zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname tolereert illegaal vissen niet langer

Suriname tolereert illegaal vissen niet langer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Suriname zal niet langer lijdelijk toezien hoe de eigen territoriale wateren worden leeggeplunderd door illegale vissers. Weliswaar speelt nog het schrijnend tekort aan middelen. De kustwacht moet nog van de grond komen, maar volgens minister Ivan Fernald van Defensie zal niet zo lang gewacht worden.

Nu zijn tussentijdse maatregelen getroffen om het illegaal vissen aan banden te leggen. De eerste resultaten zijn reeds geboekt. De afgelopen dagen zijn meerdere Guyanese vissersboten opgepakt. Die werden op heterdaad betrapt bij het vissen met zogenaamde kooien, waarmee de zeebodem kaal wordt geschraapt. Het is een praktijk waar Surinaamse vissers niet eens aan durven denken.

Suriname houdt zich strak aan internationale wetgeving. Lokale vissers ervaren de activiteiten van de buitenlanders ook als schadelijk voor de eigen nering. Om zowel het illegaal vissen als piraterij te voorkomen, zal de komende tijd vaker gepatrouilleerd worden. De aanpak is integraal. Er is een Joint Operations Center opgezet door de ministeries van Landbouw, Veeteelt & Visserij, Transport Communicatie & Toerisme, Justitie & Politie en Defensie

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. ik hoop dat niet een tijdelijk babarie is en dat ook de illegale gouddelvers worden aangepakt het leger is om de sameleving te beschermen en niet om ze te onderdrukken wat in het verleden wel het geval was .


  Maak melding
 2. Ik hoop dat er inderdaad iets aan gedaan wordt. Surinaamse vis is voor de Surinamers. Als iedereen ongestoord onze kust kan leegvissen dan gaan we straks ook vis moeten importeren. Laten ze maar voor hun eigen kust gaan vissen.


  Maak melding
 3. Niet alleen illegale vissers…

  Wat dacht je van illegaal in het parlement,goud zoekers, bezet houden van ons grond gebied zowel oosten aLS WESTEN VAN SURINAME..

  Wat dacht je van al die criminelen in het z.g.n. nat.parlement van surbo..

  Het wordt tijd dat het algemeen beschaffing wederom wordt gerespecteerd..

  Mannen vrouwen lijders jullie zijn al op een vergevordert leeftijd,normaal geniet zo iemand lang en breed van zijn/haar pensioen..
  Het land kan jullie als kies pijn missen,,laat nu over aan de jongeren,anders worden ze alleen maar criminelen met als jullie..


  Maak melding
 4. Tot nog toe zijn wij gezwicht voor de diplomatie. Vrijwel alle geconfiskeerde vissersboten zijn in the end weer afgestaan aan de rovers. In Guyana wordt alle materiaal op voorhand verbeurd verklaard. Bij de Fransen worden vreemde vissersboten simpelweg in drie delen gezaagd.

  Kijk maar wat terecht is gekomen van al die drugsvliegtuigen, die ten tijde van de vondsen nog luchtwaardig waren.
  Door ellenlange processen kun je dat materiaal nowerdays niet eens meer aan de stratstenen slijten. Het onkruid heeft zich daar allang meester van gemaakt.


  Maak melding
 5. Lang leve de opperhoofd die ons tijdens de verkiezingen Illusies voorhoudt. Lang leve de dommerds die tijdens de verkiezingen weer net als een ezel op zijn partij zullen stemmen. Voorwaarts Suriname, het wordt eens een heerlijk land, als dit soort gespuis nooit meer aan de macht komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES