeft opgebouwd voor suriname.

  Kijk maar wat jullie gedaan hebben met marienburg, surland, sml en bruynzeel.

  Hou je bezig met TMF of MTV minister gregory wit rusland. Of kijk naar afrikatv.nl

  Biljf van zaken af waarvan je geen kaas hebt gegeten.


  Maak melding
 3. Daarom zit het kader van staatsolie volmet mensen van Front. Dat is omdat men het van afstand wil besturen toch Rusland.
  Hoe zit het nou met up to date jaarverslagen want op de website van staatsolie gaan ze tot 2006.


  Maak melding
 4. Zeker een goede zaak,maar wat als straks kornuiten zoals Wijdenbosch/D. Bouterse het weer voor het zegge hebben? Die gaan voor eigen zak en zullen weer pogen (Remember Daewoo?)Staatsolie te verkwanselen ter meerdere glorie van hun eigen pocket. That’s a fact.

  God zij met Suriname.


  Maak melding
 5. @posting nummer 3 dus jij weet wie staatsolie heeft opgebouwd toch zijn er mensen hier die beweren dat domme bouterse dat het heeft gedaan ik ben blij dat jij dat zeg en weet dat eddy jahrap de gene is die dat heeft opgebouwden niemand anders .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES