Protest milieuactivisten bij Surinaamse ambassade

13

PARAMARIBO, 13 jun – De steun van Paramaribo voor de walvisvangst is aanleiding geweest voor een protestdemonstratie voor de Surinaamse ambassade in Brasilia. “Suriname wordt niet de schande van Latijns-Amerika”, stond op en spandoek die voor de ambassade werd opgehouden. In een petitie wordt afkeuring uitgesproken over het Surinaamse beleid. Ook in Chili is door milieuactivisten geprotesteerd.

Het protest moet een aanloop zijn naar de bijeenkomst van de Internationale Walvis Commissie, IWC, in Santiago, Chili. Suriname zal er zijn standpunt moeten bevestigen of verlaten. Tot nog toe wordt volhard in de steun aan Japan. De demonstranten in zowel Chili als Brazilië hebben Suriname opgeroepen tot verandering van koers. Volgens Greenpeace is dat in eigen belang.

Toeristen zouden Suriname kunnen mijden uit protest. De recente Paramaribo-missie van Greenpeace heeft weinig licht kunnen werpen op de reden achter het Surinaamse standpunt. “Dat het komt door ontwikkelingssteun, betwijfel ik, want andere landen die ook steun krijgen van Japan, stemmen gewoon tegen. Maar er zal wel een reden moeten zijn”, zei Greenpeace-afgezant Farah Obaidullah.


13 REACTIES

 1. Mevrouw Farah Obaidullah, de rijke landen kun je niet pakken dus richt je de emoties op een kleinschalig bevolking van Suriname.

  Wat heeft Greenpeace al berijkt in andere landen zolas Rusland, Amerika en China zelf? Niets omdat zij zelfs bang zijn voor de dood.

  Ik zou zeggen laten de toeristen maar weg blijven en neem je ogen en zie maar voor hoe lang.

  Janny


  Maak melding

 2. surinaamse politici hebben geen enkel verstand van het milieu, dus hoe kan je verwachten dat de tegen japan zullen zijn. in eigen land doen ze niks aan vuilophaal, aan riolering, buiten paramaribo, gaat alle waterafval met schoonmaakmiddelen direct naar de rivieren, waar de surinamer dan zijn vis uithaal… en men is dan verbaasd dat kanker en allerlei ziektes zo tekeer gaan in suriname… en dan heb je nog de gamperos in het binnenland die alle rivieren volspuiten met kwik, in marowijne en sipaliwini zijn de eerste misvormde babies al geboren… m.a.w. in suriname is zelf een gigantisch milieu/humanitaire ramp aan de gang en de overheid doet er NIKS aan en ze proberen het zelf geheim te houden voor de gewone burger, maar greenpeace verwacht dan wel een anti walvisvangst standpunt van de sur. regering…dream on..


  Maak melding

 3. Vreem genoeg komen in alle rijke landen medicijnen voor die met dezelfde visolie wordt gemaakt. Hoe dan en hoe zit het nou in elkaar???

  Janny


  Maak melding

 4. Leef en laat leven. Suriname is geen eiland. Wij dienen alles in het werk te stellen om het voortbestaan van in deze de wales, te helpen garanderen. Wat houdt de vriendschap met al walvis-agressors feitelijk in?

  Stop de vernietiging van die bessten nu!


  Maak melding

 5. Mensen die Suriname ons geliefd Suriname hebben geregeerd hebben het land kapot gemaakt.

  Mensen deze zg. leiders zijn zulke idioten en vernietigers dat ze de hele wereld kapot maken als ze de kans krijgen.

  Geloof me maar.


  Maak melding

 6. Greenpeace moet zijn mond dicht houden! De Zee is bijna leeg gevist. Farah ik heb niks tegen jou, maar de werkwijze van Greenpeace deugt niet. Weet je zelf dat haringen, tonijnen, kabeljouw (bakkeljouw), garnalen en palingen bijna uitgeroeid zijn. Wat doet de Greenpeace tegen het dumpen van kwik, gif en kunstmest in arme landen. Ga zelf naar een apotheek en zie zelf dat ze walvissen olie (visolie)verkopen. Als straks geen vissen en garnalen meer in de zee is zullen alle walvissen sterven. Greenpeace wat doe je nu tegen de vele fabriekschepen die als stofzuigers werken en weten jullie niet dat vele kleine vissen, garnalen worden gedood en terug in zee gegooit. Rijke landen mogen de zee leeg vissen en dat vind Greenpeace normaal. Begin met het halveren van de vissersschepen of stofzuigers.

  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  or search. http://www.calodema.com


  Maak melding

 7. Mevrouw Farah Obaidullah, de rijke landen kun je niet pakken dus richt je de emoties op een kleinschalig bevolking van Suriname.

  Wat heeft Greenpeace al berijkt in andere landen zolas Rusland, Amerika en China zelf? Niets omdat zij zelfs bang zijn voor de dood.

  Ik zou zeggen laten de toeristen maar weg blijven en neem je ogen en zie maar voor hoe lang.

  Janny

  Janny

  Je snapt er duidelijk helemaal niets van!!!!
  Waarom is Suriname in godsnaam wel voor de walvisvangst!!!! Omdat ze een paar centjes steun van japan krijgen????!!! Ach voor en paar centjes kan de je Surinamer omkopen dat is nou eenmaal in hun bloed!!!


  Maak melding

 8. Ik zal even uitleggen hoe het zit Janny.
  De walvis heeft vis in de naam en zwemt in het water maar is een zoogdier, geen vis.
  Eén van de soorten walvissen is het grootste zoogdier bekend op aarde.
  Belangrijkste aan het verhaal is dat de walvis met uitsterven bedreigd wordt.
  Een grote schande als wij daar met bloed besmeurde handen bij staan te kijken.
  De vraag blijft vooralsnog: WAAROM??
  Nog een ander feit is dat walvissen op een verschrikkelijk pijnlijke manier om het leven worden gebracht.
  Zo een groot dier krijg je namelijk niet zo 1,2,3 dood.
  Walvissen zijn intelligent dieren.
  Na de dood van de moeder blijven de zogende kalven dolend achter en sterven uiteindelijk van verwaarlozing en verdriet.
  Ongeboren, voldragen kalfjes hoeven die lijdensweg niet te ondergaan.
  Zwangere walvissen worden met kalf en al in bloed gedompeld vermoord.
  Dat zijn enkele van de feiten Janny.
  Wat kan een mens toch BEESTACHTIG zijn vind je niet?
  Het ergste zijn de hypocrieten die het allemaal goed proberen te praten met: “een ander doet ook, en een ander heeft ook gedaan”.
  Als je het leed niet kan verzachten dat door een ander veroorzaakt wordt dan kun je tenminste zorgen dat je zelf er niet aan mee doet, of nog lafhartiger, je goedkeuren ervoor geeft.


  Maak melding

 9. mama-Lobi je hebt groot gelijk. Ik vind het erg voor die beesten, maar de manier van aanpakken is gewoon verkeerd. De beesten moeten inderdaad beschermd worden maar de rijke landen zijn smerig bezig en proberen ook hun eigen hagje te redden.

  Janny


  Maak melding

 10. In principe ben ik tegen het doden van walvissen, maar als ik een smak geld voor land en volk van Japan krijg, zal ik zeker anders piepen.
  Ja, wiens brood men eet, diens taal men spreekt.
  Ik neem het Suriname niet kwalijk, behalve wanneer zij dit gratis zouden doen.


  Maak melding

 11. sari,
  ik heb medelijden met jou.waarom wil je dan niet terug gaan naar je geliefd suriname.om de idioten en vernietigers te vervangen.

  het is makkelijk praten om kritiek op afstand te leveren.
  ga suriname helpen opbouwen en zit hier niet te lullen man.


  Maak melding

 12. Sari2Kwasi.

  hallo Kwasi,

  Jij moet niet zo makkelijk kletsen, het probleem is niet of ik de vernietigers vervang, maar dat er een ander wind waait in Suriname.

  Er zijn zoveel goede Surinamers en heel veel lafaards, die heulen en niet de rpoblemen durven te benoemen.

  De enige oplossing voor Suriname is radicaal kappen met deze politieke partijen. Degenen die Suriname tot nog toe hebben geregeerd mogen bijv. nooit meer politiek bedrijven.

  NIEUW KADER DIE GOED IS OPGELEID EN BINDING HEEFT MET SURINAME BIJGESTAAN DOOR GOEDE DESKUNDIGEN DAT IS NODIG!! BOY


  Maak melding

 13. sari,
  ik ben het weer,luister mi ya mi boi/brada voortaan geen hallo meer maar brada kwasi.

  dit is dat ding,laten wij steeds blijven proberen om met positieve argumenten naar voren te komen,zoals de bovenstaande reactie nummer 12 van jou.
  srananman we tang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.