Jacht op cokevoeders Surinaamse muziekbands

28

PARAMARIBO, 17 jun – Justitie heeft de jacht geopend op degenen die muziekbands uitlokken tot cocaïnesmokkel. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er is informatie opgevraagd bij de Nederlandse justitie. De aanhouding van Surinaamse muzikanten op de Nederlandse luchthaven Schiphol zal niet zonder gevolgen blijven.

Het is dus oppassen geblazen voor de lui die aan de touwtjes trekken van de koeriertransporten. “We gaan ze zeker vervolgen en voor langere tijd opsluiten”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Er zijn ook aanwijzingen dat de grote boys achter de drugssmokkel een deel van hun waar opofferen. Het gaat dan om het deel dat verloren gaat als een koerier tegen de lamp loopt.

Wat onontdekt blijft compenseert ruim voor wat verloren is. “Wat recent is gebeurd moet een signaal zijn voor jongeren zich niet te laten misbruiken door deze lieden”, aldus Santokhi. Suriname is wel te kijk gezet. Het pleidooi tegen de honderdprocent-controle op Schiphol boet zo aan grondslag in. De controle op de Johan Adolf Pengel luchthaven zal hoe dan ook worden verscherpt. Binnenkort worden er twee body scans geïnstalleerd. Ook worden meer speurhonden ingezet.


28 REACTIES

 1. Wat een leven dus ik kom uit Su. wat en wie denk jij dat als eerst op mij staat te wachten…jawel Honden….maar ik never met coke bemoeid.
  Holland is wreed !!!!!!!!!!!!wreedaardig!!! i.p.v Holland gaat kijken wie deze mensen aanzet en alle coke gebruikers in Ned. opspoort.
  Komt een Suri met een labiel verhaal…beiden hebben schuld.


  Maak melding

 2. Goed zo Santokhi zo mag ik het horen die grote boys met dat with shit, moeten ter plaatse worden opgeruimt. En vergeet ook niet intern schoonschip te maken, want ze zitten ook binnen jou gelederen. Ik zou je aanraden om die hele justitiële paparaat van je door te lichten, want dan pas pak je dit coke probleem bij de bron aan.

  Een Marechaussee!!!


  Maak melding

 3. Al zet je 100 scans en honden. De grote jongens hebben connecties met douanes en div. corrupte ambtenaren. Zij zullen nooit gepakt worden.


  Maak melding

 4. goedzo pak ze aan en als je weet wie het zijn de komende tien mogen ze geen poot in suriname zetten want deze (mensen )denken aan een ding en dat is rijk worden maak een wet om ze kaal te plukken die criminelen .


  Maak melding

 5. Ja lieve mensen, zolang deze figuren uit die achterstandwijken zoals flora, van Dijk, saramaccastraat en latour, bolletjes slikken zal je dit blijven houden door honden besnuffeld te worden en als verdachte te worden aangemerkt op de luchthavens. Jammer voor de fatsoenlijke reizigers.


  Maak melding

 6. Iem sabi noti, neks. Met dank aan je (ex-)landgenoten. Wie is er wreed? Hulde aan de sheriff. Die hele rotzooi moet maar een keer afgelopen zijn, van de ene of de andere kant. En jij vindt dat Holland moet zoeken naar degenen die aanzetten tot drugssmokkel? Nou spreek je jezelf tegen, brada. Altijd bij de bron beginnen, en die ligt in Su., dus de verantwoordelijkheid van de Surinaamse overheid.


  Maak melding

 7. de mensen die slikken hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Alhoewel ze zo met hun eigen leven spelen zijn ze evengoed debet aan de ontstane situatie.


  Maak melding

 8. @ 1: waarom zover de schuld gaan afschuiven? suriname is de grootste schuldige hierin. als ze hierzo alvast op een MENSWAARDIGE manier mensen gaan controleren, en minder corrupt zouden zijn, dan zouden de bakra’s ook flexibeler worden. maar nee, alla mang lobi njang.


  Maak melding

 9. suriname en nederland moeten jachten op die organisatoren die die jongens laat halen voor wat hoort wat. ik heb ook een neefje in sur.die ook zou komen hij speelt in new-system we hebben al naar sur.gebeld om hem te waarschuwen want daar gaat hij blijven.in sur.zien ze toch nederland op de t.v. ze hebben toch gehoord van die controle ik vindt het heel erg en triest waar zijn die ouders van deze jongens hebben ze geen grip meer op hun kinderen om ze te waarschuwen viertien man dood in een vliegtuig van sur.naar ned.wat een drama dan klagen over een 100% controle wie niks heeft hoeft niks te vrezen een gewaarschuwd mens telt voor hun alleen ik zal zeggen jongens strekte en roep die namen die aanzet hebben gegeven


  Maak melding

 10. goed zo Santhoki en ik hoop gauw dat u de volgende minister president venetiaan is meer een stoelverwarmer geen daadkracht.

  Wat btreft de klachten betreft visitaties met speurhonden zou ik zeggen soort bespeurt soort.
  Ga lekker werken in plaats van zo snel mogelijk rijk worden ten koste van anderen leven te ruïneren.


  Maak melding

 11. Heel verdacht, deze groepen werden al sinds 2 jaar in de gaten gehouden en nu vonden ze hier dat het wel genoeg geweest is. gepak zullen ze worden. de jongeren in Suriname zijn niet zo ver ontwikkelt net als hun leef tijd genoten in Ned. ze vallen heel makkelijk is mooie praatjes en willen Suriname ontvluchten van het ontzichtbare armoede. er is nog steeds een appaartheid in Suriname onder de bevolking. Nu hebben de Surinaamse brassband het voor andere verpest. dus nu gaat een Nederlandse brassband naar Suriname voor een uitwisseling en op Schiphol zullen ze final, anal en masaal gevisiteerd worden. now, dank je wel Faya rythm, nu is het Faya boroe in de cel. Faya Rythm Ned. kan zijn naam gelijk gaan veranderen, want ze worden noooit meer geboekt. Maar de grote boyz zijn net moeilijk te vinden. in dat opzicht is Nederland een burocratiesche land die dingen op lange termijnen laat lopen. anders hebben zij geen werk he.’

  Maar jah’als het wat geld kan opleveren zonder om de gevolgen te kunnen weten, waarom niet he. zo denken de Surinaamse jongeren. ze willen hun familie helpen omdat de economie in Su niet deugt. ma ja, als ze een goed verhaal hebben en de namen door geven wat ze ook gaan doen, dan kunnen hun ouders post verwachten met een rode stempel, niet meer welkom de komende 5 jaar.

  De brassband in Nederland hebben geschokt gereageerd en is het gesprek van de dag.
  als grap wordt er gezegt dat Suriname Brassband uit Nederland gaat moeten inhuren omdat het daar schaarst is. Jongeren!!!!! OE NO MÍK GRAP, HOLLAND A NO PARADIJS

  COOL


  Maak melding

 12. Maak van de presidentpaleis een straf-oso! Want Santo Boma is al vol van rovers. Voor coruptelingen,drugsbaasjes etc is er geen plaats meer.


  Maak melding

 13. Waarom men t kon zien aankomen is niet zo moeilijk. Er zijn al brassbands in Ned. en als ik ze hoor spelen is het t zelfde wat ik ook hoor in Su. , dus hoezo, waarom en over welke “culturele ” uitwisseling gaat t nou? Uitwisseling ammehoela, t was gewoon operatie brassband , een naam om de activiteiten te coveren, denkende dat t niet zou opvallen. En ondertussen door alle commotie op Schiphol , kan de werkelijke actie doorgaan , want door deze afleidings manouvre , gaat de belangrijkste lading door.Er is een schijntje vergeleken bij wat er echt binnenkomt tegengehouden, er wordt nagedacht over deze zaken ,want t is business. Offers worden zo gebracht om zo te kunnen (w)innen . De organisatie zit strak in elkaar.


  Maak melding

 14. @nummer 14 de eerste aanzet gaf bouterse daarna kwam brunswijk ze zijn bijde veroordeeld voor drugs smokkel in nederland en ze mogen bijde hun poten niet buiten suriname zetten en bouterse was toen de machtigste man in suriname dus je kan zeggen de staat suriname handelde toen in drug mooi voorbeeld geef je zo aan een samenleving een van zijn naaste colega boereveen is toch ook in amerika veroordeeld voor drugs smokkel de hele militaire top zat in de revo tijd diep in de drugs maar daar zwijgen de aanhang als een graf over.


  Maak melding

 15. @kondreman.
  Niet alleen mensen uit de achterbuurten smokkelen met drugs. Het zijn meestal juist de eliten en de hoogwaardigheidsbekleders die zulke dingen doen.
  Vertel me hoe ze aan hun Prado’s,Murano’s en grote luze huizen komen.
  Door gewoon te werken kun je deze dingen niet gemakkelijk kopen….of je moet 10tallen jaren sparen.


  Maak melding

 16. du,
  als jij mijn broer was had ik jou allang een trap in je reed gegeven.of had ik je naar psychiater gebracht.want je bent echt gestoord.

  je hersens zijn zeker van staal en kan niet eens door denken.je bent niks anders dan een dorps idioot


  Maak melding

 17. suriname is te kijk gezet.goed dat ze in nederland 100% controle uitvoerd.laan ze maar in suriname kletsen als ze het zelf niet kunnen dan doen ze in nederland.die mensen kinderen gaan kapot aan al die drugs.
  ik hoop dat ze een flinke straf krijgen 10 tot 20 jaren de bak in.


  Maak melding

 18. colega inplaatst van collega,look who,s talking,wat denk jij van sandoksie ezel du , praat ook over hem K…Lo ,hij zit ook in dezelfde shit,ik stel die vraag weer waarom moest Khan weg liefs geblinddoek,jij bent ook een grote drugs beest.


  Maak melding

 19. do 19 jun 2008, 17:20
  Toneelgroep slikt bolletjes
  AMSTERDAM – Zeven leden van een Surinaamse toneelgroep zijn op Schiphol in de kraag gevat omdat ze bolletjes cocaïne hebben geslikt.
  Dat meldt AT5. Eerder dit jaar zijn ook drie keer leden van Surinaamse muziekgroepen aangehouden voor cocaïnesmokkel.


  Maak melding

 20. Vraag mij echt af hoe ze op JAP willen controleren of iemand geslikt heeft? Krijg je soms een broodje pom en als je weigert moet je dan door de body scan?

  in lijn hiermee. Al die mensen die roepen dat ze niet begrijpen dat ze niet op JAP gecontroleerd zijn hebben weer eens gereageerd zonder na te denken.


  Maak melding

 21. 100%-controles schiphol zijn blijkbaar nodig, er wordt dagelijks drugs gevonden uit suriname.
  waarom eigenlijk?…. de hollanders, surinamers en surinaamse overheid klagen over deze controle, waarom wordt de controle op jap niet strenger? als de hollandse douane niks meer aantreft houden de controles vanzelf op in holland.

  op deze manier houdt suriname de controle in eigen hand en kan deze naar eigen maatstaven uitvoeren.
  de surinaamse overheid kiest hier echter niet voor en moet hiermee de consequenties aanvaarden.

  het enige vervelende is de wachttijd, maar onze ervaring is dat we uiterlijk 2uur na de landing naar huis kunnen. over het algemeen zijn de beambte aardig en hebben respect, een enkele uitzondering daargelaten maar waar heb je dat niet. vergeleken met douane in andere landen (amerika, turkije, engeland) vind ik ze zelfs aardig.

  dus suri doe alles wat je kan om te zorgen dat die troep niet aan boord komt en dan kunnen wij binnenkort zonder oponthoud terug keren van vakantie en houdt het gezeur op.

  xx


  Maak melding

 22. aai baja Meneer Santhoki
  het wordt tijd dat u als sranang mang zich niet meer laat vernederen en meedoet aan een moderne slavernij alhoewel jij geen last hebt van de slavernij verzoek ik u geen poep voor nederland schoon temaken wat ik u wel wilt vertellen is het volgende : als ik uit nederland vertrekt kijken die blanke niet eens naar mij als wij hasj of wat voor soort rommel willen meenemen die ned zijn blij dat wij weg gaan met dat spul maar wat nederland doet met u, ze dragen u op om te kijken wat wij Surinamers in hun land brengen jij geeft de opdracht aan uw ondergeschikte om ons zo grondig mogelijk te controleren met alle nare gevolgen van dien bij verterk uit Suriname terwijl jij de grensen(aankomst) bloot en open laat staan meneer santhoki dat Su zoveel doop heeft hebben wij aan u te danken
  de mp op zanderij moet en is verplicht ons daar een mensontwaardige behandeling te geven terwijl wij bij verterk uit ned worden uitgeleid die bakras denken neem maar je rommel mee en jij santhoki doet juist het omgekeerde waarom doe je dat vindt je niet dat je een futuboy bent van nederland nu gaat u zich bemoeien in de zaak van die puku mangs ze zitten in nederland vast ze zijn toch al opgepakt wat wil je nog meer zie je niet dat je een slaaf bent van nederland ze gaan jou straks vragen om die boys daar in su opte sluiten dan zijn hun van die paimang af. want ze weten dat je hun achter werp wilt schoonmaken ik hoop dat jij dit leest
  wat die arme mp en douane krijgen de schuld terwijl jij nederland een dienst wilt bewijzen mischien krijg je nog een paar ouwe pc’s pentium 2 dit keer en zo verkoop je steeds je eigen landgenoten terwijl je dondersgoed weet hoe de vork in de steel zit waarom ga je niet even naar amerika nee echt niet je weet het trouwens
  Insp.


  Maak melding

 23. een van de zekerste methoden om ergernis te voorkomen is een mogelijke oplossing voor het probleem te bedenken
  het is beter na te denken dan aan te vallen!

  die arme man doet net of zijn geliefde met een ander vandoor is gegaan.


  Maak melding

 24. @posting nummer 19 en 21 de waarheid is hard om te horen maar wat ik zeg is gebaseerd of feiten dit verzin ik niet jullie zijn zeker de tijden vergeten van drug laboratorium in suriname in de tijd van de revolutie alles is eetbaar maar niet alles is bespreekbaar als jullie begrijpen wat ik bedoel ik zal het vertalen .ALA NYAN BU FU NYAN MA ANO ALA TAKI BUN FU TAKI. dus die schop en die psychiater zal ik dan maar aan jullie twee geven want ik denk dat jullie bijden het echt nodig hebben wat denk vermogen aangaat en reaktie, en nog iets mijn broers kunnen denken en goede discussies voeren dus jij zou nooit mijn broer kennen zijn probeer de andere te overtuigen van zijn ongelijk als je dat kan maar bij velen van jullie hier is dat ver gezocht een fijne weekend nog .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.