Suriname, Antillen en Aruba justitieel dichterbij

8

PARAMARIBO, 7 jun – Suriname, de Antillen en Aruba gaan justitieel nog nauwer samenwerken. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. het overleg tussen de ministers van justitie in Paramaribo heeft de puntjes op de i gezet. Spil wordt het uitlenen van personeel aan elkaar.

Zowel de zittende als de staande magistratuur zal versterkt worden. Ook op andere gebieden zal nauwer samengewerkt worden. “Suriname heeft hulp aangeboden op het gebied van integrale veiligheid. We hebben het vraagstuk integraal aangepakt”, zegt Santokhi. Onder meer is ervaring beschikbaar met het aanpakken van mensenhandel en mensensmokkel. Het moet de slagkracht ten goede komen.

De georganiseerde misdaad kan dan effectiever worden aangepakt in plaats van het langs elkaar heen werken. Strategisch is vooral de uitwisseling van informatie. Afgesproken is er nog harder aan te werken. “Niet uitgesloten is dat min of meer dezelfde criminele organisaties in alle drie landen activiteiten ontplooien”, aldus Santokhi.


8 REACTIES

 1. Wij kunnen er alleen maar beter van worden. De enige adder in deze is dat wijzelijk gesproken wordt over Aruba en de Antillen.

  Uiteraard kan niets doorgaan als Den Haag niet het sein op veilig zet.

  Per definitie gaat het dus om een cooperatie tussen Suriname en de Nederlandse-Antillen.


  Maak melding

 2. Den Haag is allang blij, dan kunnen ze makkelijker hun invloed via de Antillen aanwenden om te bemoeien in Surinaamse zaken, via de Antillen kunnen ze makkelijker de Surinaamse drugsboyz oppakken?


  Maak melding

 3. Dubbel-agenda zal nooit stoppen….Uit onderzoek moet blijken en er zijn behoorlijke geruchten.
  Rood Wit Blauw heeft hem alleen vol(hij alleen) gepompt/gepropt met +/- 30. miljoen Euro.

  U kunt begrijpen Katibo Style komt dichter bij…(verraders/verkopers).


  Maak melding

 4. waarom komen de mensen die tegen zo een samenwerking zijn niet met argumenten waarom ze tegen zijn onderbouw het vind ik best wel jammer dat het niet gebeurd .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.