Amsterdam Internet Exchange naar Caribbean

0

Het grootste internetknooppunt ter wereld, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), exporteert haar succesformule naar de Caribbean met het opzetten van CAR-IX. Het bedrijf achter ’s werelds grootste IP-knooppunt en peeringplatform stort zich, op verzoek van lokale providers en overheden, in een Caribisch avontuur, meldt WebWereld.

AMS-IX bouwt mee aan een nieuwe internet exchange (IX) in de e-commerce zone van Willemstad, Curacao. Groei is daarbij cruciaal want een IX wordt voor de leden aantrekkelijker naarmate er meer partijen aanhaken. CAR-IX is hiervoor reeds in gesprek met verschillende partijen in Suriname en Venezuela.

Zo’n ‘rotonde voor internetsnelwegen’ is hard nodig voor de Antillen en de Caribische regio, constateert Job Witteman, ceo van AMS-IX BV. “Nu moeten lokale Antilliaanse providers met elkaar peeren in Miami of New York. Dat is ontzettend kostbaar” zegt hij tegen WebWereld.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.