Onderzoeksmissie Surinaamse studenten in Nederland

0

PARAMARIBO, 7 jun – Beleid, ondernemerschap, ownership en studentenparticipatie in Nederland worden onder de loep genomen door Surinaamse studenten. Het betreft een vergelijkende studie tussen Suriname en Nederland op initiatief van studentenorganisatie Adekstuds. Maar liefst achttien studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn betrokken bij het onderzoek.

Op programma staan ook bezoeken aan universiteiten en hogescholen, presentaties, lezingen en ontmoetingen met studenten. “Wij willen studentenparticipatie bevorderen. We willen middels praktische ervaringen meerwaarde geven aan hun maatschappelijke vorming, zodat ze straks als wetenschapper ook een groot succes kunnen worden”, zegt Adekstuds-voorzitter Samantha Gadjradj tegenover de Ware Tijd.

De jaarlijkse missies lopen al vanaf 2004. Er zijn reeds honderd studenten op onderzoeksmissie gestuurd naar onder meer Nederland, Frankrijk, Canada en Guyana. Ervaring opdoen in het buitenland is even belangrijk als in eigen land, is het devies. Om de deelname actief te houden gedurende de gehele missie moeten de studenten zelf een deel van de kosten opbrengen. De rest is voor het bedrijfsleven.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.