dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname wil beleid meer baseren op harde data

Suriname wil beleid meer baseren op harde data

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 jun – De noodzaak om beleid te baseren op keiharde data laat zich met de dag nadrukkelijker voelen. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. Vooral bepaalde verschuivingen binnen de bevolking doen beleidsdoelen mislopen. In het binnenland is dit nog het meest merkbaar.

Doelgroepen plegen wel eens ongrijpbaar voor projecten en plannen die er lopen. “Je kan je dan afvragen of je die projecten niet liever in Paramaribo kan uitvoeren”, zegt Van Ravenswaay. Want daar trekken nu grote delen van de gemeenschappen in het binnenland naar toe. De data zullen dan ook meer gaan tellen. Het garandeert ook beter dat de achterblijvers niet verwaarloosd worden.

Want daar gaat het om bij het werken op basis van de realiteit, je doelen bereiken. En die realiteit leert weer dat in het binnenland de bevolkingsgroei het hardst gaat. Dat maakt de vraag om wat voor soort projecten uit te voeren, des te actueler. Het is dan ook de voornaamste reden voor de opdracht aan het Algemeen Bureau voor de Statistiek om bevolkingsprojecties te plegen. Die lopen tot 2024.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES