Maritieme wetgeving Suriname loopt ver achter

4

PARAMARIBO, 10 jun – Suriname’s maritieme wetgeving loopt te ver achter op internationale regelgeving. Dit stelt de Internationale Scheepvaartkamer. De aanpassing aan internationale conventies laat te lang op zich wachten. Volgens de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, wordt een verkeerde indruk gewekt.

Suriname doet wel degelijk zijn best bij te blijven. Nieuwe wetgeving wordt voorbereid en waar nodig worden technische aanpassingen gepleegd. “De kritiek heeft weliswaar geen gevolgen voor ons scheepvaartgebeuren en we zijn bezig zaken in orde te brengen”, zegt Mas-directeur Michel Amafo tegenover de Ware Tijd. De kritiek geldt vooral de trage gang rond de ratificatie van conventies.

Het betreft aanpassingen in die conventies over veiligheid op zee en zeevervuiling. De Kamer vindt ook dat Suriname te weinig zijn gezicht laat zien op internationale bijeenkomsten. “We hebben gewoonweg het geld niet en moeten een selectie maken van welke bijeenkomsten we wel of niet bezoeken”, aldus Amafo. Suriname heeft intussen te kennen gegeven dat de kritiek niet terecht is.


4 REACTIES

 1. te weinig geld?

  met aldie ontwikkelings fondsen en die miloenen euro’s die per jaar binnenstromen en dan nog te weinig geld hebben.

  dit is gwn weer een teken dat het geld dus naar de zakken van onze corupte ministers gaat.


  Maak melding

 2. hehe Mellie,

  kom maar binnen in mijn partij.

  hierbij start ik de 2 partijen op:

  WMCA : dit betekend weg met de corrupte ambtenaren partij.

  SB: sranangs belang.

  dus mensen als je intersse hebt binnenkort start ik 2 sites dus kom kijken want ik wil na 30 jaar een keer wat verandering zien in mijn moederland. het doet pijn om te zien dat iedreen corrupt word gemaakt en gehouden door deze laaienlichters in de politiek.

  er is volgens mij nog nooit iemand geweest die er daadwerkelijk voor het volk was.

  LET OP : RAS maakt niks uit. discipline en mentaliteit is belangerijk.

  word tijd dat het slimme volk het voor het zeggen krijgen in ons land.


  Maak melding

 3. En weer schiet Suriname direct in de verdediging…

  Wanneer leert men nu eindelijk kritiek opbouwend en serieus op te vatten, en ernaar te handelen?

  Wat voor belang zou zo’n internationale organisatie hebben om af te wijken van objectieve waarnemingen, en om Suriname een beetje te gaan ‘bashen’? Want dat is ongetwijfeld hoe men het ziet, hoe men het altijd heeft gezien, en waarschijnlijk ook zal blijven zien…

  En daarom komt het land niet vooruit!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.