‘Surinaams belang’ houdt PL binnen coalitie

37

PARAMARIBO, 9 jun – In het belang van Suriname zal Pertjajah Luhur, PL, de coalitie niet vroegtijdig verlaten. Dit zegt PL- en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. De recente aanvaring met president Ronald Venetiaan zal daar geen verandering in brengen. “De uitspraak van president Venetiaan dat de emmer vol is, komt ongelukkig over”, aldus Somohardjo.

De uitspraak over de reeks incidenten rond minister Jong Tjien Fa (PL) van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer heeft de heel partij hard getroffen. Verbale aanvallen van lagere goden binnen de coalitie versterken de indruk dat PL in een hoek wordt gedrukt. “De strijd is niet makkelijk. Er zijn stoorzenders met een dubbele agenda”, zei Somohardjo tijdens een partijbijeenkomst.

Die stoorzenders zouden qua houding afwijken van de coalitieleiders. De laatsten laten op geen enkele manier blijken Somohardjo en zijn partij negatief gezind te zijn. Aan de andere kant heeft er niet veel van dat de stoorzenders ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd. “We willen de regeerperiode volmaken. Als men ons niet meer erbij wil, moet dat worden aangegeven, maar niet via satellieten”, aldus Somohardjo.

37 REACTIES

 1. Surinaams belang= het persoonlijke financiele belang van Somohardjo en zijn innercircle……Venetiaan en de andere coalitiegenoten zijn te schijterig om dit soort gierigheid aan te pakken…….sari tori


  Maak melding

 2. Paul verhult zich in een slachtoffer rol. Nu hebben de anderen het gedaan. Waarom geeft de PL niet gewoon toe dat ze fout zijn.

  Ik vind dat het Front beter af is zonder de PL. Paul is en blijft een gezwel binnen het front.


  Maak melding

 3. Somo bedoelt met Surinaams belang. De belangen van PL in Suriname. Hij doet ook zaken in Indonesisch belang.Dat zijn belangen van PL in Indonesie. Het is een geografische kwesite 😉


  Maak melding

 4. Als het Surinaamsbelang ook impliceert de belangen van zij die op mij lijken dan is dat niet het algemeen- en Surinaams belang?

  Overigens spreekt het eigen belang alle talen. Ja zelfs de taal van de onbaat-/hebzuchtige.


  Maak melding

 5. Surinaams belang of het belang van allen die op hem lijken en om die reden alleen al een snelle afhandeling krijgen bij de aanvraag van domeingrond.

  Viva la republica !


  Maak melding

 6. Hahahahahahaha al 35 jaar in belang van Suriname. Al die politici en Suriname gaat naar de stenen tijdperk, net als Afrika.

  Het beloofde land waar sommigen nog warme relaties mee koesteren. Ik begrijp er niets meer van.

  Het volk van Suriname en net als in Afrika wordt met de dag armer en de leiders kraaien steeds meet vooruitgang en victorie uit.

  Hoe komt dat? Ik hoop dat iemand mij dat kan uitleggen.


  Maak melding

 7. Ik denk niet dat het om landsbelang gaat maar meer om partij en persoonlijk belang.
  Dat javanen niet et vertrouwen zijn is in ons geschiedenis al bewezen. (niet allemaal, maaar die in de politiek zeker)sorry javaanse broeders, maar feit is feit.
  Dank


  Maak melding

 8. ik wist al hoe dom sommo is dit is nogmaals de bevestiging wat moet jong tjien fa nog meer doen om afstand van hem te nemen eingelijk moest sommo zeggen in het belang van suriname neem ik afstand van deze minister nu zet jij je zelf voor kijk sommo je ben niet geloofwaardig schandalig deze uitspraken


  Maak melding

 9. Surinaam belang houd in dat meneer
  Somohardjo nog moet kijken in de anderhalf jaar dat de regering nog zit welke domein
  grond in zijn bezit moet komen.


  Maak melding

 10. Deze slappe Aboma van een president zal nooit een Obama worden. Als de emmer vol is is die ook vol en wacht maar niet op de volgende druppel want dan ben je te laat.

  Nu krijg je een koekje van eigen deeg, beter gezegd je eigen emmer maar dan vol met stront over je eigen front.Als je nu dan niet wakker wordt ????

  Truetory


  Maak melding

 11. coalitieleider en de regeringsleider zijn in een machtsstrijd beland.
  de voorzitter van de politieke partij pl beschuldigd de lagere goden van de coalitie partij dat deze de mening zijn toegedaan dat de pl van somo in een hoek wordt gedrukt.
  de lage goden is bedoeld om te rade te gaan om zo de onvrede te beteugelen

  hij heeft de president eerst netjes op z’n plaats gezet om deze later terug op zijn donder te geven.

  dus met andere woorden is somo niet onvriendelijk geweest tegenover de president maar zijn achterban heeft zogenaamd de laatste woord.


  Maak melding

 12. Wake up mister president, wake up anders lijdt u nog gezichtsverlies bij deze pure vorm van chantage. En nu kijken wie toch de grootste bluffer is.


  Maak melding

 13. Samen Uit Samen Thuis.

  Ik blijf stelen en dieven ik maak jullie allemaal tot domme boeven.

  Mi e pur don achterlijk hebzucht ghi unu.


  Maak melding

 14. Wake up mister president, wake up anders lijdt u nog gezichtsverlies bij deze pure vorm van chantage. En nu kijken wie toch de grootste bluffer is.

  Ik geloof niet in wonderen maar er is slechts een weg die tot verbetering kan leiden en dat is door de eer aan jezelf te houden. Misschien maak je dan nog kans om in het zadel te blijven of herkozen te worden. Ieder andere keuze die gemaakt zal worden is dan ook gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 15. HET IS ME NIET DUIDELIJK WAT SOMO BEDOELD.

  Heeft hij het over nog anderhalf jaar DEZE coalitie of over anderhalf jaar DE coa;itie.
  Het is een groot verschil.

  Als Bosje en/of Bouta nog ooit eens met zo een figuur in zee gaan zal menigeen zich bedrogen voelen.

  Om een goede beurt te slaan moeten deze partijen die nu een verbond vormen, duidelijk in niet mis te verstane woorden en NU AL, aangeven nooit met Somo in zee te gaan.

  In de politie zeg je inderdaad nooit nooit, maar in dit geval is het van fundamenteel belang.


  Maak melding

 16. Het is zeer moeilijk (onmogelijk) iemand te wekken die niet slaapt en een persoon zonder gezicht kan z.n gezicht nooit verliezen…


  Maak melding

 17. Deze hele stront regering moet naar huis want het is allemaal een klotezooi wat ze van het land gemaakt. Ieder spekt zijn achterban, kiijk maar naar somo en venetiaan?
  Wat doet de vhp voor de achterban geen ene malle moerrrrrrrrrr.

  En laten we aub niet meer met een minister negrident meer komen? Maar nu iemand anders wordt een beetje moe van deze soort koebies.


  Maak melding

 18. Jammer dat Obama geen Surinaams staatsburger is. Dan hadden we kans op een echte leider. Niet de slappe en hebzuchtige sukkels die nu zogenaamd politiek bedrijven.


  Maak melding

 19. Het eigen belang en niet zo zeer het algemeen/Surinaamsbelang houdt P.L. binnen de coalitie.

  Dieftig, dieftiger, P.L.. In tijd zullen we zien wie allemaal de erfgenamen dan wel bevoordeelden zijn.


  Maak melding

 20. @ Kung Fu waarom Obama als voorbeeld. Hij is een Amerikaan en geen Surinamer? waarom kunnen wij geen echte leider krijgen in Suriname? en aan wie ligt het en waneer zullen zij daar in Suriname het licht zien? Een goede leider is namelijk voor iedereen en niet voor de Hindostaan of Javaan of Creool. En wie zal beginnen om anders te kiezen en zijn steun te geven aan de man of vrouw die alle mensen kan binden? Zolang dat niet het geval is zullen lui als Somo met inderdaad de ogen gericht naar Indonesië blijven rulen’ in Suriname.

  P.s Ik vind het jammer dat de reacties bijna parallel lopen, dit maakt een discussie inderdaad haast onmogelijk.


  Maak melding

 21. @ Bruma waarom een dergelijke racistische opmerking? venetiaan is mischien niet sterk maar racisme om de man persoonlijk aan te vallen is een slechte zaak. Ga dan naar geenstijl.nl, of ben je bang dat ze jouw daar zullen aanpakken, en je inmaken? Ik vraag me af waar de mensen blijven die anders hierover schreeuwen, of doen ze dat alleen in de media?


  Maak melding

 22. Gelijk heb je Kung Fu.

  Soortgelijke leiders moeten nog in Suriname geboren worden.

  Vene heeft een puinhoop van het land gemaakt.


  Maak melding

 23. De PL doet tenminste iets voor zijn achterban, corrupt of niet, en ze zijn zeker geen lafaards zoals onlangs is gebleken.

  Dat kan ik van de VHP, de ja knikkers, niet zeggen, helaas. Het word tijd voor een ander partij met dappere leiders en geen lafaards die zich laten intimideren.


  Maak melding

 24. @ natalia: als de pres een hindustaan was geweest, had jij of mensen die op jou lijken allang een soortgelijke opmerking geplaatst.

  @ bibi: respect voor somo!: hij heeft het bewezen met keiharde feiten, hij IS de baas van de president, punt uit.


  Maak melding

 25. natalie,

  Je wilt me toch niet vertellen dat de nps

  een javaan, indiaan, hindoestaan, chinees of een jood of een bosneger als minister president zou accepteren.
  Dat zie je toch sinds het bestaan van suriname?

  Het nps voert sinds haar bestaan een raciale beleid.

  Het land wordt steeds meer geafrikaniseerd kijk naar de vlag, volkslied, luchthaven de universiteit benoemd naar een landloper anton de kom.

  Ik ben een voorstander om het land te verdelen.


  Maak melding

 26. Soeresh, praten over niet te vertouwen. wie heeft Suriname verkocht om onafhankelijk te worden. Hij was toch geen javaan George Hindorie (w) een vertrouweling van (w) Lachman.


  Maak melding

 27. Raj,zie 21./ca Truetory zie 16

  Ray,zeker nog nooit gehoord van cinisme ?
  Een goed verstaander begrijpt dit wel.

  Voor de duidelijkheid ;
  Ik bepleit dus geen optimisme en zeker niet als het om de huidige president gaat.

  Ook een Truetory


  Maak melding

 28. @ Raj als moksie lijk ik op een Aziaat, en ik weet niet op wie ik lijk Somo niet, Sardjoe ook niet en dus Vene..al helemaal niet.maar schat hoe dan ook ik discrimineer niet…laat ik aan jullie over, daarom gaat het zo goed naar de knoppen…en Aboikoni, inderdaad laat men het land verdelen dan kunnen de mensen in het binnenland doorgaan met hun goede economische ontwikkelingen en de prachtige initiatieven die Brunswijk en CS…..more power to you all.


  Maak melding

 29. Raj,zie 21./ca Truetory zie 16,18

  Raj,zeker nog nooit gehoord van cinisme ?
  Een goed verstaander begrijpt dit wel.

  Voor de duidelijkheid ;
  Ik bepleit dus geen optimisme en zeker niet als het om de huidige president gaat.

  Ook een Truetory


  Maak melding

 30. zolang de hindostanen en de javanen met een been in suriname en de andere in asia staan zullen deze nooit aanspraak kunnen maken op het presidentschap.
  denk men dat holland dit zou toestaan dat een immigrant minister president van nederland wordt.je kan het vegen mi boi.

  en suriname is ook geen verkavelingslaand dat een paar klote nep surinamers hier in nederland zitten te lullen over suriname moet verdeeld worden.door wie.de tijd van de sint is allang voorbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.