Publiek vervoer in Suriname houdt eigen koers aan

1

PARAMARIBO, 13 jun – Het publieke vervoer blijft een eigen koers nemen. De overheid schijnt momenteel alle greep te hebben verloren op de honderden particuliere vervoerders. De door hen zelf verhoogde vervoerstarieven zijn vooralsnog voornamelijk kopzorg van de gebruiker.

Het enige concrete van overheidszijde is een oproep aan passagiers de nieuwe tarieven te negeren. Die worden onwettig genoemd, omdat ze niet bepaald zijn door de ministerraad. Passagiers hebben duidelijk moeite met de ruim dertig procent meer die nu gevraagd wordt. Dit in tegenstelling tot wat beweerd wordt door bushoudersbond PLO. Hier en daar hebben de tarieven reeds tot spanningen geleid.

En op de route Paramaribo-Lelydorp hebben buschauffeurs zelfs enkele uren gestaakt uit protest tegen scheldkanonnades. Intussen stelt de PLO zich wantrouwig op tegenover een subsidieplan van de overheid. “We willen precies weten hoe het zit met de uitbetaling. We weten dat de overheid langdradig werkt, terwijl als wij benzine tanken bij de pompstations, wij cash moeten betalen”, zegt PLO-voorzitter John Mahadewsingh tegenover Dagblad Suriname.


1 REACTIE

  1. Wat denken jullie dat Front kan, geen moer de ballen van deze domoren zit klem in de klauwen van die schurk Somo…importeer Chinezen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.