Noodhulp voor dorpelingen in Oost-Suriname

4

PARAMARIBO, 13 jun – Door watersnood getroffen dorpelingen in Oost-Suriname krijgen noodhulp van de regering. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Er is zevenhonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderdduizend euro) vrijgemaakt. Extra hulp is altijd mogelijk.

Die ruimte wordt nu ingebouwd. “Een pakket is voldoende om een gezin van vier personen een week lang te voeden. In totaal gaat het om duizend pakketten die naar Oost-Suriname worden vervoerd”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Het transport geschiedt over de weg, in plaats van per vliegtuig. Dat moet de kosten beheersbaar houden. De efficiëntie is nog zorgpunt.

Ook particulieren bieden hulp en de vraag is dan wie wat aanbiedt. De regering heeft geen bezwaar tegen extra hulp, maar die moet vraaggericht zijn. “Tenslotte gaat het erom dat we de noodlijdende mens willen helpen”, aldus Felisi. Hulporganisatie Hesi vindt dat de noodhulp nu wordt belemmerd door gebrek aan eenduidigheid onder hulpverleners. Drinkwater en voedsel zijn het hardst nodig.


4 REACTIES

 1. Ik wens NDP-DNP en de overige Blok (mammoet)formatie leden en de rest van de Surinaamse (regering)bevolking i.h.b. de bewoners van de overgelopen (akkers)dorpen in oost Suriname, heel veel sterkte en wijsheid toe om de watersnood, natuurramp (evacuatie)tot een goed eind te brengen. En mijn condoleances aan de slachtoffers die het leven hebben gelaten in deze ramp.
  Hopende met Godswil dat het beperkt zal zijn wat betreft slachtoffers die het niet overleeft hebben.

  Het is misschien een schrale troost voor de (evacues)slachtoffers maar de binnenlandse bewoners moeten weten dat zij er niet alleen voor staan in deze moeilijke tijden. Dat de totale NDP fractie de Surinamer in nood een hart onder de riem zal steken & dat de NDP de Surinamer die door het noodlot is getroffen altijd een warm hart toe draagt.En dat de door watersnood getroffen (slagoffer/gedupeerde)dorpelingen (evacués) in Oost- Suriname er niet alleen voor staan.

  De NDP is al geweest op de plek des onheil, het rampgebied. De oppositie (NDP- Het Blok) (zien er op)doen alles wat in hun macht is de regeringscoalitie (Nieuw Front-Plus) te delegeren hun verantwoording in acht te nemen omtrent de slagoffers van het watersnood natuur ramp.

  patriot


  Maak melding

 2. Patriot, ik heb de – overigens prachtig gemaakte – NDP-propagandafilm ook gezien op Apintie. Overigens is structurele hulp iets anders dan het winnen van een stem voor een fles spijsolie, een paar blikjes levensmiddelen en een zak rijst. Dit is een nationaal probleem en moet nationaal aangepakt worden. De NDP heeft als oppositiepartij een grotere taak in het verschiet, dat ben ik me je eens. Hulde voor het initiatief, maar, met alle respect, bleef ik het zien als een NDP-propagandafilm.


  Maak melding

 3. DNP heeft ook geld ingezameld in een grote actie. Liefst 2000 SRD.

  Jammer dat politiek in SME niet verder komt dan het winnen van zieltjes middels simplitische acties.
  De film niet gezien, maar verwacht dat het niet veel meer was dan een verzamling mooie plaatjes en dat een visie op ontwikkeling en beleidsuitspraken weer eens ontbraken.
  Dat is immers typerend voor alle huidige verstokte politieke partijen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.