Suriname: geen donorbemoeienis met wetgeving

10

PARAMARIBO, 12 jun – Suriname staat niet toe dat Nederland zich inlaat met het voorbereidingsproces van de wet op het Grondregistratie- en Landinformatiesysteem, Glis. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De voorwaarde dat de wet eerst af moet zijn voordat het project wordt voortgezet, is dan ook onaanvaardbaar.

Suriname, met name het parlement, moet zelf kunnen uitmaken wanneer het wetsvoorstel wordt behandeld. “Stel dat de regering het eens is met het wetsvoorstel, maar het parlement niet, dan moet er gelegenheid zijn tot aanpassen of afkeuren”, zegt Van Ravenswaay. Dat het er maar niet van komt, is een andere zaak. Parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft al laten doorschemeren dat het voorstel voorlopig niet op de agenda komt.

Het voorstel uitholling betekenen van het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer, dat is toegewezen aan PL. “De leiding van het Glis-project wil ook de toewijzing van grond naar zich toetrekken”, zegt Somohardjo. Hij zal dat niet toestaan. Intussen loopt het project ver achter en wil Nederland de resterend vijf miljoen euro niet vrijgeven. ‘Het is een Surinaamse aangelegenheid en we zullen het met elkaar uitvechten”, zegt Van Ravenswaay.


10 REACTIES

 1. Ik vind het een goede stap. Voor 5 Milj. hoef je niet je ziel en zaligheid voor die bakras bloot te leggen. Zodat zij ons hier komen belasten omdat we een stuk grond hebben in Sranan. Deng wit man dies afgunstig toemsie.
  Oen hoor a bokko jie den! Dies na oenoe torie.


  Maak melding

 2. Van Ravenswaay. Dat het er maar niet van komt, is een andere zaak. Parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo,heeft al laten doorschemeren dat het voorstel voorlopig niet op de agenda komt.

  Tuurlijuk willen deze viezerikken dit niet want dan wordt landjepikken van de bevolking in het daglicht gezet ohoh.

  deze zogenaamde politici zitten voor zichzelf daar in de zetel. Venetiaan je bent een passieveling die dit goedkeurd.

  wordt tijd dat je als een vent gedraagt en je ballen laat zien. Niet letterlijk natuurlijk want dat is geen gezicht maar dat terzijde.

  IK VIND HET GOED DAT NEDERLAND DE KRAAN DICHTZET OP DIT MOMENT.

  IK VIND OOK DAT WIJ HET RECHT HEBBEN OM TE ZORGEN DAT ONZE BELASTINGENCENTEN GOED EN NUTTIG WORD GEBRUIKT VOOR DE BEVOLKING VAN SURINAME EN NIET VOOR DE ZELFVERRIJKERS.

  DUS NEDERLAND HOU DIE GELDKRAAN DICHT AUB.

  doe wat voor het volk!


  Maak melding

 3. Dus nederland moet geld in een project steken waarvan het noodzakelijk is dat er een wet komt en de suriname wilt die wet maar niet goedkeuren.Dus als het geld op is , project af is, dan staat het er maar de wet is afwezig en dus is het een gefaald project.
  Nederland hou je geld totdat ze die wet maken. Ze maken die wet al sedert 1996.Sedert 1996.Steek geen rooie cent meer in dat project.
  Het is geld weggooien.
  Suriname is een land waar de assemblee voorzitter gewoon de ontwikkeling saboteert en niemand die er wat aan doet.Een assemblee voorzitter gedraagt zich op deze wijze?Yere, geen rooie cent meer sturen, laat van ravenswaay op het dak gaan zitten.


  Maak melding

 4. Parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft al laten doorschemeren dat het voorstel voorlopig niet op de agenda komt.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Bemoeizuchtigen en Schurk Voorzitter des Lands, moeten ernstig rekening meehouden dat dit niet langer zodoor kan blijven gaan.

  Er komen problemen waarvan wij straks de wonden moeten gaan zitten aflikken.


  Maak melding

 5. @ Maarten, wat voor kraan? die kraan is al dichtgeroest. NPS heeft alles eruit gehydrofoord. Voor die paar miljoentjes hulp wilt Nederland wetten maken. Straks moet jij van Nederland nog extra belasting betalen als zij ruiken dat jij grond hebt in Su. Eerst je grond opeten als je in het bejaardentehuis terechtkomt. Liever mi volk (ala sortu Sranan man) nyan en, dan dat mi ji Pta ta kondre.


  Maak melding

 6. Paraman dat is ook de bedoeling van Nederland.

  Ze geven geld maar uiteindelijk gaan ze erop vooruit want dat gaan ze belasting heffen en uitkeringen stoppen van Nederlanders met onroerend vermogen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.