maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinamer in leiding Associatie Caribische Staten

Surinamer in leiding Associatie Caribische Staten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jun – De Surinamer Melvin Roseval is benoemd als budgettair en administratief hoofd van de Associatie van Caribische Staten, ACS. Het is de tweede keer binnen een half jaar dat een Surinamer een hoge functie krijgt toegewezen binnen de regionale organisatie. Gericht beleid vanuit Paramaribo begint vruchten af te werpen.

Reeds geruime tijd wordt getracht zoveel mogelijk Surinamers benoemd te krijgen op hoge posten in de regio en in internationale organisaties. In 2005 is ambassadeur Albert Ramdin gekozen tot assistent Secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Dit gebeurde na intensief lobbywerk. Ex-minister van Buitenlandse Zaken, Marie Levens, is twee jaar terug voorgeleid voor een topfunctie bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS.

Levens is onlangs onderscheiden voor excellent werk als directeur van het studiebeurzenprogramma van de OAS. Gloria de Mees is onlangs aangesteld als directeur Toerisme bij de ACS. Melvin Roseval was tot voor kort projectmanager van een door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank gefinancierd programma voor armoedebestrijding.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Geweldig dat deze Surinamers internationaal erkend worden om hun leiderschap en kennis. Het is alleen jammer dat ze allemaal in het buitenland werken, waar de Surinaamse zaak van ondergeschikt belang is.


  Maak melding
 2. Niet verwonderlijk dat wij wereldwijd zo geweldig scoren. Wij zijn immers geen dommies.

  Frappant genoeg bakken we er thuis helemaal niets van.


  Maak melding
 3. Omdat zij thuis verliezen tegen de corruptie. Degenen die in de politiek voor het zeggen hebben ( omdat ze de macht in handen hebben )gebruiken je als een stuk vuil om hun vuile was te wassen. De troef zit eigenlijk in handen van het volk, maar omdat het volk liever lui dan moe is hebben zij een leider gekozen die hun kunnen “regelen”.


  Maak melding
 4. Hallo,

  Het verbaast me iedere keer weer om hier de totaal verkeerde reacties op onderwerpen te lezen.
  Mensen elk zich respecterend land wil zich goed manifesteren op internationaal niveau zo ook Suriname.
  Het degelijk lobby werk van de regering is niet voor niks, want voor topfunctie zoals die van mevrouw Levens moet jouw regering je niet alleen steunen maar zij (jouw regering)moet de steun van andere regeringen ook zien te krijgen.
  Er is ook een cruciaal punt andere landen zijn meestal niet geneigd een slechte regering te hulp te schieten.
  Die Surinamers zitten op die posten omdat het buitenland niet is ontgaan dat de huidige Surinaamse regering goed beleid voert.
  Eerlijke gezegd in het land moet nog veel gebeuren maar iets dat totaal vernietigd is heeft tijd nodig om opgebouwd te worden.

  Veel gaat nog fout in het land maar wij moeten de ogen niet sluiten voor het grootste deel dat goed gaat.
  Suriname is nu op het pad omhoog in positieve zin en dat moet geconsolideerd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES