Suriname vierkant achter Internationaal Strafhof

3

PARAMARIBO, 8 jun – Suriname staat vierkant achter het Internationaal Strafhof, ICC. Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch. Dat het regionaal seminar over het nut van het strafhof in Paramaribo plaatsvindt, is geen toeval. Het parlement staat onverdeeld achter toetreding. Zonder voorwaarden.

De rest van de regio is dan ook uitgenodigd voor een promotieronde. Volgens Wijdenbosch is het voortborduren op het initiatief van de Trinidadiaanse premier Arthur Robinson. Die heeft de idee van een internationale rechtbank tegen mensenrechtenschendingen voor het eerst geopperd. Zeker de Caribische regio mag dat in ere houden door en bloc aan te sluiten.

Suriname gaat daarin voor. De VS is netjes buiten de deur gehouden met zijn druk voor een uitzonderingsverdrag. Wijdenbosch ziet het strafhof niet goed functioneren zonder volledige internationale backing. Voorkomen dat onder meer misdaden tegen de menselijkheid onbestraft blijven, zal anders niet meer dan een ideaal blijken. De Organisatie van Amerikaanse Staten en de Nederlandse ambassade doen mee aan het seminar.


3 REACTIES

  1. deze groot praats kan je altijd bij mensen verwachten met een twee kanten natuurverschijnsel.die hele regering ventiaan moeten oppassen dat zei niet de eerst volgende zijn,dat in het icc arena moeten verschijnen.voor het langzaam moorden van het surinaamse volk.deze dwazen komen uit de boezem van een bepaalde geloofsovertuiging.en zijn in staat het land suriname aan hun racistische blanke meesters in west europa te verkopen voor een porti linde soep.
    ik wil graag zien of suriname of de andere lid landen van de icc in staat is om een amerikaanse staatsburgers uit te leveren.


    Maak melding

  2. Het gaat niet zozeer om het nationaal, dan om het internationaal denken. Suriname zal zich mondiaal moeten manifesteren en zal daardoor ook meer erkenning gaan verdienen. Ik sta onverkort achter de Surinaamse toetreding tot het ICC.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.