zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname dichter bij WK voetbal deelname

Suriname dichter bij WK voetbal deelname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jun – Suriname heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Guyana met 1-0 gewonnen. Clifton Sandvliet maakte acht minuten na rust de winnende treffer. Op 22 juni staat de return op het programma schrijft Goal.com.

Wanneer Suriname Guyana weet te verslaan, dan komt het land in een ‘pot’ met de beste twaalf landen van de CONCACAF-kwalificatieronde meldt de site. Deze landen worden vervolgens in drie groepen van vier teams ingedeeld.

De eerste twee ploegen van elke groep plaatsen zich voor de finalegroep, waarin de eerste drie teams zich direct kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Als ze maar geen bolletjes slikken bij het afreizen naar Zuid- Afrika. Voor de rest veel succes bij de komende wedstrijden. Surinamers zijn goeie voetballers, dat staat buiten kijf. Niet voor niets zijn wij het buurland van de beste voetballers op deze planeet.


  Maak melding
 2. Zou mooi zijn. Als vene nou een keer die voetballers als Seedorf, Kluivert, Davids een dubbele paspoort verstrekt kunnen ze nog een keer voor Suriname uitkomen.

  Maar die domoren denken toch nooit zo vre.


  Maak melding
 3. 15/06/2008 10:04

  Suriname heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de volgende kwalificatieronde voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. In Paramaribo won het met 1-0 van Guyana. Clifton Sandvliet was de grote man. De 67-voudig international sloeg in de 53ste minuut toe, door geheel vrijstaand de enige goal te maken tegen het favoriete Guyana.In 20ste minuut van de 2e helft kwam eindelijk de super verrassing , zo wel Edgar Davids als Clearence Seedorf maakten hun debuut voor Suriname.Met dank aan de Heer Brunswijk konden deze jongens binnen 48 uur over een dubbel paspoort beschikken , nadat de Fifa toestemming had gegeven .Het ligt in de bedoeling om ook Patrick Kluivert en Winston Bogarde te benaderen om via een versnelde procedure dubbel paspoort voor Suriname te laten uitkomen .Winston Bogarde kan nog altijd 70 minuten spelen .Mocht Suriname zich plaatsen , zullen zeker nog meer Surinaamse spelers met een Nederlands paspoort een dubbel paspoort krijgen .Een zeer goeie zaak, mede dank zij de Heer Brunswijk. Jongens van het Surielftal die geen kans maken om voor Nederland uit te komen willen allemaal dolgraag voor Suriname uitkomen .

  Mocht Suriname zondag 22 juni overeind blijven in het buurland, dan kwalificeert het zich bij de laatste twaalf landen in de CONCACAF-kwalificatieronde. Die twaalf strijden in drie groepen van vier landen, waarvan de nummers een en twee zich plaatsen voor de vierde ronde, die bestaat uit een poule van zes. De bovenste drie landen kwalificeren zich voor het WK, de nummer vier speelt een play-off met de nummer vijf van Zuid-Amerika.


  Maak melding
 4. @ datravisie zou het niet beter zijn om de regelementen van de FIFA eerst goed na te gaan voor dat jij andere domoor noem want als ik het goed heb mogen spelers die voor nederlandse elftal hebben gespeeld niet meer uitkomen voor suriname of een andere land alleen spelers die niet voor nederland hebben gespeeld mogen voor suriname uitkomen mist zij een dubbele pastpoort hebben maar surinamer hebben geen dubbele paspoort dus dan houd het op denk ik.


  Maak melding
 5. Kondreman, er wordt helemaal nog niet afgereisd. Zuid-Afrika is nog iets te ver voor Suriname. Er volgt nog een returnwedstrijd op 22 juni in Guyana en als Suriname daar doorheen komt, wachten er nog 12 andere Concacaf-landen, en daarbij zijn sterkere broeders dan Montserrat en Guyana, kan ik u melden. Dus blijf met de voeten op de aarde. Eén vogel maakt nog geen zomer. En gelijkspel is voldoende voor plaatsing in de volgende groep. Dan begint het échte werk pas!


  Maak melding
 6. @ 5: velen hebben wel stiekem een dubbele paspoort in suriname (Nederlands/Surinaams of Surinaams/Guyanees of Surinaams/Brazilaans of Surinaams/Chinees of Surinaams/Indiaas of Surinaams/Antilliaans of Surinaams/Frans en ik ken er zelfs 1 die Surinaams/Trinidadiaans/Nederlands heeft). Tuurlijk ga je me erop wijzen: Stiekem. Maar point is, men heeft dubbele en zelfs triple nationaliteit, geen valse paspoorten ofz.


  Maak melding
 7. @ 1. Suriname is ook het buurland van de beste illegale goudzoekers en criminelen. Dus die opmerking van u neem ik met een korreltje zout. Op internationaal niveau staat Suriname jammer genoeg nog in de kinderschoenen. Alleen KIJKEN naar de buren helpt niet.


  Maak melding
 8. suriname gaat GEEN dubbele paspoort geven aan de voetballers met een surinaamse roots. Want als ze dat doen moeten ze dat aan alle surneds geven in het kader van het gelijkheidsbeginsel. Denken jullie dat Ulu-bulu-Vene gek is? De gedachte alleen dat suriname dan overspoeld zal worden door beter gekwalifiseerde en vooruitstrevende overzeese landgenoten geeft hem al loesbereh. De hele surinaamse samenleving wordt ontwricht en de tweedeling gaat problemen bezorgen. De samenleving zal worden opgedeeld in 2 groepen:
  Degene met drive/arbeidsethos vs degene zonder drive/arbeidsethos.
  Zaaiers vs oogsters.
  Werkers vs klaplopers.


  Maak melding
 9. Kondreman, het is nog te bezien of Brazilië het WK in Zuid-Afrika haalt. Verliezen van Venezuela, verliezen van Paraguay, verliezen van Argentinië, nou, ik hoop niet dat Suriname daar een voorbeeld aan neemt.


  Maak melding
 10. @ Nederlander: Voor 500 SRD + wedstrijdpremies? Laat me niet lachen. Daarvoor komen die mannen hun bed niet eens uit. Overigens leuk verhaal.


  Maak melding
 11. Als ze maar geen bolletjes slikken bij het afreizen naar Zuid- Afrika.

  kondreman
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Kondreman jij bent een idioot.
  Iets in jouw bovenkamer zit goed fout, ik krijg het gevoel als of jij een lage dagu moet zijn.


  Maak melding
 12. Er zijn genoeg goede suriprof spelers die nooit in het Nederlands eftal gespeeld hebben of de kans ervoor ooit gaan krijgen en die Suriname wel zou kunnen gebruiken. Zeker nu niet met de huidige Oranje elftal.

  Dus waarom niet voor Suriname uitkomen, het is gewoon een kwestie van een paar wetswijzigingen.


  Maak melding
 13. Blaka Bakra
  @ Nederlander: Voor 500 SRD + wedstrijdpremies? Laat me niet lachen. Daarvoor komen die mannen hun bed niet eens uit. Overigens leuk verhaal.

  blaka bakra

  Goeie zaak jij ziet de humor er van in .
  I have a dream !!! – Mi e sriebi go doro

  finale 2010 !!! met Suriname { Suriprofs }


  Maak melding
 14. Voor de Surineds die eventueel voor Suriname zouden willen spelen zijn er 2 hele grote problemen.
  1.een dubbel passport.
  Kan met een wetsweziging geregeld worden als de regering dat wil.Suriname op de kaart zetten.
  2.niet de minste. zullen deze spelers door de Suri spelers geaccepteerd worden. zullen zij deze spelers ook niet gaan zien als de betweters uit holland.
  en daar zit ook meteen het grote probleem waarom men de surineds geen dubbel passpoort wil verlenen.bang dat zij naar SU komen om te tonen dat het ook anders kan.


  Maak melding
 15. Ding Suriboys ini Sranan sabi al bal ekte. But believe me, on that top level is it impossible to perform without good food.

  Het is dubbele paspoort of geen W K, zo simpel is dat.


  Maak melding
 16. Ik denk dat de discussie over wel of geen dubbel paspoort helemaal niet relevant is. Al geef je ze een Surinaams paspoort, dan is het altijd nog de vraag of ze wel WILLEN. Je kunt ze niet verplichten om voor het Surinaamse elftal uit te komen. Deze mannen voetballen in Nederland voor een dubbeldik belegde boterham. Denken jullie dan dat ze in Suriname voor een half sneetje pindakaas gaan spelen? De EER om voor een vertegenwoordigend Nederlands elftal uit te komen vertaalt zich in een vette bijschrijving op hun bankrekening. En ga mij één Surinamer aanwijzen voor wie geld NIET belangrijk is. Natuurlijk is het altijd een EER om voor je land uit te mogen komen. Maar zolang de SVB de ene stommiteit na de andere uithaalt, zolang zal Suriname blijven schommelen op plaats 165. Het is natuurlijk heerlijk om te dagdromen hoe het Surinaamse voetbal eruit had gezien met deze mannen. Maar laten we realistisch blijven. Het zit er gewoon niet in. Zoals zelfs het WK van 2014 er voor Suriname niet in zit. Daarvoor is de kwaliteit gewoon niet aanwezig.


  Maak melding
 17. Blaka bakra #12

  Tuurlijk gaat het wel over politiek.

  Immers zonder dubbel psapoort kunnen ze niet voor Su uitkomen, en de Suri politiek is, zoals Prik overtuigend beargumenteerd, als de dood om Surneds dubbel paspoort te geven.

  Ze zijn bang voor de gevolgen en proberen ons buiten het land te houden… Of in ieder geval ons rechtenloos te maken waar het Suri binnenlandse aangelegenheden betreft. Geen bemoeienis.

  Ach whatever, ik kijk vanaf een afstand toe en neem mijn fatoe…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES