zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLeiderschap Surinaamse ex-minister opgevallen

Leiderschap Surinaamse ex-minister opgevallen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Oud-minister Marie Levens is door de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, onderscheiden vanwege haar leiderschapskwaliteiten. Die kwaliteiten zijn vooral tot uiting gekomen nu Levens directeur is van het departement voor Menselijke Ontwikkeling van de OAS in Washington, in de VS. Sinds haar aanstelling hebben drastische veranderingen plaatsgevonden.

De programma’s van de organisatie zijn efficiënter ingericht, zoals dat voor studiebeurzen. “Ons beleid is erop gericht iedereen een kans te geven. Dat is mijn streven en ik hoop dat ik dit waar kan maken in alle lidlanden. Het is een hele klus om met zoveel landen en zoveel programma’s en zoveel miljoenen dollars tegelijk te werken. En toch is het mogelijk”, zegt Levens tegenover de Ware Tijd.

Het beurzenprogramma blijkt nu transparanter en beter geadministreerd. Ook is het toegankelijker gemaakt voor studenten in de vierendertig lidlanden. Ook Suriname profiteert. Toen Levens aantrad werd niet meer dan honderd en twintig duizend dollar aan beurzen benut. Dat is toegenomen vijfhonderdduizend dollar. Ook zijn nu meer universiteiten in de regio toegankelijk via het programma.

opening
Fernandes Express
BODO Party

8 REACTIES
 1. Arron was een groot leider.
  Lachmon ook.
  Bosje ook.
  Radhakisun ook.
  Vene ook.
  Sardjoe ook.

  En ga zo maar door, en Suriname vervalt van de ene ellende in de andere.

  Lang leve het leiderschap.

  Een commando en!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 2. Zo zie de right person on the right place. Mev. Drs Levens is eerder la belast hiermee maar dan in Suriname. En ze deed het goed toendertijd. Dus wanneer gaat onze overheid dit voorbeeld van de OAS overnemen. En dan de right men on the right place policy toepassen.


  Maak melding
 3. de surinamers kunnen het als men deze de kans geeft om zich waar te maken
  weet je wat het betekend om door te dringen tot zo een niveau
  nee hoor dit vind ik een geweldige prestatie


  Maak melding
 4. waar blijft de leiderschap van mijn land al deze knappe koppen die worden in het buitenland gewaardeerd toon dat ook in suriname pak de coruptie aan geeft het volk een menswaardig bestaan na die zware jaren van de zogenaamde revolutie maak schoonschip met lieden die alleen maar naar hun eigen belang kijken dat is leiderschap.


  Maak melding
 5. Ja hoor, vooral met de premature felicitaties aan de tegenhanger van Hugo Chavez, die gedurende enkele dagen de macht in Venezuela hadden overgenomen. Never the less my congratulations.


  Maak melding
 6. Marie Levens ken ik persoonlijk al vanaf begin jaren ’80. Ze was toen hoofd van de afdeling Studiefaciliteiten van het Surinaamse ministerie van Onderwijs. Ik herinner mij nog de tijd toen dagelijks tientallen scholieren en studenten haar kantoor in de Jessurunstraat platliepen om in aanmerking te komen voor een studiebeurs.
  Danzij haar konden vele studenten hun carriere voortzetten.
  Marie Levens heeft veel voor de Surinaamse schooljeugd betekend.Zij is een people manager. Ook in de periode daarna als minister van Buitenlandse zaken heeft zij haar sporen verdiend. Als directeur Human Resources van de OAS is ze op de juiste plaats. Ik vind het daarom een juiste keuze van de OAS om haar de award toe te kennen.


  Maak melding
 7. Leuk zijn al die reacties tot nu toe.
  Ik vraag me af waarom nu pas. Toen zij nog minister was in Suriname, deed ze niks goed en werd alleen kritiek geleverd. De waardering was er toen niet. Nu ineens wel.
  Zou het niet goed zijn om aan diegene(n) in Suriname die nu presteren, ook een pluimpje te geven. U zou het toch ook leuk hebben gevonden? Waardeer nu en niet straks.


  Maak melding
 8. Het is naar mijn mening een bijzonder mens. Niet alleen voor Suriname maar ook voor de Surinaamse vrouw een voorbeeld. Als ons land meer van dit soort leiders had zou het stukken beter gaan met ons land. Helaas moeten we roeien met de riemen die we hebben. Het is prachtig om te zien dat een enkeling het niet alleen lokaal maar ook internationaal ver schopt. Het is jammer om haar te verliezen als minister en prachtig om te zien dat ze vervolgens nog grootser en internationaler successen boekt voor ons land. Proficiat Minister Levens, wij Surinamers zijn trots op u!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES