Yogyakarta wil stedenband met Surinaamse hoofdstad

11

PARAMARIBO, 11 jun – De Indonesische provincie Yogyakarta is te vinden voor een stedenband met Paramaribo. Dit zegt Suriname’s ambassadeur in Indonesië, Angelique Ali Husain-Del Castilho. Formeel is dit al te kennen gegeven. De gouverneur van Yogyakarta, sultan Hamengku Buwono X, ziet verscheidene kansen openstaan.

Yogyakarta is vooral sterk in landbouw en toerisme en heeft ook studiemogelijkheden te bieden. “De sultan draagt Suriname echt een warm hart toe, is in Suriname geweest en heeft onze mogelijkheden gezien”, zegt Ali Husain-Del Castilho. Er is vanuit Indonesië reeds een voorstel gedaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken moet het nodige papierwerk voorbereiden.

Met een stedenband kan getapt worden van de ervaring en kennis in Yogyakarta. Die worden gaarne beschikbaar gesteld. De provincie huist onder meer de eeuwenoude tempel van Prabanam. Deze trekpleister voor toeristen vergt intensief onderhoud. Suriname heeft zelf veel gebouwd erfgoed in stand te houden en kan zijn voordelen doen met de Yogyakarta connection.


11 REACTIES

 1. Aha, nu komt de aap uit de mouw. Dat snoepreisje van Raden Somo van vorig jaar. We hebben nu de chinese connectie, de hollandse connectie, en daar komt dus de javaanse connectie bij. Laten ze hun kennis in eigen land houden, want daar is het een nog grotere klerezooi als in Suriname.


  Maak melding

 2. Prik en Prisiri, willen zeker een stedenband met Port au Prince de hoofdstad van een land dat maar niet vooruit kan komen alhoewel het sinds 1804 onafhankelijk is van Frankrijk. of misschien zelfs Harare.


  Maak melding

 3. Beste weledele uncle Mané,
  ik wil helemaal geen stedenband met Port uu Prince hoor. Ik geef alleen maar aan dat types als somohardjo persoonlijk gewin nastreven met stedebanden. Dat geld ook voor ander surinaamse politice.
  Een fijne dag nog uncle en ma laat tante groeten


  Maak melding

 4. @ nr.4:

  Het zal ongetwijfeld nog een klerezooi zijn in de Chinese, hollandse en Indonesische connecties, maar dan nog veel en veel beter af dan de SURINAAMSE klerezooi!

  Er moet toch ooit een begin zijn? Wellicht moet de alghele Surinaamse bevolking gemobiliseerd worden en weer met modder spelen. Alhoewel er is 1 bevolkingsgroep, die daar een aversie heeft sinds de afschaffing van de slavernij.


  Maak melding

 5. ja ja kromo die somo smacht naar meer.
  het is in yogyakarta een bende, ben met vakantie die kant opgeweest (zeer spijtig).
  suriname is daarbij vergeleken 100 maal beter, schoner en beter georganiseerd.
  het is de grootste moslim land ter wereld, die helaas de grootste corrupte land is.
  het is een hele slechte zaak als pbm een stedenband met deze plaats aangaat.

  somo wil graag de virus van yogyakarta laten overwaaien naar sur, dat zou ons land besmeten.

  doooodzonde

  langa


  Maak melding

 6. Waarom zijn sommige Surinamers zo bang om kontakten te leggen met het buitenland.
  Vooral kontakten uit Azie worden veel gehaat en gevreesd zo te zien.

  Als je denkt dat je het buitenland niet nodig heb dan heb je het mis. De wereld heeft elkaar nodig. Hou op met die arrogantie, anders komt ooit een dag dat gaat verhongeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.